Reutilitzar la configuració d'esdeveniments a Google Tag Manager

Aquesta pàgina és per a usuaris que mantenen la seva etiqueta de Google a Google Tag Manager i volen definir una configuració del nivell d'esdeveniment.

Què és una variable de configuració d'esdeveniments?

Podeu reutilitzar la configuració d'esdeveniments en diverses etiquetes de Google i etiquetes d'esdeveniment de GA4 utilitzant una variable Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments.
Per exemple, suposem que teniu una botiga en línia en què oferiu una promoció i voleu fer un seguiment del nombre de persones que utilitzen el codi de descompte que els heu proporcionat. En lloc d'afegir manualment el paràmetre discount a cada etiqueta, podeu reutilitzar el paràmetre amb una variable Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments.

Com es pot utilitzar una variable de configuració d'esdeveniments

Per crear una variable de configuració d'esdeveniments nova:

1. Obre Google Tag Manager
  2. A l'àrea de treball, obriu el menú Variables de l'esquerra.
  3. Creeu una variable definida per l'usuari nova.
  4. A Configuració de la variable, seleccioneu la variable Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments.
  5. Afegiu els paràmetres que vulgueu reutilitzar. Trobareu una taula de paràmetres predefinits més avall. Si cap d'aquests paràmetres s'ajusta a les vostres necessitats, podeu crear un paràmetre personalitzat. Només cal que escriviu el nom que vulgueu al camp Nom.
  6. Opcional: afegiu propietats d'usuari de Google Analytics a l'esdeveniment.
    1. A Propietats d'usuari de Google Analytics, feu clic a Afegeix una propietat.
    2. Configureu el parell clau-valor per enviar-lo amb l'esdeveniment:
      • Definiu Nom de la propietat en la categoria que vulgueu enviar; per exemple, menjar_preferit.

• Definiu Valor en les dades específiques de l'usuari, com ara poma.
  7. Poseu un nom a la variable i feu clic a Desa.

Reutilitzar la configuració en una etiqueta de Google

Per enviar paràmetres del nivell d'esdeveniment amb cada esdeveniment, utilitzeu la variable de configuració d'esdeveniments en una etiqueta de Google.

1. A l'àrea de treball, obriu el menú Etiquetes que hi ha a l'esquerra.
  2. Seleccioneu una etiqueta de Google a la qual vulgueu aplicar una variable de configuració.
  3. Reutilitzeu la configuració:
    • Per reutilitzar les opcions de configuració, seleccioneu una variable d'Etiqueta de Google: opcions de configuració a la llista desplegable.
    • Per reutilitzar la configuració d'esdeveniments compartida, seleccioneu una variable d'Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments a la llista desplegable.
    • Per veure quins paràmetres s'han heretat de la variable de configuració, feu clic a Mostra la configuració heretada.
    • Per editar un paràmetre heretat només per a l'etiqueta de Google, feu clic a Edita .
    • Per revertir un paràmetre heretat editat, feu clic a Restableix .
  4. Deseu l'etiqueta i publiqueu el contenidor.

Reutilitzar la configuració en una etiqueta d'esdeveniment de GA4

Per enviar paràmetres del nivell d'esdeveniment només per a determinats esdeveniments de GA4, afegiu la variable de configuració d'esdeveniments a una etiqueta d'esdeveniment de GA4.

1. A l'àrea de treball, obriu el menú Etiquetes que hi ha a l'esquerra.
  2. Seleccioneu l'etiqueta Esdeveniment de GA4 a la qual voleu aplicar una variable de configuració.
  3. Reutilitzeu la configuració:
    • Per reutilitzar la configuració d'esdeveniments, seleccioneu una variable d'Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments a la llista desplegable.
    • Per veure quins paràmetres s'han heretat de la variable de configuració, feu clic a Mostra la configuració heretada.
    • Per editar un paràmetre heretat només per a l'etiqueta de Google, feu clic a Edita .
    • Per revertir un paràmetre heretat editat, feu clic a Restableix .
  4. Deseu l'etiqueta i publiqueu el contenidor.

Paràmetres vàlids per a la configuració d'esdeveniments

La taula següent enumera els paràmetres predefinits i els productes amb què els podeu utilitzar (marcats amb una x). Aquests paràmetres no són noms d'esdeveniments. Per veure una llista de noms d'esdeveniments predefinits, consulteu la referència d'esdeveniments recomanats.

