[GA4] Få ut mer användbar data från Analytics

Checklista för marknadsförare och annonsörer för att säkerställa att Analytics har den viktiga data som behövs för att mäta aktivitet i ditt företag

Efter att du har ställt in datainsamling för dina webbplatser och appar bör du göra ytterligare inställningar för att få mer exakt och användbar data. Ju fler punkter du bockar av på checklistan, desto mer komplett blir din GA4-data. Många av inställningarna avgör vilken data som samlas in på din egendom. Det betyder att du måste göra inställningarna för att se sådan data. Därför är det viktigt att du gör inställningarna så snart som möjligt. De flesta inställningar kan göras via Analytics-gränssnittet. Det fåtal som kan kräva hjälp av en utvecklare är märkta med ”Kräver kodändring”.

Innehåll i artikeln:

Samla in mer data

Inställningar som alla bör göra

Åtgärd Resultat
Ställa in konverteringar Mät och analysera de användaråtgärder som är viktigast för ditt företag.
Aktivera Google-signaler Aktivera rapportering över flera enheter, remarketing över flera enheter och export av konverteringar över flera enheter till Google Ads.
Länka till Search Console Analysera organiska sökresultat för din webbplats i Analytics.

Användbara inställningar

Åtgärd Lämplig om Resultat
Ställa in e-handelshändelser du säljer produkter eller tjänster på din webbplats eller i din app Samla in och mät e-handelsdata.
Kräver kodändring.
Länka till dina andra datakällor du har andra datakällor Analysera data från andra källor i Analytics.
Importera ytterligare data du har andra datakällor som inte är tillgängliga som integreringar Analysera data från andra källor i Analytics.
Skicka offlinedata till GA4 med Measurement Protocol du har offlinekonverteringar från kassaterminaler eller andra offlinekonverteringar Koppla onlinebeteende till offlinebeteende.
Kräver kodändring.
Ställa in mätning över flera domäner ditt företag har fler än en domän Tillskriv konverteringsvärde till aktivitet från en enskild användare på olika domäner.
Mäta aktivitet på olika plattformar med User-ID besökare loggar in på din webbplats eller i din app Koppla dina egna identifierare till individuella användare så att du kan koppla samman deras beteende under olika sessioner och på olika enheter och plattformar.
Kräver kodändring.
Samla in kampanjdata med anpassade webbadresser du kör andra annons- eller e-postkampanjer än Google Ads. (Google Ads-kampanjer fungerar bäst med automatisk taggning.) Använd UTM-parametrar för att identifiera kampanjer som hänvisar trafik från andra källor än Google.

Filtrera bort oönskad data

Inställningar som alla bör göra

Åtgärd Resultat
Filtrera bort intern trafik Uteslut intern trafik från mätning.
Filtrera bort utvecklartrafik Uteslut testtrafik som genereras av utvecklare.
Filtrera bort botar Uteslut kända botar och spindeltrafik.
GA4 filtrerar automatiskt bort botar och spindlar. Till skillnad från Universal Analytics behöver du inte göra något för att aktivera det här alternativet.

Användbara inställningar

Åtgärd Lämplig om Resultat
Filtrera bort oönskade hänvisningar din webbplats tar emot trafik från en annan webbplats som du inte vill räkna som en hänvisning, till exempel en extern betalningshandläggare Säkerställ att din data endast innehåller hänvisningar som du är intresserad av.

Förbättra dina annonser

Inställningar som alla bör göra

Åtgärd Resultat
Länka till Google Ads Se Google Ads-data i Analytics, använd Analytics-konverteringar för att lägga bud i Ads och använd Analytics-målgrupper för remarketing i Ads.
Tillåt anpassade annonser Dela dina målgrupper och konverteringshändelser med Google Ads.
Anpassade annonser är aktiverade som standard när du länkar Analytics och Google Ads.
Importera GA4-konverteringar till Google Ads Se konverteringsdata från Analytics i Google Ads och ge Google Ads Smart Bidding åtkomst till data som hjälper dig att optimera bud.
Skapa målgrupper Använd målgrupper för rapportering, annonsering och optimering (till exempel A/B-tester).
Aktivera Analytics-målgrupper i Google Ads Använd målgrupper från Analytics för remarketing i Google Ads.

Användbara inställningar

Åtgärd Lämplig om Resultat
Skapa anpassade kanalgrupper standardkanalgrupperna inte tillgodoser dina behov Använd anpassade regelbaserade kategorier för webbplatstrafik som dimensioner i rapporter, utforskningar och målgrupper.