Reports

[GA4] Oman suppiloraportin luominen

Visualisoi ja analysoi asiakaspolkuja.

Omista suppiloraporteista voit nähdä, kuinka käyttäjät suorittavat tehtävän loppuun, ja arvioida, kuinka moni käyttäjä poistuu kunkin vaiheen aikana. Voit käyttää näitä tietoja verkkosivuston tai sovelluksen parantamiseen vähentämällä hyödyttömiä tai hylättyjä asiakaspolkuja.

Näin omat suppilot toimivat

Voit luoda omia suppiloraportteja suppilon kartoitusten avulla. Luo ensin suppilon kartoitus ja tallenna sitten kartoitus suppiloraporttina. Tällöin Google Analytics käsittelee kartoitusta mallina, jonka pohjalta raportti luodaan.

Google Analytics tallentaa suppiloraportin raporttikirjastoon. Raporttikirjasto sisältää mittauskokonaisuutesi kaikki raportit, ja sieltä voit lisätä suppiloraportin vasempaan navigointiin, jos haluat päästä raporttiin nopeasti.

Vaatimukset

Sinun on oltava muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, jotta voit luoda suppiloraportin ja lisätä sen navigointiin.

Suppiloraportin luominen

1. Valitse vasemmasta valikosta Tutki .
  2. Avaa tai luo suppilon kartoitus. Lue lisää
  3. Tallenna kartoitus raporttina klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Tallenna raporttina kirjastoon .
    Huom. Painike näkyy vain muokkaajille ja järjestelmänvalvojille. Jos painike näkyy himmennettynä, katso syy siihen kohdasta Luomisen rajoitukset.
  4. Lisää uudelle raportille nimi ja kuvaus.
  5. Klikkaa Tallenna.

Tallennettu raportti sisältää seuraavat asetukset suppilon kartoituksesta:

• käytetyt suodattimet
  • vaiheiden määritelmät
  • suppilon tyyppi (avoin tai suljettu)
  • ulottuvuuksien erittely.

Lisämuokkauksia (esim. kulunut aika ja seuraava toiminto) ei tallenneta raporttiin.

Raportin lisääminen navigointiin

1. Klikkaa tallennetun kartoituksen alta Näytä raportti kirjastossa.
    TAI
    Siirry raporttikirjastoon vasemmasta valikosta.
  2. Klikkaa Kokoelmat-kohdasta Muokkaa kokoelmaa sen kokoelman alta, johon haluat lisätä raportin.
  3. Etsi suppiloraportti Luo kokoelma vetämällä siihen raportteja ‐kortista.
  4. Vedä suppiloraportti oikealla olevasta kortista ja pudota se vasemmalla olevan aiheen alle.
  5. Klikkaa Tallenna.

Jos kokoelmaa ei ole julkaistu, julkaise se klikkaamalla raporttikirjastosta Lisää [] > Julkaise.

Suppilon kartoituksen luominen uudelleen raportista

Jos joku poistaa alkuperäisen kartoituksen, josta olet luonut suppiloraportin, voit palauttaa kartoituksen avaamalla suppiloraportin Tutki-osiossa.

Näin voit avata raportin kartoituksena:

1. Klikkaa suppiloraportin yläpuolelta Lisää vertailu.
  2. Valitse oikealta Tutki.

Suppilon analysointi

Poistumisprosentti

Poistumisprosentti ilmaisee niiden käyttäjien prosenttiosuuden, jotka ovat säilyneet suppilon nykyisen ja seuraavan vaiheen välillä. Poistumisprosentti näkyy sellaisten pylväiden alla, joiden yhteydessä suppilossa on seuraava vaihe.

Jos esimerkiksi 200 käyttäjää aloittaa istunnon (nykyinen vaihe) ja vain 140 käyttäjää katsoo tuotetta (seuraava vaihe), tämän vaiheen poistumisprosentti on 30 (poistuneiden käyttäjien määrän ollessa 60).

