Adverteren en attributie

[GA4] Uw SKAdNetwork-conversiewaardeschema instellen

In dit artikel leggen we uit hoe u uw SKAdNetwork-conversiewaardeschema instelt met Google Analytics 4.

Naarmate de metingsbranche afzonderlijke ID's steeds minder gebruikt (met name door de uitrol van het Apple-beleid voor App Tracking Transparency (ATT)), zijn er meerdere meetmethoden ontwikkeld voor iOS-app-campagnes, in het bijzonder SKAdNetwork, de nieuwe attributieoplossing van Apple. Meer informatie

Dit kunt doen als u conversiewaarden instelt:

• De Google Analytics voor Firebase SDK aanzetten om automatisch waarden in te stellen voor nieuwe installaties.
  • Uw schema exporeren naar uw gekoppelde Google Ads-accounts voor optimalisatie van biedingen.

Stap 1: Navigeer naar de schema-instelling

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensstreams.
  2. Selecteer uw iOS-stream.
  3. Klik op SKAdNetwork-conversiewaarden instellen.

Stap 2: Het schemabereik instellen

Apple heeft 3 postbackperioden geïntroduceerd met SKAdNetwork 4.0, die u onafhankelijk van elkaar kunt instellen.

Kies onder Schemabereik instellen de perioden waarvoor u schema's wilt instellen. Als u een periode aanzet, kunt u er een afzonderlijk schema voor maken.

Set schema scope.

Opmerking: Postbackperiode 1 (0 tot 2 dagen) is vereist en stelt u, in tegenstelling tot perioden 2 en 3, in met gedetailleerde en algemene waarden. Als een postbackperiode geen definitie heeft, wordt de definitie van de vorige periode gebruikt.

Stap 3: Conversiewaarden definiëren

Google Analytics biedt aangepaste conversiewaarden voor in-app gebeurtenissen, die de bouwstenen bieden voor technieken zoals opbrengst- en trechtermodi die in de metingsbranche worden gebruikt.

Define conversion values.

Maak voor elke geselecteerde postbackperiode een toewijzing voor conversiewaarde tot in-app gebeurtenis:

1. Klik op Maken.
  2. Geef een optionele naam op voor de waarde die in rapporten verschijnt.
  3. Selecteer de Algemene waarde (hoog, gemiddeld of laag) die u definieert. Kies voor Postbackperiode 1 ook de Gedetailleerde waarde (0-63).
  4. Kies of u de waarde wilt vergrendelen als aan de voorwaarden in de volgende stap wordt voldaan.
  5. Wijs gebeurtenissen toe aan deze conversiewaarde. Voor elke gebeurtenis kunt u aangeven of u de instanties (aantal) van die gebeurtenis en/of de waarde die aan de gebeurtenis is gekoppeld, meet.

Map events.

Opmerking: Nadat u de conversiewaarden heeft gedefinieerd, kunt u als u wilt de volgorde instellen waarin ze worden geëvalueerd.

Stap 4: Conversiewaarden toepassen

U kunt eventueel ook de Google Analytics voor Firebase SDK aanzetten om het schema voor nieuwe installaties in te stellen. Als deze instelling aanstaat, gebruikt Google Analytics uw schema om elke nieuwe installatie te evalueren en de juiste conversiewaarde in te stellen voor elke postbackperiode. Uw schema wordt ook geëxporteerd naar uw gekoppelde Google Ads-accounts voor gebruik in bodoptimalisatie.

Stel u maakt een toewijzing tussen een lage algemene waarde en de gebeurtenis in_app_purchase met een minimum van 1. Als een gebruiker dan voor het eerst een in_app_purchase registreert, stelt de Google Analytics voor Firebase SDK automatisch de gedetailleerde waarde in op laag.

U kunt geavanceerdere technieken toepassen, zoals trechters, door strengere definities in te stellen voor het einde van de trechter en de evaluatie in omgekeerde volgorde te zetten, vanaf de onderkant van de trechter.

Gerelateerde Google Ads-bronnen

In deze artikelen in het Helpcentrum van Google Ads vindt u meer informatie: