[GA4] Få nyttigere data fra Analytics

En sjekkliste for markedsførere og annonsører som vil påse at Analytics har dataene som kreves for å måle forretningsresultater

Når du har konfigurert datainnsamling i appene og på nettstedene dine, kan du legge til flere konfigurasjoner for å få enda nyttigere og nøyaktigere data. Jo flere punkter du kan krysse av for i sjekklisten, desto mer komplette GA4-data får du. En rekke konfigurasjoner avgjør hvilke data som samles inn til området ditt, så data foreligger først etter at konfigurasjonene er lagret. Derfor er det lurt at du fullfører dem så fort som mulig. De fleste konfigurasjoner kan legges inn via Analytics-grensesnittet. De få konfigurasjonene der hjelp fra en utvikler kan være nødvendig, er merket med «Krever arbeid med kode».

I denne artikkelen:

Samle inn flere data

Konfigurasjoner alle bør fullføre

Handling Resultat
Konfigurer konverteringer Mål og analyser de viktigste brukerhandlingene for bedriften.
Slå på Google-signaler Slå på rapportering for flere enheter, remarketing på flere enheter og eksportering av konverteringer via flere enheter til Google Ads.
Tilknytt Search Console Analyser organiske søkeresultater for nettstedet ditt i Analytics.

Potensielt nyttige konfigurasjoner

Handling Bruksområde Resultat
Konfigurer netthandelshendelser Du selger produkter eller tjenester i appen din eller på nettstedet ditt. Samle inn og mål netthandelsdata.
Krever arbeid med kode.
Tilknytt andre datakilder Du har andre datakilder. Analyser data fra andre kilder i Analytics.
Importer tilleggsdata Du har andre datakilder som ikke er tilgjengelige som integrasjoner. Analyser data fra andre kilder i Analytics.
Send data utenfor nettet til GA4 via Measurement Protocol Du har salgssteder eller andre konverteringer utenfor nettet. Knytt sammen atferd på og utenfor nettet.
Krever arbeid med kode.
Konfigurer måling av flere domener Bedriften har flere enn ett domene. Tilskriv aktivitet på flere domener til én bruker.
Mål aktivitet på flere plattformer med User-ID Besøkende logger på appen din eller nettstedet ditt. Knytt dine egne identifikatorer til enkeltbrukere for å lage et komplett bilde av atferden deres i ulike økter og på ulike enheter og plattformer.
Krever arbeid med kode.
Samle inn kampanjedata via egendefinerte nettadresser Du kjører annonse- eller e-postkampanjer som ikke er fra Google Ads. (Google Ads-kampanjer fungerer best med automatisk tagging.) Bruk UTM-parametere til å identifisere kampanjene som henviser trafikk fra kilder som ikke tilhører Google.

Filtrer ut uønskede data

Konfigurasjoner alle bør fullføre

Handling Resultat
Filtrer ut intern trafikk Ekskluder intern trafikk fra målingen.
Filtrer ut utviklertrafikk Ekskluder testtrafikk generert av utviklere.
Filtrer ut søkeroboter Du kan ekskludere trafikk fra kjente søkeroboter.
GA4 filtrerer automatisk ut trafikk fra søkeroboter. I motsetning til i Universal Analytics trenger du ikke å gjøre noe for å slå på dette alternativet.

Potensielt nyttige konfigurasjoner

Handling Bruksområde Resultat
Filtrer ut uønskede henvisninger Nettstedet ditt får trafikk fra et annet nettsted, men du vil ikke at dette skal anses som en henvisning, ettersom trafikken for eksempel kommer fra en ekstern betalingsbehandler. Påse at dataene dine bare omfatter de henvisningene du er interessert i.

Effektiv annonsering

Konfigurasjoner alle bør fullføre

Handling Resultat
Tilknytt Google Ads Se Google Ads-data i Analytics, bruk Analytics-konverteringer når du skal legge inn bud i Google Ads, og bruk Analytics-målgrupper for remarketing i Google Ads.
Tillat personlig tilpasset annonsering Del målgrupper og konverteringshendelser med Google Ads.
Personlig tilpasset annonsering blir som standard slått på når du knytter sammen Analytics og Google Ads.
Importer GA4-konverteringer til Google Ads Se Analytics-konverteringsdata i Google Ads, og gi den smarte budgivningen i Google Ads tilgang til data som er nyttige for optimalisering av bud.
Bygg opp målgrupper Bruk målgrupper til rapportering, annonsering og optimalisering (f.eks. A/B-tester).
Slå på Analytics-målgrupper i Google Ads Bruk Analytics-målgrupper ved remarketing i Google Ads.

Potensielt nyttige konfigurasjoner

Handling Bruksområde Resultat
Opprett egendefinerte kanalgrupper Behovene dine dekkes ikke av standard kanalgrupper. Bruk egendefinerte regelbaserte kategorier av nettstedtrafikk som dimensjoner i rapporter, målgrupper og utforskninger.