Adverteren en attributie

[GA4] Het rapport Conversieprestaties (bèta)

Experiment icon for Gradual feature rollout  Geleidelijke uitrol van functies: deze functie is nog niet beschikbaar voor alle Google Analytics-property's.

Het rapport Conversieprestaties is een kant-en-klaar rapport Details dat het aantal conversies toont. Gebruik het rapport om conversies te selecteren die zijn gedeeld met een Google Ads-account en de prestaties te evalueren.

Het rapport Conversieprestaties bevat gegevens vanaf 15 maart 2024.
In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Voordat u begint

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Advertenties in het linkermenu.
  3. Ga links naar Advertenties > Conversieprestaties.
Ziet u het rapport niet? Koppel uw Google Ads-account aan uw property, dan krijgt u het rapport Conversieprestaties. Het gedeelte Advertenties waarin het rapport te vinden is, is alleen beschikbaar in de desktopversie van Google Analytics.

De gegevens begrijpen

Wat is een conversie?

Conversies worden in Google Ads gemaakt op basis van een belangrijke Google Analytics-gebeurtenis. Hiermee kunt u consistent belangrijke acties meten in zowel Google Analytics als Google Ads. Met een conversie kunt u uw marketingstrategie verbeteren, omdat er een consistente telling van conversies over meerdere platforms wordt geboden waarmee u uw advertentiecampagnes kunt optimaliseren. In tegenstelling tot belangrijke gebeurtenissen komen conversies in aanmerking voor bieden en rapportage in Google Ads.

Meer informatie over Conversies versus belangrijke gebeurtenissen

Aantal conversies in Analytics en Google Ads

De statistiek Alle conversies in dit rapport is direct vergelijkbaar met de statistiek Alle conversies in Google Ads. In het rapport worden de conversies uitgesplitst die aan uw Google Ads-account zijn toegeschreven:

• In de gegevensvisualisaties: het aantal voor Alle conversies met het label 'Conversies toegeschreven aan naam van Google Ads-account' (naam van Google Ads-account is de naam van uw gekoppelde Google Ads-account).
  • In de gegevenstabel: het aantal voor Alle conversies met het label 'van naam van Google Ads-account'.

In zowel de gegevensvisualisaties als de gegevenstabel komt het aantal voor Alle conversies dat aan uw Google Ads-account is toegeschreven, overeen met het aantal dat in Google Ads wordt getoond.

Het totale aantal conversies kan hoger zijn dan wat er in Google Ads staat, afhankelijk van de kanalen waarvoor u credits voor webconversies heeft gekregen. Met de instelling Attributie in uw Analytics-property kunt u bepalen of het aantal conversies alleen betaalde Google-kanalen of zowel betaalde als organische kanalen omvat. Als u Betaalde en organische kanalen kiest, kan het totaal bij Alle conversies in Analytics hoger zijn dan in Google Ads, omdat dit totaal mogelijk conversies van organische kanalen, zoals zoekresultaten en directe verwijzingen, omvat. Het totaal in Google Ads daarentegen omvat alleen conversies die worden toegeschreven aan betaalde Google-kanalen.

De identiteit voor rapportage die is ingesteld voor uw Analytics-property, heeft geen invloed op het aantal conversies. In plaats van de identiteit voor rapportage van de property te gebruiken, meet het rapport Conversieprestaties gebruikers op verschillende apparaten altijd op een manier die overeenkomt met Google Ads.

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Campagne/campagne-ID De naam en ID van een promotie- of marketingcampagne die heeft geleid tot een conversiegebeurtenis. Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Standaard kanaalgroep Kanaalgroeperingen zijn op regels gebaseerde definities van uw verkeersbronnen. Standaard kanaalgroepen zijn onder andere Direct, Organische zoekresultaten, Betaalde social, Organisch verkeer social media, E-mail, Partners, Verwijzing, Betaalde zoekresultaten, Video en Display. Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Medium De methode om gebruikers voor uw website of app te werven.

Voorbeelden:

• affiliate (partner): gebruikers die via een partnerprogramma op een link klikken
  • cpc (afkorting voor kosten per klik): gebruikers die op een betaalde advertentie klikken
  • email (e-mail): gebruikers die op een link in een e-mailmarketingcampagne klikken
  • organic (organisch): gebruikers die vanuit een zoekmachine op een link klikken
  • verwijzing: gebruikers die op een link op een website klikken (bijvoorbeeld een link in een videobeschrijving)
  • (geen): direct verkeer
Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Bron De uitgever of voorraadbron waar het verkeer vandaan komt. Als gebruikers bijvoorbeeld via Google Zoeken naar uw website terugkeren, heeft de dimensie Sessiebron de waarde google.

Voorbeelden zijn google, youtube en gmail.

Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Bronplatform

Het platform waar u de aankoopactiviteit beheert (waar u bijvoorbeeld budgetten en targetingcriteria instelt).

Voorbeelden:

• Google Ads (verkeer van Google Ads-marketingactiviteit)
  • Handmatig (verkeer dat niet van Google-mediamarketingactiviteit komt)
  • SA360 (verkeer van Search Ads 360-marketingactiviteit)
  • SFMC (verkeer van Salesforce Marketing Cloud-marketingactiviteit)
  • Gratis vermeldingen op Google Shopping (verkeer van Google Merchant Center-marketingactiviteit)
Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistische gegevens:

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Alle conversies Het totale aantal conversies dat Google Ads meet voor elke conversieactie. De statistiek Alle conversies wordt berekend op basis van het tijdstip van de klik, niet het tijdstip van de conversie. Als u deze statistiek wilt invullen, koppelt u Google Ads en Analytics en maakt u een conversie in Google Ads op basis van uw belangrijke Analytics-gebeurtenis.
Alle conversies (op conv.tijd) Het totale aantal conversies gebaseerd op de dag waarop de conversie heeft plaatsgevonden. Als u deze statistiek wilt invullen, koppelt u Google Ads en Analytics en maakt u een conversie in Google Ads op basis van uw belangrijke Analytics-gebeurtenis.

Beperkingen

• Het rapport is zichtbaar, maar er worden geen gegevens ingevuld voor subproperty's en overzichtsproperty's. U moet het rapport vanuit de bronproperty openen om gegevens te kunnen weergeven. Het rapport wordt op dit moment ook niet ondersteund voor property's met complexere instellingen voor Google Ads-koppelingen.
  • Het rapport bevat alleen conversies die worden gedeeld met Google Ads.
  • Conversies die Analytics niet aan een kanaal kan toeschrijven, kunnen worden verwijderd uit het totale aantal conversies voor sommige grote property's. In dat geval verschijnt het icoon gegevenskwaliteit naast de rapporttitel en krijgt u dit bericht: De niet-toegeschreven kanaalgegevens zijn verwijderd uit het totale aantal conversies.