[GA4] Integrering med Google AdSense

Når du knytter AdSense-kontoen din sammen med et Google Analytics 4-område, ser du AdSense-dataene fra den aktuelle kontoen i GA4-rapportene og -utforskningene. Ved å kombinere AdSense-data med andre beregninger for nettsteder, for eksempel trafikkilder og brukeratferd, kan du få mer detaljert statistikk og identifisere mønstre som kan hjelpe deg med å optimalisere annonseinntektene.

Når du knytter AdSense sammen med Google Analytics 4, samles følgende hendelser automatisk inn i Analytics:

• ad_click
  • ad_impression
  • ad_query

Med AdSense-integreringen samler Analytics inn alle disse hendelsene for hver enkelt annonse på sidene. Dette kan føre til en økning i antallet fakturerbare hendelser for 360-områder.

Google Analytics 4 fjerner avvik mellom rapporteringen i Analytics og AdSense under innsamlingen av disse hendelsene. Slike avvik forekom tidligere i integreringen av Universal Analytics og AdSense.

I denne artikkelen:

Forutsetninger

Sjekk at du innfrir kravene nedenfor før du konfigurerer integreringen mellom Google AdSense og GA4.

Tillatelser

For å etablere eller slette AdSense-tilknytninger i GA4 må du være administrator i AdSense og redigerer i Analytics.

Tagger

GA4-nettområdet ditt må være konfigurert for å samle inn data via Google-taggen.

Integrer AdSense i GA4

I brukerstøtten for AdSense kan du finne ut hvordan du knytter Google Analytics 4-områder sammen med AdSense.

Når du har etablert tilknytningen, kan du se den i Analytics ved å følge menybanen Administrator > Produkttilknytninger > Google AdSense-tilknytninger.

Slik fungerer integreringen mellom rapporteringen i henholdsvis GA4 og Google AdSense

Integreringen mellom GA4 og Google AdSense bygger på ulike prosesser, deriblant delte ID-er, automatisk innsamlede hendelser og sammenslåing av data.

Delte ID-er

For at integreringen med AdSense skal fungere effektivt, kommuniserer GA4- og AdSense-tagger med hverandre ved hjelp av delte ID-er, slik at hver enkelt annonsevisning kan matches med den tilsvarende GA4-hendelsen. Ved hjelp av tagger på alle nettsidene genererer GA4 og AdSense en unik ID for hver hendelse eller annonsevisning. I nettområder kalles dette «query_id».

Kommunikasjon mellom taggene sikrer at den loggførte ID-en er den samme i GA4 og AdSense for én enkelt hendelse og den tilhørende annonsevisningen. Kommunikasjonen mellom taggene når hendelser sendes og annonser vises, er synkron. ID-er som loggføres når GA4 og AdSense ikke er knyttet sammen, eller når et av disse systemene ikke er tilgjengelig, deles ikke i denne integrasjonen.

Automatisk innsamlede hendelser

GA4 samler automatisk inn et bestemt utvalg av hendelser via Google-taggen. AdSense-integrasjonen bruker «ad_impression»- og «ad_click»-hendelsene i overføringen av data til GA4. «ad_query»-hendelsen brukes til sammenslåing av data. Finn ut mer om automatisk innsamlede hendelser i GA4.

Sammenslåing av data

GA4-data slås sammen med AdSense-loggfiler basert på delte ID-er, slik at AdSense-data kan matches med Analytics-data. Denne integrasjonen bruker informasjonen og konfigurasjonsinnstillingene angitt på det tidspunktet de enkelte hendelsene skjer. Hvis du endrer konfigurasjoner for tagger eller sidedimensjoner i GA4, har dette ingen innvirkning på eldre data som vises i GA4-rapporteringen.

Se Google AdSense-data i GA4

Når du har konfigurert integreringen med AdSense-rapporteringen, kan du se AdSense-dataene i GA4. Du finner AdSense-inntektsdataene i rapportene under Inntektsgenerering > Publisistannonser og i Utforskninger-hovedmenyen i Google Analytics 4-området.

AdSense-dimensjoner og -beregninger

Når du har knyttet AdSense-kontoen sammen med Google Analytics 4-området, vises Google AdSense-trafikken i dimensjonene og beregningene nedenfor i Analytics-rapportene.

Dimensjoner

• Annonseformat (verdien fra dimensjonen for annonseformat i AdSense)
  • Annonsekilde (publisist-ID-en i AdSense)
  • Annonseenhet (verdien fra dimensjonen for annonseenheter i AdSense)
  • Sidebane, søkestreng og skjermklasse (plasseringen til AdSense-annonseenheter)

Beregninger

• Eksponering av annonseenheten (hvor lenge en annonse vises til brukeren)
  • Publisistens annonseklikk (AdSense-klikk)
  • Publisistens annonsevisninger (AdSense-visninger)
  • Total annonseinntekt (summen av alle annonseinntekter, altså AdSense-inntekter og andre annonseinntekter)

Datakvalitet og -avvik

Hvis du ser betydelige dataavvik mellom rapportene i AdSense-kontoen din og rapportene i AdSense-delen av Analytics, må du kontrollere at Google-taggen er riktig konfigurert på nettstedet ditt eller nettstedene dine.

Hvis Google-taggen er riktig konfigurert og det fortsatt er dataavvik mellom AdSense- og Analytics-rapportene, kan dette komme av én eller flere av disse årsakene:

• Iframe-rammer: AdSense bruker iframe-rammer for å vise annonser. For nettlesere som ikke støtter <iframe>-taggen, rapporteres det ingen visning i Analytics. Dette kan føre til at Analytics teller flere sidevisninger enn AdSense teller visninger.
  • Sikkerhets- eller blokkeringsprogramvare: Programvare som kan blokkere innhold, for eksempel brannmurer og annonseblokkering, kan også blokkere AdSense-visninger. De som bruker slik programvare, blir kanskje fortsatt talt i Analytics, men for denne trafikken telles det ikke AdSense-visninger eller -data i Analytics-rapportene.
  • Ny integrasjon mellom AdSense og Analytics: Når du har knyttet sammen AdSense- og Analytics-kontoen din, kan det gå opptil et døgn før datainnsamlingen begynner. Hvis du nylig har konfigurert AdSense- eller Analytics-koden eller nylig har knyttet sammen kontoene, kan det ta et døgn før dataene vises i rapportene. AdSense-data som ble samlet inn før du knyttet sammen kontoene, vises ikke i Analytics.
  • Innstillinger for tidssone: Hvis tidssonen i henholdsvis Analytics-kontoen og AdSense-kontoen ikke samsvarer, blir dataene som samles inn i de to produktene på den samme datoen, tilordnet ulike tidsperioder i rapportene. Du kan bytte tidssone i Analytics ved å endre områdeinnstillingene.
  • Manglende Analytics-data: Hvis det ikke samles inn Analytics-data (f.eks. hvis sporingskoden ikke blir kjørt), blir AdSense-dataene tilknyttet de manglende Analytics-dataene ikke rapportert i Analytics.