[GA4] Gegevens verbergen

Stel webgegevensstreams in om e-mailadressen en door de gebruiker gedefinieerde URL-queryparameters te verbergen aan de clientzijde.

Met de functie voor gegevens verbergen voorkomt u dat er per ongeluk PII wordt verzameld in de vorm van e-mailadressen en URL-queryparameters. Gegevens verbergen gebruikt tekstpatronen om waarschijnlijke e-mailadressen te herkennen voor alle gebeurtenisparameters en de URL-queryparameters die zijn opgenomen als onderdeel van de gebeurtenisparameters page_location, page_referrer, page_path, link_url, video_url en form_destination.

URL-queryparameter: Een sleutel/waarde-paar (bijvoorbeeld language=english) dat volgt na het vraagteken (?) aan het einde van een URL. De waarde voor de gebeurtenisparameter page_location kan bijvoorbeeld bestaan uit de URL- en queryparameters https://www.example.com/us?language=english&catalog=summer23.

Gegevens verbergen evalueert gebeurtenissen voordat ze worden verzameld om tekst te vinden en te verwijderen die wordt herkend als een e-mailadres of sleutel/waarde-paar voor queryparameters. Nadat de aanstootgevende tekst is verwijderd, gaat de gegevensverzameling verder zoals verwacht.

U stelt gegevens verbergen in als een van de instellingen voor een webgegevensstream.

Als u een nieuwe property maakt, staat e-mailadressen verbergen standaard aan. Voor property's die u vóór de release van deze functie heeft gemaakt, moet u gegevens verbergen aanzetten door de instructies hieronder te volgen.

Het is belangrijk te onthouden dat hoewel gegevens verbergen een krachtige tool is om onbedoelde verzameling van PII te voorkomen, de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor voldoen aan wettelijke vereisten bij de entiteit ligt die de gegevens verzamelt. U kunt met deze functie nog beter aan uw verantwoordelijkheid voldoen door uw configuratie te testen om na te gaan of de tekstpatronen die u vaststelt, inderdaad worden verborgen zoals verwacht (meer informatie). U kunt ook DebugView gebruiken om in realtime bij te houden hoe Analytics gebeurtenissen van uw site verzamelt.

Houd rekening met het volgende

Gegevens verbergen is op dit moment alleen beschikbaar voor webgegevensstreams.

Gegevens verbergen evalueert gebeurtenisgegevens voor e-mailadressen zo goed mogelijk.

Gegevens verbergen vindt plaats aan de clientzijde nadat Analytics gebeurtenissen heeft gewijzigd of gemaakt (wat ook aan de clientzijde gebeurt) en voordat gegevens naar Analytics worden gestuurd.

Gegevens verbergen accepteert procentcoderingen voor URL-queryparameters, waaronder Unicode-tekens die door browsers worden geaccepteerd. Als u bijvoorbeeld 名 invoert als queryparameter en https://www.example.com?名=john invoert als test-URL, wordt dit zo geïnterpreteerd:

Test-URL nadat u deze heeft ingevoerd Verborgen versie
http://www.example.com/?%E5%90%8D=john http://www.example.com/?%E5%90%8D=(redacted)

Gegevens verbergen kan tekst onjuist als e-mailadres interpreteren, waardoor de tekst wordt verborgen. Als de tekst bijvoorbeeld '@' bevat, gevolgd door de naam van een top-level domein (bijvoorbeeld example.com), kan deze ten onrechte worden verwijderd.

Gegevens verbergen evalueert geen HTTP-headerwaarden (bijvoorbeeld referer, die queryparameters kan bevatten in oudere browsers).

Gegevens verbergen voorkomt niet dat PII wordt verzameld via Measurement Protocol of Gegevens importeren.

Gegevens verbergen instellen

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensstreams.
  2. Klik op de relevante webgegevensstream.
  3. Klik in het gedeelte Gebeurtenissen op Gegevens verbergen.
  4. Als u e-mailadressen en/of URL-queryparameters wilt verbergen, zet u de schakelaar aan voor elke optie.
  5. Als u URL-queryparameters wilt verbergen, voert u een lijst in met de queryparameters die u wilt verbergen (bijvoorbeeld firstname, lastname, email_address). Druk na elke parameter op Return/Enter.

Gebruik het gedeelte Gegevens verbergen testen om te zien hoe Analytics gegevens verwijdert. Analytics test de opties die u in stap 5 hierboven heeft gekozen.

1. Voer een voorbeeldtekst in met een e-mailadres of een URL met de queryparameters die u in stap 6 hierboven heeft ingevoerd, samen met voorbeeldwaarden (bijvoorbeeld https://www.example.com/settings?firstname=Jan&lastname=Jansen&email_address=janjansen@example.com).
  2. Klik op Voorbeeld van verborgen gegevens.

Onder Verborgen versie ziet u een voorbeeld van de gegevens die Analytics kan verzamelen op basis van uw instellingen. Als dit bijvoorbeeld uw voorbeeldtekst is:

https://www.example.com/?firstname=Jan&lastname=Jansen&email_address=janjansen@example.com

is de verborgen versie:

https://www.example.com/?firstname=(redacted)&lastname=(redacted)&email_address=(redacted)