Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging

Velg bort nettlesertillegget for bortvelging

Besøkende på et nettsted som ikke vil at nettstedsaktiviteten deres skal kunne sees av Google Analytics, kan installere Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging. Med dette tillegget blir JavaScript-innholdet for Google Analytics (ga.js, analytics.js og dc.js) som kjøres på nettsteder, forhindret fra å dele informasjon om nettstedsbrukere med Google Analytics.

Om du bruker Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging, hindrer ikke dette nettstedseiere i å analysere trafikk med andre verktøy.

Hvis du oppdaterer nettleseren din eller operativsystemet ditt, kan dette påvirke funksjonaliteten i nettlesertillegget for bortvelging. Her finner du informasjon om hvordan du administrerer tillegg for Chrome. Hvis du ikke bruker Chrome, kan du henvende deg direkte til produsenten av den aktuelle nettleseren for å finne ut hvorvidt tillegg kommer til å fungere slik de skal med akkurat den versjonen du bruker.

I de nyeste versjonene av Internet Explorer blir noen ganger Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging lastet inn etter at det er sendt data til Google Analytics. Hvis du bruker Internet Explorer, blir derfor informasjonskapsler plassert på datamaskinen din gjennom tillegget. Hensikten med disse informasjonskapslene er at innsamlede data umiddelbart skal slettes fra innsamlingstjeneren. Sørg for at informasjonskapsler fra tredjeparter ikke er slått av for Internet Explorer-nettleseren. Hvis du sletter informasjonskapslene dine, blir de innen kort tid gjenopprettet av tillegget med det formål å sikre at Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging fortsatt skal være fullt ut funksjonelt.

Om du bruker Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging, kan likevel informasjon bli sendt til selve nettstedet eller til ulike nettanalysetjenester på andre måter.

Installer nettlesertillegget for bortvelging

Hvis du vil reservere deg mot å bli sporet av Analytics, kan du gå til bortvalgssiden for Google Analytics og installerer tillegget i nettleseren din.

Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du installerer eller avinstallerer tillegget, kan du se gjennom de aktuelle hjelperessursene for nettleseren du bruker.