[GA4] Relevantere gegevens uit Analytics halen

Een checklist voor marketeers en adverteerders om ervoor te zorgen dat Analytics de essentiële gegevens heeft voor de metingen van uw bedrijf

Nadat u gegevensverzameling heeft ingesteld voor uw websites en apps, rondt u aanvullende configuraties af voor nauwkeurigere en nuttigere gegevens. Hoe meer items op de checklist u afrondt, hoe completer uw GA4-gegevens zijn. Veel configuraties bepalen welke gegevens worden verzameld in uw property, dus de gegevens zijn pas beschikbaar vanaf het moment dat u de configuraties afrondt. Het is daarom belangrijk deze zo snel mogelijk af te ronden. De meeste configuraties kunt u instellen via de Analytics-interface. Een paar configuraties waarvoor hulp van een ontwikkelaar is vereist, zijn gemarkeerd als Werken met code vereist.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Meer gegevens verzamelen

Configuraties die iedereen moet afronden

Actie Resultaat
Conversies instellen Meet en analyseer gebruikersacties die het belangrijkst zijn voor uw bedrijf.
Google-signalen activeren Zet rapportage voor verschillende apparaten, remarketing via verschillende apparaten en de export van conversies via verschillende apparaten naar Google Ads aan.
Koppelen aan Search Console Analyseer organische zoekresultaten voor uw website in Analytics.

Configuraties om te overwegen

Actie Overweeg de configuratie in het volgende geval Resultaat
E-commercegebeurtenissen instellen U verkoopt producten of services op uw website of in uw app. Verzamel en meet e-commercegegevens.
Werken met code vereist.
Een koppeling met uw andere gegevensbronnen maken U heeft andere gegevensbronnen. Analyseer gegevens van andere bronnen in Analytics.
Aanvullende gegevens importeren U heeft andere gegevensbronnen die niet beschikbaar zijn als integraties. Analyseer gegevens van andere bronnen in Analytics.
Offline gegevens naar GA4 sturen met het Measurement Protocol U heeft verkooppunt-kiosken of andere offline conversies. Koppel online en offline gedrag.
Werken met code vereist.
Cross-domein meting instellen Uw bedrijf heeft meer dan één domein. Schrijf activiteit toe aan één gebruiker als die tussen domeinen schakelt.
Activiteit op verschillende platforms meten met Gebruikers-ID Bezoekers loggen in bij uw website of uw app. Koppel uw eigen ID's aan individuele gebruikers, zodat u een link kunt leggen tussen hun gedrag in verschillende sessies en op verschillende apparaten en platforms.
Werken met code vereist.
Campagnegegevens met aangepaste URL's verzamelen U voert andere advertentie- of e-mailcampagnes dan Google Ads uit. (Google Ads-campagnes werken het best met autotagging.) Gebruik UTM-parameters om te bepalen welke campagnes verkeer van niet-Google-bronnen doorverwijzen.

Ongewenste gegevens filteren

Configuraties die iedereen moet afronden

Actie Resultaat
Intern verkeer wegfilteren Sluit intern verkeer uit van metingen.
Ontwikkelaarsverkeer wegfilteren Sluit testverkeer uit dat wordt gegenereerd door ontwikkelaars.
Bots wegfilteren Sluit verkeer van bekende bots en spiders uit.
GA4 filtert automatisch bots en spiders weg. In tegenstelling tot bij Universal Analytics hoeft u niets te doen om deze optie aan te zetten.

Configuraties om te overwegen

Actie Overweeg de configuratie in het volgende geval Resultaat
Ongewenste verwijzingen filteren Uw website krijgt verkeer van een andere website die u niet als verwijzing wilt tellen, bijvoorbeeld een externe betalingsverwerker. Zorg ervoor dat uw gegevens alleen verwijzingen bevatten waarin u geïnteresseerd bent.

Advertenties mogelijk maken

Configuraties die iedereen moet afronden

Actie Resultaat
Koppelen aan Google Ads Bekijk Google Ads-gegevens in Analytics, gebruik Analytics-conversies om te bieden op Google Ads en gebruik Analytics-doelgroepen voor remarketing in Google Ads.
Gepersonaliseerd adverteren toestaan Deel uw doelgroepen en conversiegebeurtenissen met Google Ads.
Gepersonaliseerd adverteren wordt standaard aangezet als u Analytics en Google Ads koppelt.
GA4-conversies importeren in Google Ads Bekijk Analytics-conversiegegevens in Google Ads en geef Slim bieden van Google Ads toegang tot gegevens waarmee biedingen kunnen worden geoptimaliseerd.
Doelgroepen samenstellen Gebruik doelgroepen voor rapportage, advertenties en optimalisatie (zoals A/B-tests).
Analytics-doelgroepen aanzetten in Google Ads Gebruik Analytics-doelgroepen voor remarketing in Google Ads.

Configuraties om te overwegen

Actie Overweeg de configuratie in het volgende geval Resultaat
Aangepaste kanaalgroepen maken Standaard kanaalgroeperingen voldoen niet aan uw behoeften. Gebruik aangepaste, op regels gebaseerde categorieën voor uw websiteverkeer als dimensies in rapporten, verkenningen en doelgroepen.