Annonsering og attribusjon

[GA4] Konfigurer et oppsett for SKAdNetwork-konverteringsverdier

I denne artikkelen gjennomgår vi fremgangsmåten for å konfigurere SKAdNetwork-oppsettet for konverteringsverdier via Google Analytics 4.

Etter hvert som bransjen faser ut identifikatorer for enkeltpersoner, og særlig med lanseringen av Apples retningslinjer for åpenhet i forbindelse med sporing av informasjon i apper (App Tracking Transparency – ATT), er det utviklet ulike typer løsninger for måling av iOS-appkampanjer. Den viktigste av disse er SKAdNetwork, Apples nye løsning for attribusjon. Finn ut mer.

Ved å konfigurere konverteringsverdier kan du

• automatisk angi verdier for nye installasjoner ved hjelp av Google Analytics for Firebase SDK
  • eksportere oppsettet til de tilknyttede Google Ads-kontoene dine for å optimalisere budgivningen

Trinn 1: Naviger til oppsettsinnstillingen

1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataadministratorsiden.
  2. Velg iOS-strømmen.
  3. Klikk på Konfigurer SKAdNetwork-konverteringsverdier.

Trinn 2: Angi omfanget til oppsettet

Med SKAdNetwork 4.0 har Apple lansert tre postback-vinduer som kan konfigureres uavhengig av hverandre.

Under Angi omfanget for oppsettet velger du tidsvinduene du vil konfigurere oppsett for. Når du aktiverer et vindu, kan du definere et eget oppsett for det.

Set schema scope.

Merk: Postback-vindu 1 (0 til 2 dager) er obligatorisk, og i motsetning til vindu 2 og 3 kan det konfigureres med detaljerte og omtrentlige verdier. Hvis et postback-vindu ikke har noen definisjon, brukes definisjonen for det foregående vinduet.

Trinn 3: Definer konverteringsverdiene

I Google Analytics kan du tilordne egendefinerte konverteringsverdier til hendelser i appen. Dette danner grunnlaget for metoder som for eksempel inntekts- og traktmoduser hos leverandørene av målinger.

Define conversion values.

For hvert postback-vindu du velger, tilordner du en konverteringsverdi for hendelser i appen:

1. Klikk på Opprett.
  2. Skriv inn et valgfritt navn for verdien som skal vises i rapportene.
  3. Velg Omtrentlig verdi (høy, middels eller lav). For Postback-vindu 1 velger du i tillegg Detaljert verdi (0–63).
  4. Velg om verdien skal låses når vilkårene i det neste trinnet er oppfylt.
  5. Tilordne hendelser til denne konverteringsverdien. For hver hendelse kan du angi om du måler forekomstene (antallet) av den aktuelle hendelsen og/eller verdien knyttet til hendelsen.

Map events.

Merk: Når du har definert konverteringsverdiene, kan du velge å angi rekkefølgen de skal evalueres i.

Trinn 4: Bruk konverteringsverdiene

Du kan angi oppsettet for nye installasjoner ved hjelp av Google Analytics for Firebase SDK. Når denne innstillingen er på, bruker Google Analytics dette oppsettet til å evaluere hver nye installasjon og angi den riktige konverteringsverdien for hvert postback-vindu. Oppsettet blir også eksportert til de tilknyttede Google Ads-kontoene dine, der det brukes i optimaliseringen av budgivningen.

Et enkelt eksempel er at du oppretter en tilordning mellom en lav omtrentlig verdi og hendelsen in_app_purchase med 1 som minimumsantall. Når den første in_app_purchase-hendelsen registreres for en bruker, angir Google Analytics for Firebase SDK automatisk lav som omtrentlig verdi.

Du kan bruke mer avanserte metoder, for eksempel trakter, ved å angi strengere definisjoner for den nedre delen av trakten og angi sekvensen i omvendt rekkefølge fra bunnen av trakten og oppover.

Relaterte Google Ads-ressurser

Du finner mer informasjon i følgende artikler i brukerstøtten for Google Ads: