Annoncering og kreditering

[GA4] Rapporten Konverteringseffektivitet (beta)

Experiment icon for Gradual feature rollout  Gradvis funktionsudrulning: Denne funktion er endnu ikke tilgængelig til alle Google Analytics-ejendomme.

Rapporten Konverteringseffektivitet er en foruddefineret detaljeret rapport, der viser antallet af konverteringer. Brug rapporten til at vælge konverteringer, der skal deles med en Google Ads-konto, og evaluere deres effektivitet.

Rapporten Konverteringseffektivitet indeholder data fra den 15. marts 2024 og frem.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Før du begynder

Læs rapporten

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Vælg Annoncering i menuen til venstre.
  3. Gå til Annoncering > Konverteringseffektivitet til venstre.
Kan du ikke se rapporten? For at få vist rapporten Konverteringseffektivitet skal du knytte din Google Ads-konto til din ejendom. Desuden er det sektionen Annoncering, hvor rapporten kun er tilgængelig i computerversionen af Google Analytics.

Om dataene

Hvad er en konvertering?

Der oprettes en konvertering i Google Ads ud fra en vigtig hændelse fra Google Analytics og gives en ensartet metode til at måle vigtige handlinger i både Google Analytics og Google Ads. En konvertering hjælper dig med at forbedre din marketingstrategi ved at levere ensartede konverteringsantal på tværs af platforme og give dig mulighed for at optimere dine annoncekampagner. I modsætning til vigtige hændelser er konverteringer kvalificerede til budgivning og rapportering i Google Ads.

Få flere oplysninger om konverteringer i forhold til vigtige hændelser.

Antal konverteringer i Analytics og Google Ads

Metric'en Alle konverteringer i denne rapport kan sammenlignes med metric'en Alle konverteringer i Google Ads. I rapporten kan du se de konverteringer, der er tilskrevet din Google Ads-konto:

• I datavisualiseringerne tæller Alle konverteringer med etiketten "Konverteringer tilskrevet til Google Ads-kontonavnet" (hvor Google Ads-kontonavn er navnet på din tilknyttede Google Ads-konto)
  • I datatabellen er antallet af Alle konverteringer med etiketten "fra Google Ads-kontonavn"

I både datavisualiseringerne og datatabellen matcher antallet af Alle konverteringer, der er tilskrevet din Google Ads-konto, det antal, du ser i Google Ads.

Det samlede antal konverteringer kan være højere end det, du finder i Google Ads, afhængigt af de kanaler du har valgt at modtage kredit for webkonverteringer. Tilskrivningsindstillinger på din Analytics-ejendom giver dig mulighed for at beslutte, om antallet af konverteringer kun omfatter Google-betalingskanaler eller både betalingskanaler og organiske kanaler. Hvis du vælger Betalte og organiske kanaler, kan det samlede antal for Alle konverteringer i Analytics være højere end i Google Ads, da det kan omfatte konverteringer fra organiske kanaler som f.eks. søgning og direkte henvisninger. Google Ads omfatter derimod kun konverteringer, der er tilskrevet Google-betalingskanaler.

Den rapporteringsidentifikation, der er angivet for din Analytics-ejendom, påvirker ikke antallet af konverteringer. I stedet for at bruge ejendommens rapporteringsidentifikation måler rapporten Konverteringseffektivitet altid brugere på tværs af enheder på en måde, der matcher Google Ads.

Dimensioner i rapporten

Rapporten indeholder følgende dimensioner.

Dimension Hvad er det? Sådan udfyldes den
Kampagne/kampagne-id Navnet og id'et for en promovering eller marketingkampagne, der førte til en konverteringshændelse. Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Standardkanalgruppe Kanalgrupperinger er regelbaserede definitioner af dine trafikkilder. Standardkanalgrupperingerne omfatter "Direkte", "Organisk søgning", "Betalt – sociale netværk", "Organisk – sociale netværk", "Mail", "Tilknyttede virksomheder", "Henvisning", "Betalt søgning", "Video" og "Display". Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Medium Metoden til anskaffelse af brugere til dit website eller din app.

Eksempler:

• "Affilieret": Brugere, der klikker på et link via et affiliateprogram.
  • "CPC": Forkortelse for cost per click (pris pr. klik) – brugere, der klikker på en betalt annonce
  • "Mail": Brugere, der klikker på et link i en kampagne med markedsføring via mail.
  • "Organisk": Brugere, der klikker på et link i en søgemaskine.
  • "Henvisning": Brugere, der klikker på et link på et website (f.eks. et link i en videobeskrivelse).
  • "Ingen": Direkte trafik.
Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Kilde En repræsentation af den udgiver eller beholdningskilde, som trafikken stammer fra. Eksempelvis bliver brugere, der vender tilbage til dit website fra Google Søgning, vist som "google" i dimensionen Sessionskilde.

Det kan f.eks. være "google", "youtube" og "Gmail".

Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.
Kildeplatform

Den platform, hvor du administrerer købsaktivitet (f.eks. hvor budgetter, målretningskriterier osv. er angivet).

Eksempler:

• "Google Ads" (trafik fra marketingaktivitet i Google Ads)
  • "Manuel" (trafik, der ikke er fra marketingaktivitet i Google-medier)
  • "SA360" (trafik fra marketingaktivitet i Search Ads 360)
  • "SFMC" (trafik fra marketingaktivitet i Salesforce Marketing Cloud)
  • "Shopping – Gratis fortegnelser" (trafik fra marketingaktivitet i Google Merchant Center)
Få flere oplysninger om, hvordan du udfylder denne dimension, i artiklen Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging.

Metrics i rapporten

Rapporten indeholder følgende metrics:

Metric Hvad er det? Sådan udfyldes den
Alle konverteringer Det samlede antal konverteringer, der måles for hver konverteringshandling i Google Ads. Alle konverteringer beregnes ud fra tidspunktet for klikket, ikke tidspunktet for konverteringen. For at udfylde denne metric skal du knytte Google Ads til Google Analytics og oprette en konvertering i Google Ads baseret på din Analytics-relaterede vigtige hændelse.
Alle konverteringer (efter konverteringstidspunkt) Samlet antal konverteringer baseret på konverteringsdatoen. For at udfylde denne metric skal du knytte Google Ads til Google Analytics og oprette en konvertering i Google Ads baseret på din Analytics-relaterede vigtige hændelse.

Begrænsninger

• Rapporten er synlig, men der udfyldes ikke data for underejendomme og oprulningsejendomme. Du skal åbne rapporten fra kildeejendommen for at se data. Rapporten understøttes i øjeblikket ikke for ejendomme med mere komplekse Google Ads-tilknytningskonfigurationer.
  • Rapporten indeholder kun konverteringer, der deles med Google Ads.
  • Konverteringer, som Analytics ikke kan tilskrive til en kanal, kan blive fjernet fra det samlede antal konverteringer for visse store ejendomme. Hvis det sker, vises ikonet for datakvalitet ud for rapportens titel, og meddelelsen "Kanaldata, der ikke er tilskrevet nogen, er blevet fjernet fra det samlede antal konverteringer".