Mainonta ja attribuutio

[GA4] Konversiotulosraportti (beta)

Experiment icon for Gradual feature rollout Ominaisuuksien vaiheittainen käyttöönotto: Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä kaikissa Google Analytics ‐mittauskokonaisuuksissa.

Konversiotulosraportti on valmis erittelyraportti, josta näkyy konversioiden määrä. Raportin avulla voit valita Google Ads ‐tilille jaetut konversiot ja arvioida niiden tuloksia.

Konversiotulosraportti sisältää dataa 15.3.2024 alkaen.
Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Näin löydät raportin

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Mainonta.
  3. Valitse vasemmalta Mainonta > Konversiotulokset.
Etkö näe raporttia? Jos haluat nähdä konversiotulosraportin, sinun on linkitettävä Google Ads ‐tilisi mittauskokonaisuuteesi. Mainonta-osio, josta raportti löytyy, on käytettävissä vain Google Analyticsin tietokoneversiossa.

Näin tulkitset dataa

Mikä konversio on?

Konversio luodaan Google Adsissa Google Analyticsin tärkeän tapahtuman pohjalta. Se tarjoaa yhdenmukaisen tavan mitata tärkeitä tapahtumia sekä Google Analyticsissa että Google Adsissa. Konversion avulla voit parantaa markkinointistrategiaasi, sillä se tarjoaa yhdenmukaiset konversiomäärät kaikilla alustoilla ja auttaa näin optimoimaan mainoskampanjasi. Toisin kuin tärkeistä tapahtumista, konversioista voi tehdä hintatarjouksia ja raportteja Google Adsissa.

Lue lisää konversioista ja tärkeistä tapahtumista.

Konversiomäärät Analyticsissa ja Google Adsissa

Tämän raportin Kaikki konversiot ‐mittaria voi verrata suoraan Google Adsin Kaikki konversiot ‐mittariin. Raportissa eritellään Google Ads ‐tilillesi kirjatut konversiot:

• Datan visualisoinneissa Kaikki konversiot ‐sarakkeeseen on merkitty "Valitut konversiot, jotka on kirjattu tilille Google Ads ‐tilin nimi" (jossa Google Ads ‐tilin nimi on linkitetyn Google Ads ‐tilin nimi)
  • Datataulukossa näkyy Kaikki konversiot ‐arvo, jossa on merkintä "tältä tililtä: Google Ads ‐tilin nimi".

Sekä datan visualisoinneissa että datataulukossa Google Ads ‐tilillesi kirjattu Kaikki konversiot ‐arvo vastaa Google Adsissa näkyvää määrää.

Konversioiden kokonaismäärä voi olla suurempi kuin Google Adsissa näkyvä määrä sen mukaan, mitkä kanavat olet valinnut saamaan verkkokonversiokrediitit. Analytics-mittauskokonaisuuden attribuutioasetusten avulla voit määrittää, sisältääkö konversiomäärä vain Googlen maksulliset kanavat vai sekä maksulliset että orgaaniset kanavat. Jos valitset Maksulliset ja orgaaniset kanavat, Analyticsin Kaikki konversiot ‐kokonaisarvo voi olla suurempi kuin Google Adsissa, koska se voi sisältää konversioita orgaanisista kanavista, kuten hausta ja suorista viittauksista. Google Ads puolestaan sisältää vain Googlen maksullisille kanaville kirjatut konversiot.

Analytics-mittauskokonaisuudelle valittu raportointi-identiteetti ei vaikuta konversiomäärään. Mittauskokonaisuuden raportointi-identiteetin sijaan Konversiotulosraportti mittaa aina eri laitteiden käyttäjiä Google Adsia vastaavalla tavalla.

Raportin ulottuvuudet

Raportti sisältää seuraavat ulottuvuudet.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Kampanja / kampanjan tunnus Konversiotapahtumaan johtaneen tarjouksen tai markkinointikampanjan nimi ja tunnus Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Oletuskanavaryhmä Kanavien ryhmittelyt ovat sääntöpohjaisia liikenteen lähteiden määritelmiä. Oletuskanavaryhmiä ovat esimerkiksi suora, orgaaninen haku, maksullinen some, orgaaninen some, sähköposti, kumppanijäsenet, viittaus, maksullinen haku, video ja Display. Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Tulotapa Sivustolle tai sovellukseen tulleiden käyttäjien hankintatapa

Esimerkkejä:

• affiliate (kumppanijäsen): käyttäjä on klikannut linkkiä kumppanuusohjelman kautta
  • cpc (klikkauskohtainen hinta): käyttäjä on klikannut maksettua mainosta
  • email (sähköposti): käyttäjä on klikannut linkkiä sähköpostimarkkinointikampanjasta
  • organic (orgaaninen): käyttäjä on klikannut linkkiä hakukoneesta
  • referral (viittaus): käyttäjä on klikannut linkkiä verkkosivustolta (esim. videon kuvauksesta)
  • none (ei mikään): kyseessä on suora liikenne.
Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Liikenteen lähde Julkaisija- tai inventaarilähde, josta liikenne on peräisin. Jos käyttäjä on esimerkiksi palannut sivustollesi Google Hausta, Istunnon lähde ‐ulottuvuuden arvo on "google".

Esimerkkejä: google, youtube, gmail

Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Liikenteen lähteen alusta

Alusta, jolla hallinnoit ostotoimintaa (esim. budjetteja ja kohdistusehtoja)

Esimerkkejä:

• Google Ads (liikenne Google Adsin markkinointitoiminnasta)
  • Manual (liikenne, joka ei ole seurausta Googlen mediamarkkinointitoiminnasta)
  • SA360 (liikenne Search Ads 360:n markkinointitoiminnasta)
  • SFMC (liikenne Salesforce Marketing Cloudin markkinointitoiminnasta)
  • Shopping Free Listings (liikenne Google Kauppiaskeskuksen markkinointitoiminnasta)
Katso tämän ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit:

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Kaikki konversiot Tämä on niiden konversioiden kokonaismäärä, joita Google Ads mittaa kunkin konversiotapahtuman osalta. Kaikki konversiot lasketaan klikkausajan, ei konversioajan, mukaan. Jos haluat täyttää mittarin, linkitä Google Ads ja Analytics ja luo Google Adsissa konversio Analyticsin tärkeän tapahtuman perusteella.
Kaikki konversiot (konversioajan mukaan) Kaikkien konversioiden määrä sen päivän mukaan, jolloin konversio on tapahtunut Jos haluat täyttää mittarin, linkitä Google Ads ja Analytics ja luo Google Adsissa konversio Analyticsin tärkeän tapahtuman perusteella.

Rajoitukset

• Raportti on näkyvissä, mutta alamittauskokonaisuudet ja koostemittauskokonaisuudet eivät sisällä dataa. Jos haluat nähdä datan, sinun on siirryttävä raporttiin lähdemittauskokonaisuuden kautta. Raportti ei tällä hetkellä tue myöskään mittauskokonaisuuksia, joissa on monimutkaisempia Google Ads ‐linkityksiä.
  • Raportti sisältää vain Google Adsille jaetut konversiot.
  • Konversiot, joita Analytics ei voi kirjata millekään kanavalle, saatetaan poistaa joidenkin suurien mittauskokonaisuuksien kokonaiskonversiomäärästä. Jos näin käy, datan laatu ‐kuvake näkyy raportin otsikon vieressä ja näet viestin "Kirjaamaton kanavadata on poistettu konversioiden kokonaismäärästä".