Nom Tipus Valor predeterminat Descripció Google Ads GA4 Merchant Center
achievement_id cadena sense definir Identificador de l'assoliment que s'ha desbloquejat. Part de l'esdeveniment unlock_achievement per mesurar l'experiència del joc.   x
aw_feed_country cadena sense definir País associat al feed en què es pengen els vostres articles. Utilitzeu els codis de territori del repositori de dades habituals de configuració regional (CLDR); per exemple, 'US'.
Part dels informes de conversions amb dades del carretó.
x
aw_language cadena sense definir Idioma associat al feed en què es pengen els vostres articles. Utilitzeu els codis d'idioma ISO 639‑1. Part dels informes de conversions amb dades del carretó. x
aw_merchant_id enter sense definir Identificador de Merchant Center. Proporcioneu aquest paràmetre si teniu un article en diversos comptes de Merchant Center i voleu controlar de quin d'aquests comptes s'han de llegir les dades de l'article; per exemple, el seu cost dels productes venuts (COGS). Part dels informes de conversions amb dades del carretó. x
content_group cadena sense definir Els grups de contingut us permeten classificar pàgines i pantalles en compartiments personalitzats. Més informació   x x
content_id cadena sense definir Un identificador del contingut que s'ha seleccionat, per exemple, C_12345. Part de l'esdeveniment select_content.   x x
content_type cadena sense definir Tipus de contingut; per exemple, 'image'. Part de l'esdeveniment share i select_content.   x
coupon cadena sense definir Nom o codi del cupó associat a l'esdeveniment.

Els paràmetres coupon del nivell d'esdeveniment i del nivell d'article són independents.
  x
country cadena sense definir Paràmetre per capturar el país de l'usuari. Utilitzeu el format ISO 3166-1 alfa-2. Per exemple, 'US' per als Estats Units. x
currency cadena sense definir Moneda dels articles associats a l'esdeveniment, en format ISO 4217 de tres lletres.
* Si definiu value, es requereix currency perquè les mètriques d'ingressos es calculin amb precisió.
x x x
delivery_postal_code número sense definir Prefix regional o part de la designació del codi postal de l'adreça d'enviament d'una comanda. El prefix regional s'utilitza per determinar la puntualitat en el compliment del comerciant.
Quan envieu aquestes dades, us recomanem que només inclogueu els tres primers dígits del codi postal.
Part del seguiment de conversions de Google Ads per validar les dades d'enviament.
x   x
discount número sense definir Valor de descompte monetari associat a l'article. x x
estimated_delivery_date cadena sense definir Data d'entrega última (o màxima) promesa per a comanda a les dades del carretó d'un client. En el cas de les comandes de productes qualificats per a l'entrega gratuïta i ràpida (estat nou o mantingut), Google utilitza aquesta data per validar la rapidesa d'enviament.
Nota: aquest paràmetre utilitza el format de data internacional (AAAA-MM-DD). La data que envieu aquí s'ha de basar en la data i la zona horària de la ubicació que heu enviat per a delivery_postal_code.

Part del seguiment de conversions de Google Ads per validar les dades d'enviament.
x
group_id cadena sense definir Identificador del grup; per exemple, G_12345. Part de l'esdeveniment join_group que s'utilitza per mesurar la popularitat de determinats grups o funcions socials.   x
items matriu<Item> sense definir Mostra els articles de l'esdeveniment. Es tracta d'un paràmetre de comerç electrònic que té subparàmetres. Podeu trobar els subparàmetres per a: x x x
language cadena navigator.language Especifica la preferència d'idioma de l'usuari. x x x
method cadena sense definir Mètode que tria un usuari per dur a terme una acció, com ara 'email'. Part de l'esdeveniment login, share i sign_up.   x
payment_type cadena sense definir Forma de pagament que ha triat el client, com ara 'credit card'.   x
score número sense definir Puntuació de l'usuari. Part de l'esdeveniment post_score per mesurar les puntuacions als jocs.   x
search_term cadena sense definir El terme que s'ha cercat. Part de l'esdeveniment search.   x
send_to cadena sense definir Especifica un identificador de destinació de l'etiqueta de Google. S'ha d'utilitzar amb el paràmetre de configuració groups. x x x
shipping número sense definir Cost d'enviament associat a una transacció; per exemple, 4.99. x x x
shipping_tier cadena sense definir Nivell d'enviament (p. ex., 'Ground', 'Air', 'Next-day') seleccionat per a l'entrega de l'article comprat. x x x
tax número sense definir Cost fiscal associat a una transacció; per exemple, 1.11.   x x
transaction_id cadena sense definir Identificador únic d'una transacció; per exemple, T_12345.

El paràmetre transaction_id us ajuda a evitar esdeveniments duplicats per a una compra.
x x x
user_data Objecte sense definir Paràmetre per desactivar la recollida automàtica de dades proporcionades per l'usuari.
Per desactivar-la a les pàgines seleccionades, definiu user_data en null. Per desactivar completament la recollida de dades definides per l'usuari, utilitzeu l'opció de configuració de l'etiqueta de Google.
x
user_properties objecte sense definir Paràmetre per enviar propietats d'usuari de Google Analytics addicionals amb un esdeveniment. Obteniu informació sobre com podeu configurar les propietats d'usuari.   x
value número sense definir Valor monetari de l'esdeveniment; per exemple, 12.99.

El paràmetre value és necessari per generar informes significatius i emplenar el públic predictiu de compradors.

* Si definiu el paràmetre value, també heu de definir currency.
x x x
virtual_currency_name cadena sense definir Nom de la moneda virtual. Part dels esdeveniments earn_ virtual_currency i spend_virtual_currency
  x