[GA4] Laajennetut konversiot Google Analyticsissa

This feature is part of an open beta. Keep in mind that the feature is subject to change.

Yleiskatsaus

Laajennetut konversiot on Google Analyticsin ominaisuus, jonka avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta ja tehostaa hintatarjouksia Google Adsissa. Se täydentää tapahtumia, jotka olet merkinnyt konversioiksi.

Kun asiakas konvertoituu sivustollasi, saatat saada ensimmäisen osapuolen asiakasdataa, kuten sähköpostiosoitteen, nimen, kotiosoitteen tai puhelinnumeron. Data voidaan kerätä ja lähettää Googlelle tiivistettynä käyttäjiltä saadun datan keruun avulla. Tämän jälkeen dataa voidaan käyttää konversiomittauksen parantamiseen Laajennettujen konversioiden avulla.

Huom. Google on sitoutunut suojaamaan dataasi ja sen luottamuksellisuutta. Noudatamme tässä samoja alan johtavia standardeja kuin omien käyttäjiemme datan suojaamisessa. Raporteissa näkyy vain koostettua konversiodataa.

Hyödyt

Laajennettujen konversioiden avulla voit saada kattavamman kuvan monikanavaisesta konversioiden attribuutiostasi, jotta saat paremman käsityksen kaikkien kanaviesi tuloksista. Näin voit hyödyntää kattavampaa ymmärrystä, kun teet hintatarjouksia tai raportoit linkitetyissä Googlen tuotteissa.

Laajennetut konversiot yhdistävät ensimmäisen osapuolen datasi Google Ads ‐dataan, jotta voidaan täyttää aukkoja Google Ads ‐mainosinteraktioissa, jotka eivät välttämättä ole havaittavissa silloin, kun muita tunnisteita ei ole saatavilla.

Huomioitavia asioita

• Tämä ominaisuus on tarkoitettu sivustodatastriimejä sisältäville mittauskokonaisuuksille. Emme tällä hetkellä suosittele käyttämään sitä, jos käytössä on sovellusdatastriimi. Jos sinulla on sovellusdatastriimi mutta ei sivustodatastriimiä, voit saada vastaavat raportointihyödyt Analyticsissa käyttämällä iOS-kampanjoissa laitepohjaista mittausta.
  • Datasi tarkkuuden varmistamiseksi parannukset, joita laajennetut konversiot tekevät malleihin ja attribuutioon Google Analyticsissa, eivät ole heti saatavilla. Parannukset tulevat käyttöön Google Analyticsin raporteissa ja Google Adsin tulevissa raporteissa ja hintatarjouksissa, kun ominaisuus on ollut käytössä kuukauden.
  • Jos mittauskokonaisuudella on yleisöjä, joiden ehtoihin liittyy käyttäjäinteraktioita useilla laitteilla, yleisöjen jäsenmäärä pienenee, sillä sisäänkirjautuneiden käyttäjien data (käyttäjätunnukset) pidetään erillään uloskirjautuneiden käyttäjien datasta. Tämä vaikuttaa mahdollisuuteen kohdistaa näille yleisöille uudelleenmarkkinointia muilla laitteilla kuin sillä, jolla yleisön jäsen on täyttänyt yleisöehdot. Vaikutus on osittain pienempi, jos mittauskokonaisuudessa on otettu käyttöön Google-signaalit.
  • Jos käyttäjiltä saadun datan kerääminen on otettu käyttöön, käyttäjätunnukset eivät ole saatavilla BigQueryn eksportoimassa tapahtuma- ja käyttäjätason datassa. Käyttäjätunnuksia aletaan myöhemmin (avoimessa betaversiossa) tukea eksportoinneissa, joiden yhteydessä käyttäjiltä saadun datan kerääminen on käytössä.
  • Demografinen ja kiinnostuksen kohteita koskeva data ei enää jatkossa perustu eväste- ja laitetunnisteisiin vaan sisäänkirjautuneilta käyttäjiltä saatuun dataan.

Laajennettujen konversioiden aktivointi

Jos haluat ottaa Laajennetut konversiot käyttöön Google Analyticsissa sivustodatastriimejä sisältäville mittauskokonaisuuksille, tee näin:

Jos olet jo ottanut Laajennetut konversiot käyttöön Google Adsin konversioseurannan avulla ja täytät Laajennettujen konversioiden edellytykset Google Analyticsissa (eli olet linkittänyt Google Ads ‐tilin ja ottanut käyttöön sivustodatastriimin), sinun on vielä tehtävä joitakin määrityspäivityksiä. Asiakasdatan lähettäminen Analyticsiin ei kuitenkaan edellytä koodimuutoksia. Sinun on kopioitava Laajennettujen konversioiden määritykset Google Analytics 4:n taggausmäärityksiin.

