[GA4] Kehittäjän liikenteen suodattaminen pois

Näin voit suodattaa pois virheenkorjaustilaa käyttävien kehittäjien toiminnan, jotta data ei näy raporteissa

Voit suodattaa pois virheenkorjaustilaa käyttävien sisäisten kehittäjien toiminnan, jotta kehittäjät voivat käyttää DebugView'tä ongelmien ratkaisemiseen ilman, että heidän toimintansa näkyy raporteissasi.

Jos haluat suodattaa pois tietystä IP-osoitteesta tai IP-osoitealueelta peräisin olevat verkkosivuston tapahtumat, lue artikkeli Sisäisen liikenteen suodattaminen pois.

Voit luoda enintään 10 datasuodatinta mittauskokonaisuutta kohti.

Huom. Kun otat käyttöön datasuodattimen, sillä on pysyvä vaikutus dataan. Esimerkiksi poissulkemissuodattimen käyttöönoton jälkeen poissuljettua dataa ei enää käsitellä eikä se ole enää koskaan käytettävissä Analyticsissa. Jos haluat piilottaa datan tietyistä raporteista ilman, että data suodatetaan pois pysyvästi, käytä raporttisuodattimia.

Filter out developer traffic

Ennen kuin aloitat

Tarvitset suodattimien luomiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen muokkaajan roolin mittauskokonaisuustasolla.

Datasuodattimen luominen

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datasuodattimet.
  2. Klikkaa Luo suodatin.
  3. Valitse Kehittäjän liikenne.
  4. Lisää datasuodattimelle nimi. Nimen on
    • oltava eri kuin muilla saman mittauskokonaisuuden datasuodattimilla
    • alettava Unicode-merkkijärjestelmän kirjaimella
    • sisällettävä vain Unicode-merkkijärjestelmän kirjaimia ja numeroita sekä alaviivoja ja välilyöntejä
    • oltava enintään 40 merkin pituinen.
  5. Valitse Sulje pois suodattaaksesi kehittäjän liikenteen pois.
  6. Valitse suodattimen tila:
    • Testaus: Analytics tunnistaa datan Testidatasuodattimen nimi ‐ulottuvuuden avulla.
    • Aktiivinen: Analytics käyttää datasuodatinta saapuvaan dataan ja tekee pysyviä muutoksia.
    • Ei-aktiivinen: Analytics ei arvioi suodatinta.
    Huom. Testidatasuodatinta vastaava data yhdistetään Testidatasuodattimen nimi ‐ulottuvuuteen, ja sille annetaan suodattimen nimen arvo. Voit tuoda datan näkyviin Analyticsissa (esimerkiksi raporteissa ja kartoituksissa) ulottuvuusvalitsimilla, jotta voit tarkistaa datasuodattimen toiminnan ennen sen aktivoimista. Lue lisää
  7. Klikkaa Luo.

Datasuodattimen testaaminen

Testaamalla datasuodattimen voit varmistaa, että kehittäjän liikenne suodatetaan pois. Suodatettu liikenne lisätään "Testidatasuodattimen nimi" ‐ulottuvuuteen, ja sen arvoksi tulee suodattimen nimi.

Jos haluat etsiä suodatetun kehittäjän käynnistämiä tapahtumia, voit luoda vapaamuotoisen kartoituksen näillä asetuksilla:

• Tekniikka: Vapaamuotoinen
  • Rivit: Testidatasuodattimen nimi, Tapahtuman nimi
  • Arvot: Tapahtumien määrä
  • Suodatin: "Testidatasuodattimen nimi sisältää [datasuodattimen nimi]"

Datasuodattimen käyttöönottoon voi mennä 24–36 tuntia. Jos arvoa ei näy, tarkista tilanne myöhemmin.

Tulos

Kun aktivoit datasuodattimen, Google Analytics suodattaa pois kaiken käyttäjiltä kerätyn datan, kun virheenkorjaustila on käytössä.Näin voit testata mittauskokonaisuutta häiritsemättä raporteissa olevaa dataa.