Reports

[GA4] Het rapport Promoties

Het rapport Promoties is een vooraf gemaakt gedetailleerd rapport dat de impact toont van elke promotie op aankopen en opbrengst.

Een promotie is een manier om gebruikers via een beloning aan te moedigen een product of service te kopen. Voorbeelden van beloningen zijn kortingen op producten of services of op de verzending. Promoties worden vaak geadverteerd op de homepage van een website of in productcatalogussen.

De gegevens in het rapport komen van e-commercegebeurtenissen.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik links op Inkomsten genereren > Overzicht.
  4. Klik in de kaart Artikelen bekeken per naam van artikelpromotie op Promoties bekijken.

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Naam van advertentiemateriaal van artikelpromotie De naam die u opgeeft voor het advertentiemateriaal dat aan een promotie is gekoppeld. Vul deze dimensie in door de parameter creative_name op artikelniveau te versturen met de gebeurtenis view_promotion of select_promotion.
Artikelpromotie-ID De ID die u opgeeft voor een promotie. Vul deze dimensie in door de parameter promotion_id op artikelniveau te versturen met de gebeurtenis view_promotion of select_promotion.
Naam van artikelpromotie De naam die u opgeeft voor een promotie. Vul deze dimensie in door de parameter promotion_name op artikelniveau te versturen met de gebeurtenis view_promotion of select_promotion.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Klikfrequentie voor artikelpromotie Het aantal gebruikers dat een promotie heeft geselecteerd, gedeeld door het aantal gebruikers dat dezelfde promotie heeft bekeken. Vul deze statistiek in door een artikelmatrix te versturen met de gebeurtenissen select_promotion en view_promotion.
Artikelopbrengst

De totale opbrengst van artikelen, exclusief belasting en verzendkosten.

Artikelopbrengst = prijs x aantal

• Prijs is de parameter price voor een artikel in de itemmatrix
  • Aantal is de parameter quantity voor een artikel in de itemmatrix
Vul deze statistiek in door de parameters quantity en price te versturen voor een artikel in de artikelenmatrix.
Artikelen toegevoegd aan winkelwagen

Het aantal artikelen dat is toegevoegd aan de winkelwagen.

U vult deze statistiek in door een artikelenmatrix te versturen met de gebeurtenis add_to_cart.
Artikelen afgerekend

Het aantal artikelen dat in de winkelwagen aanwezig was tijdens het betalen.

Vul deze statistiek in door een artikelenmatrix te versturen met de gebeurtenis begin_checkout.
Artikelen aangeklikt in promotie

Het aantal artikelen waarop is geklikt in een promotie.

U vult deze statistiek in door een artikelenmatrix te versturen met de gebeurtenis select_promotion.
Artikelen gekocht

Het aantal gekochte artikelen.

Vul deze statistiek in door een artikelenmatrix te versturen met de gebeurtenis purchase.
Artikelen bekeken in promotie

Het aantal artikelen dat is bekeken in een promotie.

Vul deze statistiek in door een artikelenmatrix te versturen met de gebeurtenis view_promotion.