[GA4] Forskjeller i målgruppestørrelsen mellom Google Analytics og Google Ads

Finn ut hvorfor antallet brukere i en Google Analytics-målgruppe kanskje ikke samsvarer med antallet i Google Ads

Antallet brukere i en Google Analytics-målgruppe kan avvike fra antallet brukere i den samme målgruppen når den eksporteres til Google Ads og andre Google-produkter. Denne artikkelen forklarer årsakene til at du kan se ulike antall brukere i ulike produkter. Av alle årsakene oppført nedenfor forventer vi ikke at størrelsene på målgruppelister i Google Analytics-rapporteringen samsvarer med størrelsene på målgruppelister i integrerte Google Ads-produkter eller antallet brukere i Analytics Data API.

I denne artikkelen:

Innstillinger for personlig tilpasning av annonser

I Google Analytics representerer størrelsen på en målgruppe antallet brukere som har innfridd målgruppekriteriene. I Google Ads og andre annonseringsprodukter gjenspeiler størrelsen på en Google Analytics-målgruppe bare den delen av denne gruppen som det kan brukes remarketing mot.

Både Google Analytics-brukere og brukere kan angi innstillinger for personlig tilpasning av annonser på flere måter. Og disse innstillingene påvirker tellingen av brukere i Google-annonseringsprodukter som Google Ads, men ikke i Google Analytics. I denne delen har vi noen eksempler på hvordan ulike innstillinger for personlig tilpasning av annonser kan føre til avvik mellom produkter.

Google Analytics-innstillinger

Google-signaler

Du må slå på Google-signaler før du kan eksportere målgrupper til Google Ads og innebygde Google-integrasjoner. Analytics-målgrupper som eksporteres til Google Ads, inneholder bare brukere som samhandler med en app eller et nettsted mens Google-signaler er slått på. Data som samles inn i perioder der Google-signaler er slått av, tas ikke med i målgrupper som eksporteres til andre Google-produkter.

Du kan slå på Google-signaler i visse regioner og samtidig ha dem slått av i andre. Data som samles inn fra regioner der du har slått av Google-signaler, blir ikke tatt med i målgrupper som eksporteres til Google Ads eller andre Google-produkter. Finn ut mer om regionale innstillinger for personlig tilpasning av annonser.

Områdeinnstillinger

Annonsører kan slå på eller av personlig tilpasset annonsering på områdenivå via datakontrollene i Google Analytics. Google Analytics-brukere kan også gjøre dette for bestemte hendelser og brukeregenskaper. Via den avanserte innstillingen kan personlig tilpasning av annonser slås på eller av regionalt for brukere som kommer fra ethvert støttet land og/eller enhver støttet amerikansk delstat.

Taggingsinnstillinger

På samme måte kan områdeadministratorer velge bort bruken av Analytics-data i forbindelse med personlig tilpasning av annonser, enten helt eller delvis, ved å justere implementeringen av Google Analytics-taggingen. Dette kan gjøres via netttagger og SDK-konfigurasjonen.

Personlig tilpasning av annonser for tilknyttede Google Ads-kontoer

Du kan ikke slå på eller av personlig tilpasning av annonser bare via innstillingene for personlig tilpasning av annonser på områdenivå, men også i Analytics for en bestemt tilknyttet Google Ads-konto. For at målgrupper skal sendes til Google Ads, må personlig tilpasning av annonser være slått på i linken til Google Ads fra et Google Analytics-område. Denne innstillingen er aktivert som standard når du knytter en Google Ads-konto sammen med Analytics. Finn ut hvordan du kan kontrollere personlig tilpasning av annonser i én enkelt link til Google Ads.

Når du har opprettet en tilkobling til en annonseringsplattform (f.eks. Google Ads) og aktivert personlig tilpasning av annonser, genererer vi en målgruppeliste med data fra de siste 30 dagene. Hvis integreringen med en annonseplattform og aktivering av personlig tilpasning av annonser skjer mer enn 30 dager etter at du har opprettet målgruppen, samsvarer ikke dataene om målgruppelisten i Google Analytics med dataene om målgruppelisten i Google Ads.

Granulære posisjons- og enhetsdata

Innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata kan også påvirke dataene som eksporteres til andre Google-produkter. Hvis du har deaktivert denne innstillingen, er det mange dimensjoner Google Analytics ikke samler inn (by, enhetsmerke og andre). Alle målgrupper som er opprettet med disse dimensjonene, blir unøyaktige.

Brukerinnstillinger

Konfigurasjonsinnstillinger i Google-kontoer

Brukere som er logget på Google-kontoene sine, kan konfigurere innstillingene for personlig tilpasning av annonser på Google-kontonivå i Mitt annonsesenter. Innstillingene overholdes så når de er logget på Google-kontoene og navigerer i apper og på nettsteder.

Innstillinger på operativsystemnivå

I enkelte operativsystemer, for eksempel Android 4.4 og eldre versjoner, kan brukerinnstillinger for personlig tilpasning av annonser angis på OS-nivå, noe som begrenser datainnsamling til personlig tilpasset annonsering. Finn ut mer om annonseringsidentifikatorer for mobilapper.

Hvis du viser et samtykkebanner der du ber om tillatelse til å lagre data som skal brukes til annonser eller analyser, kan de som bruker appen din eller besøker nettstedet ditt, velge bort dette. Hvis brukerne velger bort lagring av annonsedata, kan de ikke vises remarketingkampanjer. Men hvis de godtar lagring av data i analyseøyemed, kan de fortsatt vises i Google Analytics 4-rapportene. I eventuelle tilknyttede annonseringstjenester telles de imidlertid ikke.

