[GA4] Marcar esdeveniments com a esdeveniments clau

Mesurar les accions que són importants per a una empresa i avaluar els canals de màrqueting que porten els usuaris a fer aquestes accions
Experiment icon for Gradual feature rollout  Llançament gradual de funcions: aquesta funció encara no està disponible per a totes les propietats de Google Analytics.
Conversions are now called key events. We've updated our terminology to simplify conversion measurement and reporting across Google platforms. The term 'conversion' now aligns with how conversions are defined in Google Ads, addressing previous discrepancies across platforms. Important events previously labeled as 'conversions' in Analytics will be reclassified as 'key events.' These key events, when shared with Google Ads, will be considered conversions, facilitating more accurate performance measurement of ad campaigns and enabling better-informed marketing decisions. Learn more about this change

Per mesurar un esdeveniment clau, heu de crear o identificar un esdeveniment que mesuri la interacció important dels usuaris i, tot seguit, marcar l'esdeveniment com a esdeveniment clau. Després de marcar un esdeveniment com a esdeveniment clau, podeu començar a informar sobre els esdeveniments clau per entendre el comportament dels usuaris.

També podeu crear una o més conversions a Google Ads basades en l'esdeveniment clau de Google Analytics a fi d'optimitzar l'estratègia d'ofertes.

Nota: per veure un exemple de principi a fi de com podeu configurar un esdeveniment i marcar-lo com a esdeveniment clau, consulteu Tutorial: com es pot configurar un esdeveniment clau.

Abans de començar

Abans de marcar un esdeveniment com a esdeveniment clau, heu de:

Marcar esdeveniments com a esdeveniments clau

Si Google Analytics ja ha rebut un esdeveniment del vostre lloc web o aplicació, podeu marcar-lo com a esdeveniment clau. D'altra banda, és possible que els esdeveniments nous no es mostrin de seguida, però els podeu marcar com a esdeveniments clau amb antelació perquè Google Analytics comenci a tractar-los com a esdeveniments clau quan es recullin.

Podeu marcar fins a 30 esdeveniments com a esdeveniments clau en el cas de les propietats estàndard i 50 en el cas de les propietats d'Analytics 360. Més informació sobre els límits de les propietats

Nota: a més del nombre d'esdeveniments que podeu marcar com a esdeveniments clau, Google Analytics marca aquests esdeveniments com a esdeveniments clau de manera predeterminada:
  • purchase (webs i aplicacions)
  • first_open (només aplicacions)
  • in_app_purchase (només aplicacions)
  • app_store_subscription_convert (només aplicacions)
  • app_store_subscription_renew (només aplicacions)

Quan activeu la personalització d'anuncis amb un compte de Google Ads enllaçat, aquests esdeveniments també es marquen com a esdeveniments clau a la propietat de Google Analytics 4:

• add_to_cart
  • add_to_wishlist
  • begin_checkout
  • session_start
  • view_item
  • view_item_list
  • view_search_results

Marcar un esdeveniment existent com a esdeveniment clau

1. Administració: a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments.
    L'enllaç anterior obre la darrera propietat d'Analytics a la qual heu accedit. Podeu canviar la propietat amb el selector de propietats. Heu de tenir un rol d'editor o superior al nivell de propietat per marcar un esdeveniment existent com a esdeveniment clau.
  2. A la taula Esdeveniments existents, seleccioneu el commutador de l'opció Marca com a esdeveniment clau.
    Si no podeu seleccionar el commutador, vol dir que no teniu els permisos necessaris.

Marcar un esdeveniment nou com a esdeveniment clau

1. Administració: a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments clau.
    L'enllaç anterior obre la darrera propietat d'Analytics a la qual heu accedit. Podeu canviar la propietat amb el selector de propietats. Heu de tenir un rol de professional del màrqueting o superior al nivell de propietat per marcar un esdeveniment nou com a esdeveniment clau.
  2. Feu clic a Esdeveniment clau nou.
    Si no veieu el botó, vol dir que no teniu els permisos necessaris.
  3. Introduïu el nom de l'esdeveniment nou.
    • Nota: no es poden utilitzar caràcters especials en posar nom a un esdeveniment nou.
  4. Feu clic a Desa.

Deixar de recollir dades d'esdeveniment clau

Per deixar de recollir dades d'esdeveniment clau, desmarqueu l'esdeveniment com a esdeveniment clau a la pàgina Esdeveniments. Si l'esdeveniment no figura a la pàgina Esdeveniments, aneu a la pàgina Esdeveniments clau. El fet de desactivar un esdeveniment clau no afecta les dades que ja heu recollit; els esdeveniments passats es continuen mostrant als informes com a esdeveniments clau.

Resultats

Marcar un esdeveniment com a esdeveniment clau afecta els informes des del moment en què es creen. Fer-ho no modifica l'historial de dades. Quan marqueu un esdeveniment com a esdeveniment clau, deixeu passar fins a 24 hores perquè es mostri als informes estàndard. Els informes En temps real s'actualitzen abans, cert temps després que un usuari activi un esdeveniment clau.