[GA4] Yleisön kokoerot Google Analyticsin ja Google Adsin välillä

Lue, miksi Google Analytics ‐yleisöön laskettavien käyttäjien määrä ei välttämättä ole sama kuin Google Adsissa

Google Analyticsin yleisö voi sisältää eri määrän käyttäjiä kuin sama yleisö, joka on viety Google Adsiin tai muihin Googlen tuotteisiin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi käyttäjämäärät voivat poiketa toisistaan eri tuotteissa. Alla mainituista syistä johtuen Google Analytics ‐raporttien yleisölistojen koot eivät todennäköisesti vastaa integroitujen Google Ads ‐tuotteiden yleisölistoja tai Analytics Data APIn käyttäjämääriä.

Sisällys:

Mainosten personointiasetukset

Google Analyticsissa yleisön koko vastaa yleisön ehdot täyttävien käyttäjien määrää. Google Adsissa ja muissa mainontatuotteissa Google Analytics ‐yleisön koko vastaa vain sitä osaa tästä ryhmästä, jolle voidaan kohdistaa uudelleenmarkkinointia.

Sekä Google Analyticsin käyttäjät että loppukäyttäjät voivat ottaa mainosten personointiasetuksia käyttöön useilla eri tavoilla. Nämä mainosten personointiasetukset vaikuttavat siihen, miten käyttäjät lasketaan Google Adsissa ja muissa Googlen mainontatuotteissa (ei Google Analyticsissa). Tässä osiossa on esimerkkejä mainosten personointiasetuksista, jotka voivat johtaa eroihin tuotteiden välillä.

Google Analyticsin asetukset

Google‑signaalit

Google‑signaalien on oltava käytössä, jotta yleisöjä voidaan eksportoida Google Adsiin ja sisäänrakennettuihin Google‑integrointeihin. Google Adsiin eksportoidut Analytics‑yleisöt sisältävät vain ne käyttäjät, jotka ovat aktivoituneet verkkosivustolla tai sovelluksessa Google‑signaalien ollessa päällä. Dataa, joka kerätään Google‑signaalien ollessa poissa päältä, ei sisällytetä muihin Googlen tuotteisiin eksportoituihin yleisöihin.

Google‑signaalit voidaan laittaa päälle ja pois päältä aluekohtaisesti. Dataa, joka on kerätty alueilta, joilla Google‑signaalit ovat poissa päältä, ei sisällytetä Google Adsiin tai muihin Googlen tuotteisiin eksportoituihin yleisöihin. Lue lisää alueellisista mainosten personointiasetuksista.

Mittauskokonaisuuden asetukset

Mainostajat voivat ottaa personoidun mainonnan käyttöön tai poistaa sen käytöstä mittauskokonaisuustasolla Google Analyticsin data-asetuksista. Google Analyticsin käyttäjät voivat tehdä näin myös tietyille tapahtumille ja käyttäjän ominaisuuksille. Lisäasetuksen avulla personoinnin voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä alueellisesti joissakin tai kaikissa tuetuissa maissa tai Yhdysvaltojen osavaltioissa.

Tagin määritysasetukset

Mittauskokonaisuuksia hallinnoivat voivat puolestaan estää Analytics‑datan käytön mainosten personoinnissa osittain tai kokonaan muokkaamalla Google Analytics ‐taggausta. Tämä voidaan tehdä Web‑tageilla ja SDK‑määrityksillä.

Mainosten personointi linkitetyllä Google Ads ‐tilillä

Mittauskokonaisuustason mainosten personointiasetusten lisäksi voit laittaa Analyticsissa mainosten personoinnin päälle tai pois päältä tietyllä linkitetyllä Google Ads ‐tilillä. Jotta yleisöjä voidaan lähettää Google Adsiin, mainosten personoinnin on oltava käytössä Google Analytics ‐mittauskokonaisuudessa ja siihen yhdistettävässä Google Ads ‐linkissä. Se on oletuksena käytössä, kun linkität Google Ads ‐tilin Analyticsiin. Lue lisää mainosten personoinnin laittamisesta päälle tai pois yksittäisen Google Ads ‐linkin osalta.

