Set up and manage consent

Referencemateriale vedrørende samtykketilstand

Denne artikel henvender sig til brugere, som har implementeret Google-tagget og modtager brugerdata fra slutbrugere i EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde) via websites, apps eller offlineressourcer.

Oversigt: Parametre for samtykketilstand

Samtykketype Beskrivelse
ad_storage Aktiverer lagring (f.eks. af cookies) i forbindelse med annoncering.
ad_user_data Angiver samtykke til afsendelse af annonceringsrelaterede brugerdata til Google.
ad_personalization Angiver samtykke til personligt tilpasset annoncering.
analytics_storage Aktiverer lagring (f.eks. af cookies) med relation til analysedata, f.eks. data om besøgsvarighed.

Ud over parametrene for samtykketilstand er der følgende privatlivsrelaterede parametre:

Lagringstype Beskrivelse
functionality_storage Aktiverer lagring med henblik på understøttelse af websitet eller appens funktionalitet, f.eks. lagring af sprogindstillinger.
personalization_storage Aktiverer lagring i forbindelse med tilpasning, f.eks. videoanbefalinger
security_storage Aktiverer sikkerhedsrelateret lagring, f.eks. af godkendelsesfunktioner, med henblik på forebyggelse af bedrag og andre former for brugerbeskyttelse.

Tagfunktion ved brug af samtykketilstand

Hvis statussen for alle samtykkerelaterede valgmuligheder er granted (givet), fungerer tags som følger:

Websites

Mobilapps

• Cookies vedrørende annoncering kan læses og skrives.
  • Der indsamles IP-adresser.
  • Den komplette websideadresse, inklusive annonceklikoplysninger i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID), indsamles.
  • Tredjepartswebcookies, der tidligere er gemt på google.com og doubleclick.net, samt førstepartskonverteringscookies (f.eks. _gcl_*) er tilgængelige.
  • Der indsamles muligvis annoncerings-id'er (f.eks. annoncerings-id/IDFA).
  • Det appforekomst-id, der genereres via Google Analytics til Firebase SDK, indsamles.

Når statussen for en eller flere former for samtykke er not granted (not set eller denied (afvist)), er der flere funktioner, der skal tages højde for:

ad_personalization='denied'

Websites og mobilapps

Personligt tilpasset annoncering er deaktiveret, og der modtages ikke data til følgende funktioner:

• Remarketing i Google Ads, Display & Video 360 og Search Ads 360
  • Personligt tilpasset annoncering via Googles annonceringsprodukter

ad_user_data='denied'

Websites og mobilapps

Indsamling af personoplysninger til brug ved onlineannoncering er deaktiveret. Dette omfatter følgende data:

• user_id (bruger-id)
  • Udvidede konverteringer: hashkrypterede førstepartsdata

ad_storage='denied'

Websites

Mobilapps

• Der må ikke skrives nye annonceringsrelaterede cookies.
  • Allerede oprettede annonceringscookies fra førstepart må ikke læses.
  • Anmodninger sendes via et andet domæne for at forhindre, at tidligere lagrede tredjepartscookies sendes i anmodningsheadere.
  • Der hverken læses eller skrives Google Ads-cookies i Google Analytics, og der indsamles ikke data vedrørende denne trafik via Google-signaler.
  • Den komplette websideadresse indsamles og kan indeholde oplysninger om annonceklik i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID). Oplysninger om annonceklik bruges kun til at sikre mere præcis trafikmåling.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! I Google Analytics indsamles IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-maskering i Google Analytics.
  • Der må ikke indsamles annoncerings-id/IDFA.
  • Google-signalfunktioner indsamler ikke data for denne trafik.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! I Google Analytics indsamles IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-maskering i Google Analytics.

analytics_storage='denied'

Websites

Mobilapps

• Læser og skriver ikke analysecookies fra førsteparter.
  • Der sendes pings uden cookies til Google Analytics med henblik på efterfølgende måling. Der bruges pings uden cookies til modellering i Google Analytics 4.
  • IDFV må ikke indsamles.
  • Hændelser uden enheds- eller bruger-id sendes til Google Analytics med henblik på efterfølgende måling. Disse hændelser bruges til modellering i Google Analytics 4.

Websites og mobilapps

Når analytics_storage='denied' registreres, sendes der pings uden cookies til Google Analytics. Analytics-cookies fra enheden bliver hverken gemt, tilgået eller læst. Pings uden cookies repræsenterer med andre ord anonymiserede, ikke-identificerbare Google Analytics-hændelser.

Pings uden cookies kan indeholde følgende oplysninger i forbindelse med den almindelige HTTP-/browserkommunikation: brugeragent, skærmopløsning og IP-adresse. Bemærk! IP-adresser bliver hverken gemt eller registreret i Google Analytics 4.

Hvis en annoncør angiver oplysninger i andre felter, f.eks. user_id (bruger-id) og custom dimensions (tilpassede dimensioner), sendes de som normalt. De data, der indsamles via pings uden cookies, bruges til adfærds- og konverteringsmodellering med henblik på udfyldelse af "huller" i dataene.

ad_storage='denied' og ads_data_redaction='true'

Websites

• Der må ikke skrives nye annonceringsrelaterede cookies.
  • Allerede oprettede annonceringscookies må ikke læses.
  • Anmodninger sendes via et andet domæne for at forhindre, at tidligere lagrede tredjepartscookies sendes i anmodningsheadere.
  • Der hverken læses eller skrives Google Ads-cookies i Google Analytics, og der indsamles ikke data vedrørende denne trafik via Google-signaler.
  • I Google Analytics indsamles den komplette websideadresse, som kan indeholde oplysninger om annonceklik i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID). Oplysninger om annonceklik bruges kun til at sikre mere præcis trafikmåling. I Google Ads omfatter annonceklik-id'er (f.eks. GCLID/DCLID) i samtykke- og konverteringspings erstattes.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! I Google Analytics indsamles IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-maskering i Google Analytics.