Annonsering och attribution

[GA4] Rapporten Konverteringsresultat (beta)

Experiment icon for Gradual feature rollout  Successiv lansering av funktioner: Denna funktion är inte tillgänglig för alla Google Analytics-egendomar ännu.

Rapporten Konverteringsresultat är en fördefinierad detaljrapport som visar antalet konverteringar. Använd rapporten för att välja konverteringar som ska delas med ett Google Ads-konto och för att utvärdera deras resultat.

Rapporten Konverteringsresultat innehåller data från den 15 mars 2024 och framåt.
Innehåll i artikeln:

Innan du börjar

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Annonsering i menyn till vänster.
  3. Gå till Annonsering > Konverteringsresultat till vänster.
Ser du inte rapporten? För att se rapporten Konverteringsresultat måste du länka ditt Google Ads-konto till din egendom. Dessutom är avsnittet Annonsering där du kan se rapporten endast tillgänglig i datorversionen av Google Analytics.

Tolka informationen

Vad är en konvertering?

En konvertering skapas i Google Ads utifrån en viktig händelse i Google Analytics och ger ett konsekvent sätt att mäta viktiga åtgärder i både Google Analytics och Google Ads. Med hjälp av konverteringar kan du förbättra din marknadsföringsstrategi. De ger dig ett enhetligt sätt att räkna konverteringar på olika plattformar och hjälper dig att optimera dina annonskampanjer. Till skillnad från viktiga händelser är konverteringar kvalificerade för budgivning och rapportering i Google Ads.

Läs mer om skillnaden mellan konverteringar och viktiga händelser.

Räkning av konverteringar i Analytics och Google Ads

Mätvärdet Alla konverteringar i denna rapport är direkt jämförbart med mätvärdet Alla konverteringar i Google Ads. Rapporten visar de konverteringar som attribueras till ditt Google Ads-konto:

• I datavisualiseringarna antalet för Alla konverteringar med etiketten Konverteringar som attribueras till Google Ads-kontonamn (Google Ads-kontonamn är namnet på ditt länkade Google Ads-konto)
  • I datatabellen antalet för Alla konverteringar med etiketten Från Google Ads-kontonamn

Både i datavisualiseringarna och i datatabellen motsvarar antalet Alla konverteringar som tillskrivs ditt Google Ads-konto antalet du ser i Google Ads.

Det totala antalet konverteringar kan vara högre än antalet du ser i Google Ads beroende på vilka kanaler du har valt ska tillskrivas konverteringsvärde för webbkonverteringar. Med attributionsinställningarna i din Analytics-egendom kan du bestämma om antalet konverteringar endast ska inkludera Googles betalkanaler eller ska inkludera både betalkanaler och organiska kanaler. Om du väljer Betalkanaler och organiska kanaler kan summan av Alla konverteringar i Analytics vara högre än i Google Ads eftersom den kan omfatta konverteringar från organiska kanaler som sök- och direkthänvisningar. Google Ads inkluderar däremot bara konverteringar som attribueras till Googles betalkanaler.

Den rapportidentitet som har angetts för din Analytics-egendom påverkar inte antalet konverteringar. I stället för att använda egendomens rapportidentitet mäter rapporten Konverteringsresultat alltid användare på olika enheter på ett sätt som matchar Google Ads.

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner.

Dimension Beskrivning Så fylls mätvärdet
Kampanj/Kampanj-id Namn och id för en kampanj eller marknadsföringskampanj som ledde till en konverteringshändelse. Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Standardkanalgrupp Kanalgrupperingar är regelbaserade definitioner av dina trafikkällor. Standardkanalgrupper inkluderar Direkt, Organisk sökning, Betald placering i sociala nätverk, Organisk trafik från sociala nätverk, E-post, Affiliates, Hänvisning, Betald sökning, Video och Display. Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Medium Metoden för att förvärva användare till din webbplats eller app.

Exempel:

• affiliate: användare som klickar på en länk via ett affiliate-program
  • cpc (kostnad per klick): användare som klickade på en betalannons
  • email: användare som klickade på en länk i en e-postmarknadsföringskampanj
  • organic: användare som klickade på en länk från en sökmotor
  • referral: användare som klickade på en länk på en webbplats (till exempel en länk i en videobeskrivning)
  • none: direkt trafik
Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Källa Den utgivare eller annonsutrymmeskälla som trafiken härrör från. Exempelvis visas användare som återkommer till din webbplats från Google Sök som ”google” i dimensionen Sessionens källa.

Exempel: google, youtube, gmail

Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.
Källplattform

Plattformen där du hanterar köpaktivitet (till exempel budgetar, inriktningskriterier och annat).

Några exempel:

• Google Ads (trafik från marknadsföringsaktivitet i Google Ads)
  • Manual (trafik som inte kommer från marknadsföringsaktivitet på Google-medier)
  • SA360 (trafik från marknadsföringsaktivitet i Search Ads 360)
  • SFMC (trafik från marknadsföringsaktivitet i Salesforce Marketing Cloud)
  • Shopping Free Listings (trafik från marknadsföringsaktivitet i Google Merchant Center)
Läs om hur du fyller dimensionen i Dimensioner för trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden:

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Alla konverteringar Totalt antal konverteringar som Google Ads mäter för varje konverteringsåtgärd. Alla konverteringar beräknas utifrån tidpunkten för klicket, inte tidpunkten för konverteringen. För att fylla i mätvärdet måste du länka Google Ads och Analytics och skapa en konvertering i Google Ads utifrån en viktig händelse i Analytics.
Alla konverteringar (efter konv.tid) Alla konverteringar räknas utifrån dagen då konverteringen skedde. För att fylla i mätvärdet måste du länka Google Ads och Analytics och skapa en konvertering i Google Ads utifrån en viktig händelse i Analytics.

Begränsningar

• För underordnade egendomar och egendomar för samlad visning är rapporten synlig men inga data fylls i. Du måste öppna rapporten från källegendomen för att kunna se data. Rapporten stöds för närvarande inte heller för egendomar med mer komplexa Google Ads-länkningskonfigurationer.
  • Rapporten innehåller bara konverteringar som delas med Google Ads.
  • För vissa stora egendomar kan konverteringar som Analytics inte kan attribuera till någon kanal tas bort från det totala antalet konverteringar. I sådana fall visas ikonen för datakvalitet bredvid rapportrubriken, tillsammans med meddelandet Kanaldata utan attribution har tagits bort från det totala antalet konverteringar.