Help us improve Analytics Education. Tell us how you like to learn!

Webbläsartillägget Google Analytics Opt-out

Om webbläsartillägget Google Analytics Opt-out

Webbplatsbesökare som inte vill ge Google Analytics åtkomst till sin webbplatsaktivitet kan installera webbläsartillägget Google Analytics Opt-out. Tillägget förhindrar att JavaScript-koden för Google Analytics (ga.js, analytics.js och dc.js) som körs på webbplatserna delar information om webbplatsanvändarna med Google Analytics.

Google Analytics Opt-out hindrar inte webbplatsägarna från att mäta webbplatsstatistik med hjälp av andra verktyg.

Om du uppdaterar webbläsaren eller operativsystemet kan detta medföra att webbläsartillägget inte längre fungerar som det ska. Läs om hur du hanterar Chrome-tillägg här. Om du inte använder Chrome kan du kontakta webbläsartillverkaren direkt och höra vilka tillägg som fungerar korrekt med webbläsarversionen du använder.

De senaste versionerna av Internet Explorer läser ibland in webbläsartillägget Google Analytics Opt-out efter att ha skickat data till Google Analytics. Det innebär att om du använder Internet Explorer medför tillägget att det ställs in cookies på din dator. Dessa cookies ser till att all insamlad data omedelbart raderas från insamlingsservern. Kontrollera att du inte har inaktiverat tredjepartscookies i Internet Explorer. Om du raderar cookies medför tillägget att de återställs efter en kort tid så att webbläsartillägget för Google Analytics fortsätter fungera korrekt.

Google Analytics Opt-out förhindrar inte att data skickas till själva webbplatsen eller på andra sätt till olika webbanalystjänster.

Installera webbläsartillägget

Om du vill välja bort Analytics för webben ska du öppna sidan för att välja bort Google Analytics och installera tillägget för din webbläsare.

Mer information om hur du installerar och avinstallerar tillägget finns i relevanta hjälpresurser till den aktuella webbläsaren.