Kun olet yhdistänyt mainonta-alustan, kuten Google Adsin, ja aktivoinut mainosten personoinnin, luomme yleisölistan 30 edellisen päivän datan pohjalta. Jos mainosalusta integroidaan ja mainosten personointi aktivoidaan yli 30 päivää yleisön luomisen jälkeen, Google Analyticsissa näkyvä yleisölistadata ei vastaa Google Adsin yleisölistadataa.

Tarkka sijainti- ja laitedata

Tarkan sijainti- ja laitedatan keruu voi myös vaikuttaa muihin Googlen tuotteisiin vietyyn dataan. Jos asetus ei ole käytössä, Google Analytics ei kerää useita ulottuvuuksia (esim. kaupunki ja laitebrändi). Näiden ulottuvuuksien avulla luodut yleisöt ovat epätarkkoja.

Loppukäyttäjien asetukset

Google‑tilin asetukset

Google‑tililleen kirjautuneet käyttäjät voivat valita mainosten personointiasetukset Google‑tilin tasolla My Ad Centerissä. Asetukset ovat voimassa, kun he siirtyvät verkkosivustoille tai sovelluksiin Google‑tilille kirjautuneina.

Käyttöjärjestelmätason asetukset

Joissakin käyttöjärjestelmissä, esimerkiksi Android 4.4:ssä ja sitä vanhemmissa versioissa, datan keräämistä personoitua mainontaa varten voidaan rajoittaa loppukäyttäjän käyttöjärjestelmätasolla. Lue lisää mobiilisovellusten mainostunnuksista.

Jos otat käyttöön suostumusbannerin, jossa pyydetään käyttäjältä lupaa mainos‑ tai analytiikkadatan tallentamiseen, sivustollasi tai sovelluksessasi käyvät voivat halutessaan kieltää sen. Jos käyttäjä kieltää mainosdatan tallennuksen, hänelle ei voida kohdistaa uudelleenmarkkinointikampanjoita. Jos hän kuitenkin sallii analytiikkadatan tallentamisen, hän voi näkyä Google Analytics 4 ‐raporteissasi mutta häntä ei lasketa mukaan käyttäjämäärään linkitetyissä mainontapalveluissa.

ATT-suostumus

Applen iOS 14 ‐päivityksen ja App Tracking Transparency ‐käytännön (ATT) myötä monet mainostajat ovat ottaneet käyttöön ATT-kehotteen, jossa pyydetään lupaa käyttää tiettyjä tietoja mainontatarkoituksiin ehtojen mukaisesti. Jos käyttäjä ei anna suostumusta, uudelleenmarkkinointiin tarvittavia laitetunnisteita ei kerätä eikä käyttäjälle voida kohdistaa uudelleenmarkkinointia. Sen seurauksena käyttäjä voi näkyä Google Analytics 4 ‐raporteissa mutta häntä ei lasketa mukaan käyttäjämäärään linkitetyissä mainontapalveluissa.

Muita syitä eroihin

Täydennetyt yleisöt

Kun luot yleisön Google Analyticsissa ja otat käyttöön Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin, Google Analytics täydentää yleisön Google Adsissa äskettäin lisätyillä jäsenillä. Google Analyticsin raportit ja yleisölistat eivät kuitenkaan sisällä täydennettyjä jäseniä. Käyttäjälle on kirjattava tapahtuma yleisön luomisen jälkeen, jotta hänet lasketaan mukaan yleisöön raporteissa ja yleisölistoissa.

Jos käyttäjälle esimerkiksi kirjataan ostotapahtuma 20. kesäkuuta ja luot Ostajat‑yleisön 21. kesäkuuta, et todennäköisesti näe käyttäjää uusissa yleisölistoissa ennen kuin 22. kesäkuuta. Käyttäjä on kuitenkin mukana yleisölistalla vain, jos hänelle on kirjattu tapahtuma 21. kesäkuuta.

