[GA4] Optimaliserte konverteringer i Google Analytics

This feature is part of an open beta. Keep in mind that the feature is subject to change.

Oversikt

Optimaliserte konverteringer er en funksjon i Google Analytics som kan gi deg mer presis konverteringsmåling og muligheten til å bruke mer avansert budgivning i Google Ads. Den supplerer hendelsene du har merket som konverteringer.

Når en kunde fullfører en konvertering på nettstedet ditt, kan du motta førsteparts kundedata, for eksempel navn, e-postadresse, hjemmeadresse og/eller telefonnummer. Disse dataene kan samles inn og sendes til Google i hashet form via innsamling av data fra brukere. Deretter kan de brukes til å forbedre konverteringsmålingen gjennom optimaliserte konverteringer.

Merk: Google har som mål å beskytte konfidensialiteten og sikkerheten til dataene dine. Vi holder dataene dine konfidensielle og lagrer dem trygt med de samme bransjeledende standardene vi bruker for å beskytte dataene til våre egne brukere. Vi rapporterer bare samlede konverteringer.

Fordeler

Med optimaliserte konverteringer får du et mer helhetlig bilde av hvordan konverteringer krediteres ulike kontaktpunkter i flere kanaler, slik at du kan se hvor effektive de enkelte kanalene er. Denne kunnskapen gir deg bedre budgivning og rapportering i tilknyttede Google-produkter.

Optimaliserte konverteringer matcher førstepartsdataene dine med Google Ads-data for å fylle ut hull i dataene om Google Ads-annonseinteraksjoner som kanskje ikke kan observeres når andre identifikatorer ikke er tilgjengelige.

Viktige vurderinger

• Denne funksjonen er ment for områder med nettdatastrømmer. Vi anbefaler foreløpig ikke at du bruker den hvis du har en appdatastrøm. Hvis du har en appdatastrøm uten en nettdatastrøm, kan du bruke måling på enheter for iOS-kampanjer for å få lignende rapporteringsfordeler i Analytics.
  • For å sikre at dataene dine stemmer, er det ikke mulig å effektivisere modellene og attribusjonen med optimaliserte konverteringer i Google Analytics umiddelbart. Du kan forvente at det går opptil én måned fra området ditt er aktivt til disse forbedringene blir tilgjengelige i rapporter i Google Analytics og i de tilhørende rapportene og budgivningen i Google Ads.
  • Hvis området ditt har målgrupper med vilkår som omfatter brukerinteraksjoner via flere enheter, reduseres medlemskap i målgrupper siden data om påloggede brukere (User-ID) oppbevares atskilt fra data fra avloggede brukere. Dette innebærer at muligheten til å bruke remarketing mot disse målgruppene på andre enheter enn dem der de oppfylte kriteriene for målgruppebetingelser, blir berørt. Denne innvirkningen blir delvis redusert hvis Google-signaler er aktivert for området ditt.
  • Når du har slått på innsamling av data fra brukere, er ikke User-ID-er tilgjengelige i data på hendelses- og brukernivå som BigQuery eksporterer. Støtte for User-ID-er i eksporter der innsamling av data fra brukere er slått på, kommer senere i åpen betaversjon.
  • Demografiske data og interessedata går over fra å bli hentet fra informasjonskapsler og enhetsidentifikatorer til å bli hentet fra data fra brukere fra påloggede brukere.

Aktivering av optimaliserte konverteringer

Du kan slå på optimaliserte konverteringer i Google Analytics for områder med nettdatastrømmer ved å følge denne fremgangsmåten:

Hvis du allerede har implementert optimaliserte konverteringer med konverteringssporing i Google Ads og du innfrir kravene til optimaliserte konverteringer i Google Analytics (dvs. du har tilknyttet en Google Ads-konto og konfigurert en nettdatastrøm), må du fortsatt oppdatere konfigurasjonen noe for å sende kundedataene dine til Analytics. Men du trenger ikke å redigere koden. Du må kopiere konfigurasjonen for optimaliserte konverteringer til tagkonfigurasjonene i Google Analytics 4.

Hvis du bruker Google Tag Manager på nettstedet, får du innstillingene for data fra brukere via konfigurasjonen av Google-taggen. Hvis du bruker gtag.js på nettstedet, er innstillingene for data fra brukere en del av innstillingene for Google-taggen på administratorsiden. Gå dit ved å følge menybanen Område-kolonnen > Datastrømmer > Flere innstillinger for tagging > Ta med data fra brukere fra nettstedet ditt. Deretter kopierer du konfigurasjonene fra konverteringssporingen i Google Ads, hvis de er tilgjengelige.

Optimaliserte konverteringer i Google Ads vs. Google Analytics

Optimaliserte konverteringer i Google Ads og Google Analytics er begge verktøy du kan bruke for å få mer presis konverteringsmåling, men data fra brukere kan brukes til tilleggsformål (f.eks. interesser, demografisk informasjon og måling av betalte og organiske søk) når de er implementert via Google Analytics.

Med optimaliserte konverteringer i Google Ads blir attribusjonen mer presis når konverteringene konfigureres med konverteringssporing i Google Ads. Optimaliserte konverteringer i Google Ads fungerer ikke for importerte Google Analytics-konverteringer. At optimaliserte konverteringer støttes i Analytics, gjør opp for denne mangelen, slik at også attribusjonen for importerte Analytics-konverteringer blir tilsvarende nøyaktigere. Med optimaliserte konverteringer får du også mer presis rapportering i Analytics.

Hvis du bruker GA4 til konverteringsmåling i flere kanaler, sørger data fra brukere og optimaliserte konverteringer i Google Analytics for å heve presisjonsnivået til Google Ads-andelen av attribusjonen for konverteringer i flere kanaler. Den mer presise attribusjonen blir også en fordel når disse konverteringene eksporteres til Google Ads. Optimaliserte konverteringer i Google Ads er forbeholdt budgivning på konverteringer som måles i Google Ads.

Du bør bruke optimaliserte konverteringer i Google Ads hvis du måler konverteringer direkte i Google Ads. Du bør bruke optimaliserte konverteringer i Google Analytics hvis du bruker GA4 til konverteringsmåling i flere kanaler.

Bruk av optimaliserte konverteringer i Google Ads og Analytics

Fordeler med optimaliserte konverteringer i Google Analytics:

• Få mer presis budgivning, attribusjonsmodellering og måling av konverteringer via flere enheter.
  • Se mer detaljerte demografiske data ved at data fra Google-signaler brukes.
  • Vær godt forberedt på integrasjon av førstepartsmålgrupper i fremtiden.
  • Klargjør Analytics-konverteringsmålingen på avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter.

Hvis du bestemmer deg for å konfigurere optimaliserte konverteringer i både Google Ads og Google Analytics i det samme området, blir ikke konverteringer talt dobbelt, forutsatt at konfigureringen av konverteringssporingen i Google Ads bare tar med de rette konverteringene i Konverteringer-kolonnen i Google Ads.

For å sikre at konverteringer ikke telles dobbelt, bør du først sjekke konverteringsoppsettet ditt. Sjekk at du måler de rette konverteringene med den rette taggingsmetoden. Merk: Slike oppsett varierer fra bedrift til bedrift.

Husk dette: Til å begynne med blir matchede data verken rapportert i Google Analytics eller eksportert til Google Ads. I fremtiden er det viktig at du er klar over hvilke konverteringer du byr på og tar med i tellingen av konverteringer, akkurat som med alle konverteringene i Google Ads-kontoen din. Velg det alternativet som best gjenspeiler forretningsmålene dine.