Jos sivustollasi käytetään Google Tag Manageria, käyttäjiltä saadun datan asetukset ovat käytettävissä Google-tagin määrityksessä. Jos sivustolla on käytössä gtag.js, käyttäjiltä saadun datan asetukset löytyvät Google-tagin asetuksista valitsemalla Järjestelmänvalvoja (kohdasta Mittauskokonaisuus-sarake > Datastriimit > Lisää taggausasetuksia Taggausasetukset > Sisällytä verkkosivustoltasi kerätty käyttäjädata ja kopioi sitten määritykset Google Adsin konversioseurannasta, jos ne ovat saatavilla.

Laajennetut konversiot Google Adsissa ja Google Analyticsissa

Laajennetut konversiot Google Adsissa ja Google Analyticsissa ovat molemmat työkaluja, joiden avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta, mutta käyttäjiltä saatua dataa voidaan hyödyntää myös muihin tarkoituksiin (kuten demografisiin tietoihin ja kiinnostuksen kohteisiin sekä maksettujen ja orgaanisten mittaukseen), kun ne on otettu käyttöön Google Analyticsissa.

Google Adsin laajennetut konversiot parantavat attribuutiota, kun konversiot määritetään Google Adsin konversioseurannan avulla. Google Adsin laajennetut konversiot eivät toimi importoitujen Google Analytics ‐konversioiden kanssa. Analyticsin laajennettujen konversioiden tuki poistaa tämän puutteen, sillä sen ansiosta importoitujen Analytics-konversioiden attribuutioon tulee vastaavia parannuksia. Laajennetut konversiot tukee myös parempaa raportointia Analyticsissa.

Jos käytät tällä hetkellä GA4:ää monikanavaiseen konversiomittaukseen, käyttäjiltä saatu data ja Laajennetut konversiot Google Analyticsissa parantavat monikanavaisten konversioiden attribuution tarkkuutta Google Adsin osalta. Parannetusta attribuutiosta on hyötyä myös silloin, kun nämä konversiot eksportoidaan Google Adsiin. Google Adsin laajennetut konversiot rajoittuvat hintatarjouksiin, joissa käytetään Google Adsissa mitattavia konversioita.

Jos mittaat konversioita suoraan Google Adsissa, käytä Google Adsin laajennettuja konversioita. Käytä Google Analyticsin laajennettuja konversioita, jos käytät GA4:ää monikanavaiseen konversiomittaukseen.

Laajennettujen konversioiden käyttäminen Google Adsissa ja Analyticsissa

Laajennettujen konversioiden avulla voit saada seuraavat hyödyt Google Analyticsissa:

• Saat entistä tarkempaa eri laitteilla tapahtuvien konversioiden ja attribuution mallinnusta ja hintatarjouksia
  • Voit saada tarkempaa demografista dataa Google-signaalien datan yhdistämisen avulla
  • Valmistaudu tuleviin ensimmäisen osapuolen yleisöintegrointeihin
  • Valmistele Analyticsin konversiomittaus kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä poistumiseen

Konversioita ei lasketa kahteen kertaan, jos otat Laajennetut konversiot käyttöön sekä Google Adsissa että Google Analyticsissa samassa mittauskokonaisuudessa ja Google Adsin konversioseurannan asetukset sisältävät vain asiaankuuluvat konversiot Google Adsin Konversiot-sarakkeessa.

Voit varmistaa, että konversioita ei lasketa kahteen kertaan, tarkistamalla ensin konversioasetuksesi. Varmista, että mittaat oikeita konversioita oikealla taggaustavalla. Huomaa, että tämä todennäköisesti vaihtelee yritysten välillä.

Muista, että aluksi Google Analyticsissa ei ole mitään vastaavaa raportointidataa eikä sellaista ole eksportoitu Google Adsiin. Jatkossa on tärkeää kaikkien Google Ads ‐tiliesi konversioiden tavoin, että tiedät, mistä konversiosta teet hintatarjouksia ja minkä sisällytät konversiomääriin. Valitse vaihtoehto, joka vastaa parhaiten liiketoimintatavoitteitasi.