Veiledningen i denne hjelpeartikkelen kan påvirkes av nylige endringer i brukergrensesnittet i Analytics. Du finner mer informasjon i dette blogginnlegget. Informasjonen i brukerstøtten oppdateres snart.

Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging

Personer som ikke ønsker at dataene deres skal brukes i Google Analytics når de besøker forskjellige nettsteder, kan installere Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging. Med dette programtillegget slipper brukerne at det sendes informasjon om dem til Google Analytics via JavaScript-koden for Google Analytics (ga.js, analytics.js og dc.js) på forskjellige nettsteder. Bruk av Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging hindrer ikke nettstedseiere i å bruke andre verktøy for å analysere trafikken på nettstedet.

Hvis du ønsker å reservere deg mot å bli sporet av Analytics på nettet, kan du gå til siden for reservasjon mot Google Analytics og installere tillegget for nettleseren din. Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du installerer eller avinstallerer tillegget, kan du se de aktuelle hjelperessursene for nettleseren din.

Oppdateringer av nettleseren din eller operativsystemet ditt kan påvirke funksjonaliteten til tillegget. Her finner du informasjon om hvordan du administrerer tillegg for Chrome. Hvis du ikke bruker Chrome, må du derfor kontakte leverandøren av nettleseren din direkte for å finne ut om tillegg er kompatible med og fungerer i den nettleserversjonen du bruker.

I de nyeste versjonene av Internet Explorer blir noen ganger Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging lastet inn etter at data er sendt til Google Analytics. Hvis du bruker Internet Explorer, blir derfor informasjonskapsler plassert på datamaskinen din gjennom tillegget. Med disse informasjonskapslene blir alle innsamlede data fjernet fra innsamlingstjeneren øyeblikkelig. Sørg for at informasjonskapsler fra tredjeparter ikke er slått av i Internet Explorer-nettleseren din. Hvis du sletter informasjonskapslene dine, tilbakestilles disse informasjonskapslene innen kort tid, for å sørge for at Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging fortsatt fungerer som det skal.

Selv om du bruker Google Analytics' nettlesertillegg for bortvelging, kan det likevel sendes informasjon til selve nettstedet eller til ulike tjenester for nettanalyse på andre måter.