Annonsering och attribution

[GA4] Konfigurera SKAdNetwork-konverteringsvärdeschema

I följande artikel beskriver vi hur du konfigurerar ditt konverteringsvärdeschema för SKAdNetwork med Google Analytics 4.

Nu när mätningsbranschen fasar ut enskilda identifierare, framför allt i samband med lanseringen av Apples ATT-policy (App Tracking Transparency), har det utvecklats flera nya mätningsformer för appkampanjer för iOS, särskilt då SKAdNetwork, Apples nya attributionslösning.Läs mer.

Genom att konfigurera konverteringsvärden kan du:

• Aktivera SDK för Google Analytics för Firebase om du vill ställa in värden för nya installationer automatiskt.
  • Exportera schemat till dina länkade Google Ads-konton för optimering av budgivning.

Steg 1: Gå till schemainställningen

1. Gå till Administratör. Under Insamling och modifiering av data klickar du på Dataflöden.
  2. Välj iOS-flödet.
  3. Klicka på Ställ in SKAdNetwork-konverteringsvärden.

Steg 2: Ange schemats omfattning

Med SKAdNetwork 4.0 introducerade Apple tre återsändningsperioder som kan ställas in oberoende av varandra.

Under Ange schemats omfattning väljer du de tidsperioder där du vill konfigurera scheman. När du aktiverar en tidsperiod kan du definiera ett separat schema för den tidsperioden.

Set schema scope.

Obs! Återsändningsperiod 1 (0 till 2 dagar) är obligatorisk och kan, till skillnad från tidsperiod 2 och 3, konfigureras med fina och grova värden. Om en återsändningsperiod inte har definierats används den föregående definitionen av tidsperioden.

Steg 3: Definiera konverteringsvärden

Google Analytics erbjuder anpassade mappningar av konverteringsvärden för händelser i appen. De fungerar som byggstenarna i tekniker som exempelvis intäkter och trattlägen som används i mätningsbranschen.

Define conversion values.

För varje vald återsändningsperiod skapar du ett konverteringsvärde för mappning av händelser i appen:

1. Klicka på Skapa.
  2. Ange ett valfritt namn på värdet som ska visas i rapporterna.
  3. Välj det grova värdet (högt, medium eller lågt) som du definierar. För Återsändningsperiod 1 väljer du dessutom Fint värde (0 till 63).
  4. Välj om värdet ska låsas när villkoren i nästa steg har uppfyllts.
  5. Mappa händelser till det här konverteringsvärdet. För varje händelse kan du ange om du mäter förekomsterna (antalet) för händelsen och/eller värdet som är kopplat till händelsen.

Map events.

Obs! När du har definierat dina konverteringsvärden kan du välja att ange i vilken ordning de ska utvärderas.

Steg 4: Tillämpa konverteringsvärden

Du kan aktivera SDK för Google Analytics för Firebase om du vill ställa in schemat för nya installationer. När den här inställningen är aktiverad använder Google Analytics ditt schema för att utvärdera varje ny installation och ställa in lämpligt konverteringsvärde för varje återsändningsperiod. Ditt schema exporteras också till dina länkade Google Ads-konton för användning vid budoptimering.

Här följer ett enkelt exempel: Du skapar en mappning mellan ett lågt grovt värde och händelsen in_app_purchase med ett minsta antal på 1. När en användare loggar sitt första in_app_purchase ställer SDK för Google Analytics för Firebase automatiskt in det grova värdet till lågt.

Du kan tillämpa mer avancerade tekniker, till exempel trattar, genom att ange striktare definitioner för den nedre delen av tratten och sekvensera utvärderingen i omvänd ordning från botten till toppen av tratten.

Relaterade resurser i Google Ads

Du hittar mer information i följande artiklar i hjälpcentret för Google Ads: