[GA4] Bortfiltrer udviklertrafik

Se, hvordan du kan bortfiltrere aktivitet fra udviklere, der bruger fejlretningstilstand, så dataene ikke vises i rapporter

Du kan bortfiltrere aktivitet fra interne udviklere, som bruger fejlretningstilstand, så udviklere kan blive ved med at bruge DebugView (Fejlretningsvisning) til at finde og løse problemer, uden at deres aktivitet vises i dine rapporter.

Se Bortfiltrer intern trafik, hvis du vil bortfiltrere websiteaktivitet fra en bestemt IP-adresse eller flere IP-adresser.

Du kan oprette op til 10 datafiltre pr. ejendom.

Advarsel! Når du har anvendt et datafilter, påvirkes dataene permanent. Hvis du f.eks. anvender et ekskluderingsfilter, behandles de ekskluderede data aldrig, og de vil ikke være tilgængelige i Google Analytics. Hvis du vil have data skjult i visse rapporter uden at bortfiltrere dataene permanent, skal du i stedet bruge rapportfiltre.

Filter out developer traffic

Før du begynder

Du skal have rollen Redaktør på ejendomsniveau for at kunne oprette, redigere og slette filtre.

Opret datafilteret

1. Klik på Datafiltre under Dataindsamling og ændring i Administrator.
  2. Klik på Opret filter.
  3. Vælg Udviklertrafik.
  4. Angiv et navn til datafilteret. Navnet:
    • skal være unikt blandt datafiltre i samme ejendom
    • skal begynde med et Unicode-bogstav
    • må kun indeholde Unicode-bogstaver og -tal, understregninger og mellemrum
    • skal indeholde op til 40 tegn
  5. Vælg Ekskluder for at bortfiltrere udviklertrafik.
  6. Vælg mellem følgende filterstatusser:
    • Test: Analytics identificerer matchende data med dimensionen Navn på testdatafilter
    • Aktiv: Analytics anvender datafilteret på indgående data og foretager permanente ændringer
    • Inaktiv: Analytics bedømmer ikke filteret
    Bemærk! De af dine data, der opfylder et testdatafilter, knyttes til dimensionen Navn på testdatafilter og får filternavnet som værdi. Disse data er tilgængelige i hele Analytics i dimensionsvælgere (f.eks. i dine rapporter og udforskninger), så du kan validere dine datafiltre, før du aktiverer dem. Få flere oplysninger
  7. Klik på Opret.

Test af et datafilter

Test af et datafilter sikrer, at det bortfiltrerer udviklertrafik med korrekt. Bortfiltreret udviklertrafik føjes til dimensionen "Testdatafilternavn" med filternavnet som værdi.

Hvis du vil finde hændelser, der aktiveres af bortfiltreret udviklertrafik, kan du oprette en udforskning i frit format med disse indstillinger:

• Teknik: Frit format
  • Rækker: Testdatafilternavn, hændelsesnavn
  • Værdier: Antal hændelser
  • Filter: "Navnet på testdatafilteret indeholder [navnet på dit datafilter]"

Der kan gå 24-36 timer, før et datafilter anvendes. Tjek igen senere, hvis der ikke er tildelt nogen værdi.

Resultat

Når du aktiverer datafilteret, bortfiltrerer Google Analytics data, der indsamles fra brugere, når fejlretningstilstand er aktiveret. Det giver dig mulighed for at teste på din ejendom uden at afbryde dataene i dine rapporter.