ATT-samtykke

Som følge av oppdateringen av Apples retningslinjer for åpenhet ved sporing av informasjon i apper (App Tracking Transparency – ATT) på iOS 14 har mange annonsører valgt å implementere en ATT-forespørsel for å be om tillatelse til å bruke visse opplysninger til annonseringsformål på en måte som er i tråd med de aktuelle reglene. Hvis en bruker avviser forespørselen om samtykke til ATT, blir ikke enhetsidentifikatorer som kreves ved bruk av remarketing, samlet inn. Dette fører til at remarketing ikke kan brukes mot hen. Derfor kan en bruker vises i Google Analytics 4-rapporter, men hen blir ikke tatt med i antallet brukere i tilknyttede annonseringstjenester.

Flere årsaker til forskjeller

Etterfylte målgrupper

Når du oppretter en målgruppe i Google Analytics og slår på Google Ads-remarketing, etterfyller Google Analytics denne målgruppen i Google Ads med medlemmer som nylig er lagt til. Men Google Analytics-rapporter og -målgruppelister blir ikke etterfylt med slike medlemmer. I stedet må en bruker loggføre en hendelse etter at målgruppen er opprettet, før hen vises i rapporter og målgruppelister i denne målgruppen.

Hvis en bruker for eksempel loggfører en kjøpshendelse 20. juni og du oppretter en Kjøpere-målgruppe 21. juni, må du sannsynligvis vente til 22. juni før denne brukeren vises i den nye målgruppelisten. Men denne brukeren må ha registrert en hendelse 21. juni for å bli oppført i målgruppelisten.

Når du har opprettet en tilkobling til en annonseringsplattform (f.eks. Google Ads) og aktivert personlig tilpasning av annonser, genererer vi en målgruppeliste med data fra de siste 30 dagene. Hvis integreringen med en annonseplattform og aktivering av personlig tilpasning av annonser skjer mer enn 30 dager etter at du har opprettet målgruppen, samsvarer ikke dataene om målgruppelisten i Google Analytics med dataene om målgruppelisten i Google Ads.

Dataaktualitet

Tiden det tar Analytics og Google Ads å samle inn og behandle hendelser og oppdatere målgrupper, kalles dataaktualitet. Oppdateringstidspunktet kan variere mellom Analytics og andre Google-produkter. I tiden mellom at målgruppen oppdateres i ett produkt, men ikke i et annet, kan det oppstå avvik i dataene. Finn ut mer om dataaktualitet.

Dataimportering

Brukerdata som importeres via brukerdataimportering, medregnes ikke i størrelsene på målgruppelistene som rapporteres i GA4, for eksempel GA4-målgrupperapporten. Men brukerdata tas med på eksportdestinasjoner som Google Ads.

Her kan du se forskjeller

Rapportering av brukerantall på ulike plattformer

I eksempelet nedenfor illustrerer vi forskjellen i antallet brukere du kan se på ulike plattformer. Hvis du opprettet et område i januar 2019 og en brukerliste kalt «Alle brukere i Japan» i januar 2020, skjer følgende:

• Eksporter til Google Ads : Målgruppelisten som eksporteres til Google Ads, omfatter bare brukere fra januar 2020 og fremover pluss 30 dager med etterfylte brukere.
    • Forhåndsutfylling av målgruppen: Grunnen til dette er at den komplette listen over brukere som innfridde målgruppekriteriene i løpet av de 30 dagene før målgruppen ble opprettet, bare er relevant for integrasjoner som Google Ads, som får tilsendt den komplette listen over brukere. Dette avviket skjer bare hvis varigheten av medlemskapet er over 30 dager.
  • Analytics-rapportering om brukerberegninger i rapporter og utforskninger: Hvis du opprettet et område i januar 2019 og har sjekket «Alle brukere i Japan» siden januar 2019, omfatter det alle brukerne fra hele områdets levetid. I rapporteringen av antallet brukere i Analytics gjenspeiles brukerne i hele levetiden til området som samler inn data.
  • Tabell for målgruppestyring og tilknyttede Analytics-rapporter: Antallet målgruppelister som er oppført i administrasjonstabellen under Administrator > Datavisning > Målgrupper, omfatter bare «Alle brukere i Japan» fra datoen målgruppen ble opprettet (januar 2020 i dette eksempelet), og fremover. Den inkluderer ikke de 30 dagene etterfylte brukere. Målgrupperapportene du kan åpne enten fra administrasjonstabellen eller ved å klikke på navnet på en bestemt målgruppe i målgrupperapporten, fungerer på den samme måten.
  • Målgruppeanslag i målgruppebyggeren: På sammendragskortet i Google Analytics-målgruppebyggeren anslås det hvor mange brukere som har matchet kriteriene du har valgt, i løpet av de siste 30 dagene. Hensikten med slike anslag er å gi deg et inntrykk av hvor mange personer målgruppen kan bli bestående av, basert på dataene fra de siste 30 dagene. Disse anslagene samsvarer ikke med antallet brukere som er eksportert til Google-produkter. For eksempel må en bruker være kvalifisert for personlig tilpasning av annonser for at det skal tas høyde for hen i Google Ads-målgruppelistene.

The summary card in the audience builder estimates the size of the audience being created