[GA4] Over de standaard conversiewaarde

Meer informatie over het instellen van standaardwaarden voor conversiegebeurtenissen

Een conversiewaarde is een geldbedrag dat is toegewezen aan een conversiegebeurtenis. U kunt de waarde instellen met de parameters currency en value voor de gebeurtenis. Als u de parameters niet instelt, kunt u een standaardwaarde instellen of de gebeurtenis gebruiken zonder een waarde.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een standaard conversiewaarde instelt. Zie Over Google Analytics-conversies voor meer algemene informatie over conversies.

Opties voor standaard conversiewaarde

U kunt kiezen uit de volgende opties voor de standaard conversiewaarde voor een conversiegebeurtenis:

• Geen standaard conversiewaarde instellen (standaard)

Met deze instelling wordt er een bestaande waarde gebruikt indien beschikbaar. Als er geen waarde beschikbaar is, heeft de conversiegebeurtenis geen waarde.

• Een standaard conversiewaarde instellen

Deze instelling gebruikt uw standaard conversiewaarde voor gebeurtenissen zonder een bestaande waarde. Als de gebeurtenis al een waarde heeft, wordt de standaardwaarde niet toegepast.

Een standaard conversiewaarde instellen

U heeft de rol Bewerker voor de property nodig om een standaardwaarde in te stellen voor een conversiegebeurtenis.

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Conversies.
  2. Klik in de tabel Conversiegebeurtenissen op Meer rechts naast een rij.
  3. Klik op Standaard conversiewaarde instellen.
  4. Selecteer de valuta en de waarde als conversie.
    Opmerking: Als u een optie niet kunt selecteren, heeft u niet de juiste rechten.
  5. Klik op Opslaan.

U kunt deze instelling altijd wijzigen voor een conversiegebeurtenis.

Opmerking: Wijzigingen van de standaard conversiewaarde worden alleen toegepast op toekomstige conversies voor een bepaalde conversie en niet op eerdere gegevens van een conversie.