Webbläsartillägget Google Analytics Opt-out

Du kan välja att inte låta aktiviteten på din webbplats vara tillgänglig för Google Analytics genom att installera webbläsartillägget Google Analytics Opt-out. Tillägget förhindrar att JavaScript-koden för Google Analytics (ga.js, analytics.js och dc.js) som körs på webbplatser delar information om besöksaktivitet med Google Analytics.

Google Analytics Opt-out hindrar inte webbplatsägare att använda andra verktyg för att analysera webbplatsaktiviteter. Det förhindrar heller inte att data skickas till själva webbplatsen eller på andra sätt till webbanalystjänster.