Kun olet yhdistänyt mainonta-alustan, kuten Google Adsin, ja aktivoinut mainosten personoinnin, luomme yleisölistan 30 edellisen päivän datan pohjalta. Jos mainosalusta integroidaan ja mainosten personointi aktivoidaan yli 30 päivää yleisön luomisen jälkeen, Google Analyticsissa näkyvä yleisölistadata ei vastaa Google Adsin yleisölistadataa.

Datan ajantasaisuus

Datan ajantasaisuudella viitataan siihen, kuinka paljon aikaa Analyticsilla ja Google Adsilla menee tapahtumien keräämiseen ja käsittelyyn. Datan päivitysaika voi vaihdella Analyticsin ja muiden Googlen tuotteiden välillä. Kun yleisöt ovat päivittyneet yhdessä tuotteessa mutta eivät vielä toisessa, datassa voi olla eroja. Lue lisää datan ajantasaisuudesta

Missä eroja voi näkyä

Käyttäjämäärien raportointi eri alustoilla

Seuraava esimerkki havainnollistaa käyttäjämäärien eroja, joita voi esiintyä eri alustoilla. Jos loit mittauskokonaisuuden tammikuussa 2019 mutta loit käyttäjälistan "Kaikki käyttäjät Japanissa" tammikuussa 2020:

• Eksportoi Google Adsiin: Google Adsiin eksportoitava yleisölista sisältää vain käyttäjät tammikuusta 2020 alkaen sekä täydennetyt käyttäjät 30 päivän ajalta.
    • Yleisön esitäyttämisellä tarkoitetaan käyttäjiä, jotka ovat täyttäneet yleisön ehdot 30 viime päivän aikana ennen yleisön luomista, ja se koskee vain integrointeja, kuten Google Adsia, johon lähetetään täydellinen käyttäjälista. Tämä ristiriita ilmenee vain, jos jäsenyyden kesto on yli 30 päivää.
  • Käyttäjämittareiden Analytics‑raportointi kartoituksissa ja raporteissa: Jos olet luonut mittauskokonaisuuden tammikuussa 2019 ja katsot yleisölistaa Kaikki käyttäjät Japanissa tammikuusta 2019 alkaen, näet kaikki käyttäjät mittauskokonaisuuden koko elinkaaren ajalta. Analyticsin käyttäjämäärien raportointi sisältää käyttäjät koko mittauskokonaisuuden ajalta, jolloin dataa kerätään.
  • Yleisöjen hallinnointitaulukko ja linkitetyt Analytics‑raportit: Hallinnointitaulukon kohdassa Järjestelmänvalvoja > Datan näyttö > Yleisöt olevat yleisölistojen määrät sisältävät vain "Kaikki käyttäjät Japanissa" siitä päivästä alkaen, jolloin yleisö on luotu (tässä esimerkissä tammikuu 2020). Data ei sisällä täydennettyjä käyttäjiä 30 päivän ajalta. Yleisöraportit, joihin pääset joko hallinnointitaulukosta tai klikkaamalla tietyn yleisön nimeä Yleisöraportista, toimivat samalla tavalla.
  • Yleisötyökalun yleisöarviot: Google Analyticsin yleisötyökalussa olevasta yhteenvetokortista näet, kuinka moni käyttäjä on täyttänyt valitsemasi ehdot 30 viime päivän aikana. Arvioiden avulla saat käsityksen yleisön mahdollisesta koosta 30 viime päivän datan perusteella. Nämä arviot eivät vastaa Googlen tuotteisiin eksportoitujen käyttäjien määrää. Jos käyttäjällä on esimerkiksi merkintä siitä, että hän ei ole käytettävissä mainosten personointiin, käyttäjää ei lasketa mukaan Google Adsin yleisölistoihin.

The summary card in the audience builder estimates the size of the audience being created