[GA4] Instellingen voor toestemming in Google Analytics verifiëren en updaten

Dit artikel is bedoeld voor klanten die de online en offline oplossingen van Google gebruiken en gegevens krijgen van eindgebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).

Als onderdeel van Google's voortdurende inzet voor een privacygericht ecosysteem voor digitaal adverteren, versterken we de handhaving van ons Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU. Adverteerders moeten zich houden aan het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU om advertentiepersonalisatie te gebruiken. Vanaf 2024 heeft onze handhavingsmaatregel ook invloed op meetfuncties en is deze van toepassing op gegevens van:

• Websites: tags die gegevens naar Google sturen.
  • Apps: SDK's die gegevens naar Google sturen.
  • Gegevensuploads: tools om gegevens uit niet-Google-bronnen te uploaden, zoals imports van offline conversies of winkelverkopen.
Als u functies voor meting, advertentiepersonalisatie en remarketing wilt blijven gebruiken, moet u toestemming verzamelen voor het gebruik van persoonsgegevens van eindgebruikers in de EER en toestemmingssignalen delen met Google.

Analytics-functies waarop dit van invloed is

Als u Analytics-gegevens gebruikt met een Google-service, zoals Google Ads, Play, Display & Video 360 of andere Google-services, en u geen actie onderneemt, worden vanaf begin maart 2024 alleen eindgebruikers buiten de EER opgenomen in doelgroepen die door uw gekoppelde advertentieproducten worden gebruikt.

Controleer uw Analytics-property's om na te gaan of u de nodige toestemmingssignalen naar Google stuurt. Meldingen in uw Analytics-property leiden u naar de volgende stappen. Ga naar het volgende gedeelte op deze pagina om na te gaan of een Analytics-property toestemmingssignalen krijgt.

Controleren of Analytics toestemmingssignalen krijgt

Als uw Analytics-property is gekoppeld aan een andere Google-service die toestemming vereist om gegevens te delen en als een of meer gegevensstreams bezoekers uit de EER hebben, kan Analytics u een melding sturen als Analytics geen bevestigende toestemming van eindgebruikers krijgt voor advertentiemeting of advertentiepersonalisatie. Voor toestemming voor advertentiemeting verwacht Analytics de parameter voor de toestemmingsmodus ad_user_data. Toestemming voor advertentiepersonalisatie wordt gestuurd via de parameter voor de toestemmingsmodus ad_personalization. Voor gepersonaliseerd adverteren en remarketing zijn bevestigende toestemmingssignalen van eindgebruikers vereist.

Controleer de lijst met gegevensstreams in elk van uw Google Analytics 4-property's om na te gaan of u de vereiste toestemmingssignalen stuurt:

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensstreams.
  2. Controleer in de lijst met gegevensstreams of er Actie vereist-labels zijn. Data streams action required
    • Als geen van uw gegevensstreams een Actie vereist-label heeft, stuurt u de vereiste signalen al of heeft u een lage spreiding van bezoekers in de EER. Ga naar Volgende stappen in dit artikel om na te gaan of een van de situaties op u van toepassing is.
  3. Klik op een gegevensstream met het label Actie vereist ernaast.
  4. Zoek onder Instellingen voor toestemming de volgende gedeelten:
    • Geen toestemmingssignalen voor advertentiemeting gevonden
    • Geen toestemmingssignalen voor advertentiepersonalisatie gevonden
    • Gegevensgebruik in Google-services beheren
  5. Het label Actie vereist naast een gedeelte betekent dat u uw instellingen moet updaten. Volg de instructies in Analytics of ga naar Volgende stappen in dit artikel.

Als meer dan één gegevensstream een Actie vereist-label heeft, vinkt u elke gegevensstream aan.

Nadat u uw website of app heeft geüpdatet zodat deze de vereiste toestemmingssignalen verzamelen en naar Google sturen, detecteert Analytics de signalen en worden de meldingen voor die gegevensstream ook geüpdatet. Het kan tot 48 uur duren voordat de meldingen zijn geüpdatet.

Volgende stappen

Nadat u heeft gecontroleerd of Analytics toestemmingssignalen krijgt, zoekt u de situatie op in de lijst en volgt u de instructies.

Webstream instellen

Ga naar de instructies voor het verzamelen en versturen van toestemmingssignalen van uw websites.

Als u geen toestemmingsbanner heeft: Stel een toestemmingsbanner in op uw website. Als u een banner kiest die wordt geleverd door een door Google gecertificeerde partner, zet u de toestemmingsmodus aan in de bannerinstellingen. Meer informatie over hoe u een toestemmingsbanner instelt

Als u een toestemmingsbanner heeft, maar de toestemmingsmodus niet gebruikt: Als u een door Google gecertificeerd platform om toestemming te beheren (CMP) gebruikt, zet u de toestemmingsmodus aan in uw bannerinstellingen. Meer informatie over door Google gecertificeerde platforms om toestemming te beheren

Als u uw eigen toestemmingsbanner onderhoudt, maar de toestemmingsmodus niet gebruikt: Implementeer de toestemmingsmodus voor uw website. Meer informatie over hoe u de toestemmingsmodus voor een website implementeert met uw eigen toestemmingsoplossing

Als u een door Google gecertificeerd platform om toestemming te beheren (CMP) gebruikt: Uw CMP-provider wordt automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie van de toestemmingsmodus. Meer informatie over door Google gecertificeerde platforms om toestemming te beheren

Als u uw eigen toestemmingsbanner onderhoudt: Upgrade naar toestemmingsmodus v2 om toestemmingssignalen voor advertentiemeting en advertentiepersonalisatie te verzamelen.

App-stream instellen

Ga naar de instructies voor het verzamelen en sturen van toestemmingssignalen van uw apps.

SDK-versie controleren en updaten

De SDK van uw app moet worden geüpdatet naar een versie die toestemmingsmodus v2 ondersteunt.

Toestemmingssignalen voor advertentiemeting en advertentiepersonalisatie verzamelen

Als u de toestemmingsmodus voor uw app niet heeft ingesteld, moet u dit doen.

Als u de toestemmingsmodus voor uw app eerder heeft ingesteld, moet u deze upgraden naar toestemmingsmodus v2.