Set up and manage consent

Referens för samtyckesläge

Denna artikel är avsedd för Google-tagganvändare som tar emot användardata från slutanvändare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) via webbplatser, appar eller offlineresurser.

Viktigt: Om samtyckesparametern ad_storage eller analytics_storage ställs in på nekad, antingen via den standardinställda samtyckesstatusen eller metoden setConsent återställs analysdata som är kopplad till en viss appinstans permanent från och med nu. Om Analytics-data till exempel återställs för alla appinstanser kan antalet användare bli för högt.

• iOS: Du kan förhindra det här problemet genom att uppdatera till version 10.23.0 eller senare.
  • Android: Enheter med Google Play-tjänster har automatiskt fått en uppdatering och dessa enheter berörs inte längre av problemet. Du behöver inte göra något mer.

Om din app körs på enheter utan Google Play-tjänster kan du förhindra detta beteende när du uppdaterar SDK för Android till kommande version 22.0.1. Till dess kan du förhindra problemet för dessa enheter genom att följa de här stegen:

1. Ange inte standardvärden för ad_storage och analytics_storage i appens manifest.
  2. Inaktivera Analytics-insamling innan du ställer in appinstansens samtyckesstatus för ad_storage och analytics_storage.
  3. När du har fått samtycke kan du återaktivera Analytics-insamling. Detta återställer inte Analytics-data.

Om du vill återställa analys för en appinstans använder du det specialbyggda API:et. Här finns ett exempel för Android.

Översikt: Parametrar för samtyckesläge

Samtyckestyp Beskrivning
ad_storage Aktiverar lagring av information (till exempel i cookies) som rör annonsering.
ad_user_data Anger samtycke till att skicka användardata relaterad till annonsering till Google.
ad_personalization Anger samtycke för anpassade annonser.
analytics_storage Aktiverar lagring av information (till exempel i cookies) som rör dataanalys, exempelvis besökslängd.

Utöver parametrarna för samtyckesläge finns följande integritetsparametrar:

Lagringstyp Beskrivning
functionality_storage Aktiverar lagring av information som rör funktionaliteten på webbplatsen eller i appen, till exempel språkinställningar.
personalization_storage Aktiverar lagring av information som rör anpassning, till exempel videorekommendationer
security_storage Aktiverar lagring av information som rör säkerhet, till exempel autentiseringsfunktioner, bedrägeriskydd och andra användarskydd.

Taggbeteende med samtyckesläge

Om alla alternativ för samtycke beviljas fungerar taggarna så här:

Webb

Appar

• Cookies som rör annonsering kan läsas och skrivas.
  • IP-adresser samlas in.
  • Sidans fullständiga webbadress, inklusive information om annonsklick i webbadressparametrar (till exempel GCLID/DCLID), samlas in.
  • Webbcookies från tredje part som tidigare har angetts på google.com och doubleclick.net samt konverteringscookies från första part (till exempel _gcl_*) går att komma åt.
  • Reklam-id:n (till exempel reklam-id/IDFA) får samlas in.
  • Appinstans-id:t som genereras av Google Analytics för Firebase SDK samlas in.

När en eller flera typer av samtycke inte beviljas (inte angivet eller denied) finns det ytterligare beteenden att överväga:

ad_personalization='denied'

Webb- och mobilappar

Anpassade annonser har inaktiverats. Följande funktioner tar inte emot data:

• Remarketing i Google Ads, Display & Video 360 och Search Ads 360
  • Anpassade annonser med Googles annonseringsprodukter

ad_user_data='denied'

Webb- och mobilappar

Insamling av personuppgifter för onlineannonsering inaktiveras, bland annat följande:

• user_id
  • Förbättrade konverteringar: Hashad data från första part

ad_storage='denied'

Webb

Appar

• Inga nya cookies som rör annonsering får skrivas.
  • Inga befintliga annonscookies från första part får läsas.
  • Förfrågningar skickas via en annan domän för att undvika att tidigare angivna tredjepartscookies skickas i förfrågningars sidhuvud.
  • Google Analytics läser och skriver inte Google Ads-cookies, och funktionerna i Google-signaler samlar inte in data om denna trafik.
  • Sidans fullständiga webbadress samlas in och kan innehålla information om annonsklick i webbadressparametrar (t.ex. GCLID/DCLID). Information om annonsklick används endast för att beräkna trafikmätningar så rättvisande som möjligt.
  • IP-adresser används för att härleda IP-land men loggas aldrig av våra Google Ads- och Floodlight-system och raderas omedelbart efter att de har samlats in. Obs! Google Analytics samlar in IP-adresser eftersom det ingår i normal internetkommunikation. Läs mer om IP-maskering i Google Analytics.
  • Inget reklam-id/IDFA får samlas in.
  • Funktionerna för Google-signaler samlar inte in data om denna trafik.
  • IP-adresser används för att härleda IP-land men loggas aldrig av våra Google Ads- och Floodlight-system och raderas omedelbart efter att de har samlats in. Obs! Google Analytics samlar in IP-adresser eftersom det ingår i normal internetkommunikation. Läs mer om IP-maskering i Google Analytics.

analytics_storage='denied'

Webb

Appar

• Inget IDFV får samlas in.
  • Händelser utan enhets- eller användaridentifierare skickas till Google Analytics för framtida mätning. Google Analytics 4 använder dessa händelser för modellering.

Webb- och mobilappar

När analytics_storage='denied' skickas pingar utan cookies till Google Analytics. Inga Analytics-cookies sparas, används eller läses från enheten. Pingar utan cookies är anonymiserade och icke identifierbara Google Analytics-händelser.

Pingar utan cookies som ingår i normal HTTP-/webbläsarkommunikation kan innehålla följande information: användaragent, skärmupplösning, IP-adress. Observera att Google Analytics 4 inte lagrar eller loggar IP-adresser.

Om en annonsör anger andra fält, t.ex. user_id och anpassade dimensioner, skickas de som vanligt. Data som samlas in via pingar utan cookies används för beteende- och konverteringsmodellering för att fylla luckorna i din data.

ad_storage='denied' och ads_data_redaction='true'

Webb

• Inga nya cookies som rör annonsering får skrivas.
  • Inga befintliga annonscookies får läsas.
  • Förfrågningar skickas via en annan domän för att undvika att tidigare angivna tredjepartscookies skickas i förfrågningars sidhuvud.
  • Google Analytics läser och skriver inte Google Ads-cookies, och funktionerna i Google-signaler samlar inte in data om denna trafik.
  • I Google Analytics samlas sidans fullständiga webbadress in, vilket kan inkludera information om annonsklick i webbadressparametrar (t.ex. GCLID/DCLID). Information om annonsklick används endast för att utföra korrekta trafikmätningar. Annonsklicksidentifierare i Google Ads (t.ex. GCLID/DCLID) i samtyckes- och konverteringspingar anonymiseras.
  • IP-adresser används för att härleda IP-land men loggas aldrig av våra Google Ads- och Floodlight-system och raderas omedelbart efter att de har samlats in. Obs! Google Analytics samlar in IP-adresser eftersom det ingår i normal internetkommunikation. Läs mer om IP-maskering i Google Analytics.