Anvisningarna i den här hjälpartikeln kan påverkas av de senaste ändringarna i Analytics-gränssnittet. Mer information finns i det här blogginlägget. Hjälpcenteruppdateringar kommer snart.

Webbläsartillägget Google Analytics Opt-out

Webbplatsbesökare som inte vill att deras data ska användas av Google Analytics kan installera webbläsartillägget Google Analytics Opt-out. Tillägget informerar Google Analytics Javascript-koden (ga.js, analytics.js och dc.js) som körs på webbplatserna om att det inte är tillåtet för Google Analytics att använda informationen. Även om plugin-programmet Google Analytics Opt-out används hindrar det inte webbplatsägarna från att använda andra verktyg för att mäta webbplatsstatistik.

Om du vill välja bort Analytics, ska du öppna sidan för att välja bort Google Analytics och installera tillägget för din webbläsare. Mer information om hur du installerar och avinstallerar tillägget finns i relevanta hjälpresurser till den aktuella webbläsaren.

Om du uppdaterar webbläsaren eller operativsystemet, kan detta medföra att webbläsartillägget inte längre fungerar som det ska. Läs om att hantera tillägg för Chrome här. Om du inte använder Chrome, kan du kontakta webbläsartillverkaren direkt och fråga om tillägget fungerar korrekt med din aktuella webbläsarversion.

De senaste versionerna av Internet Explorer läser ibland in webbläsartillägget Google Analytics Opt-out efter att ha skickat data till Google Analytics. Det innebär att om du använder Internet Explorer, medför tillägget att cookies ställs in på din dator. Dessa cookies ser till att all insamlad data omedelbart tas bort från insamlingsservern. Försäkra dig om att tredjeparts-cookies inte har inaktiverats i din Internet Explorer-webbläsare. Om du tar bort cookies, medför tillägget att de återställs efter en kort period så att webbläsartillägget för Google Analytics ska fortsätta fungera korrekt.

Webbläsartillägget Google Analytics Opt-out hindrar inte att information skickas till själva webbplatsen, eller på andra sätt till olika webbanalystjänster.