Pysyvyysprosentti

Pysyvyysprosentti on poistumisprosentin vastakohta. Se kertoo niiden käyttäjien prosenttiosuuden, jotka siirtyivät edellisestä vaiheesta seuraavaan. Pysyvyysprosentti näkyy seuraavan vaiheen otsikossa. Edellisessä esimerkissä seuraavan vaiheen otsikko olisi 70 %.

Jos viet hiiren raportissa olevan vaiheen päälle, näet kyseisen vaiheen suorittaneiden käyttäjien määrän. Jos viet edellisessä esimerkissä hiiren nykyisen vaiheen päälle, näet 200 käyttäjää. Jos taas viet hiiren seuraavan vaiheen päälle, näet 140 käyttäjää.

Suppilon vaiheiden katsominen

Jos haluat nähdä vaiheet, joista suppilo koostuu, avaa "vain luku" ‐näkymä klikkaamalla Näytä suppilon vaiheet. Et voi muuttaa suppilon vaiheita tai ehtoja tästä näkymästä.

Avoimet ja suljetut suppilot

Näet pylväskaavion vasemmasta yläkulmasta, onko raportti avoin vai suljettu suppilo.

• Avoin suppilo sisältää dataa käyttäjistä, jotka saapuvat missä tahansa suppilon vaiheessa.
  • Suljettu suppilo sisältää dataa käyttäjistä, jotka saapuvat suppilon ensimmäisessä vaiheessa.

Avoin suppilo koostuu pinotuista pylväistä. Ylimmästä pylväästä näkyy niiden käyttäjien määrä ja prosenttiosuus, jotka ovat aloittaneet suppilon nykyisestä vaiheesta. Alimmasta pylväästä näet niiden käyttäjien määrän ja prosenttiosuuden, jotka jatkoivat edellisestä vaiheesta.

Datan tutkiminen taulukon avulla

Pylväskaavion alla olevan taulukon avulla voit analysoida suppilon dataa ja segmentoida datan ulottuvuuden mukaan.

Ulottuvuusvalitsimen ulottuvuudet ovat peräisin alkuperäisen suppilon kartoituksen Ulottuvuudet-osiosta. Taulukon yläosassa näkyvät mittarit kertovat niiden aktiivisten käyttäjien määrän, jotka ovat suorittaneet kunkin suppilon vaiheen.

Kaavion koon muuttaminen

Voit lähentää ja loitontaa pylväskaaviota klikkaamalla kaavion oikeasta alakulmasta + tai -. Lähentämällä voit suurentaa kutakin pylvästä, jotta näet pienemmät pylväät tarkemmin.

Huom. Jos lähennät niin paljon, että pylvään korkeus on suurempi kuin kaavion korkeus, Analytics lisää pylvääseen käyrän. Käyrä osoittaa, että palkkia ei ole piirretty mittakaavassa.

Aikavälin muuttaminen

Raportissa näkyy oletuksena 28 edellisen päivän data. Voit muuttaa aikaväliä raportin oikeassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta. Lue lisää

Luomisen rajoitukset

Voit luoda enintään 200 omaa raporttia mittauskokonaisuutta kohden.

Suppilon kartoitusta ei voi tallentaa raporttina näissä tilanteissa:

• Välilehden asetusten Suodattimet-sarakkeessa on ehto, jota ei tueta raporteissa.
  • Välilehden asetusten Suodattimet-sarakkeessa on käytössä yli viisi suodatinta.
  • Segmenttejä käytetään Välilehden asetusten Segmentin vertailut ‐sarakkeessa.
  • Suppilo sisältää ulottuvuuksia, mittareita tai operaattoreita, joita raportit eivät tue.
  • Olet luonut vakiosuppilon sijasta trendisuppilon.

Tallennettujen raporttien rajoitukset

• Jos tallennat suppilon kartoituksen suppiloraporttina, voit ainoastaan poistaa suppiloraportin tai nimetä sen uudelleen sekä lisätä tai poistaa suppiloraportin raporttikokoelmista. Jos haluat muokata suppiloraporttia, sinun on muokattava alkuperäistä suppilon kartoitusta ja tallennettava kartoitus uutena raporttina.
  • Näkyviin tulee "Aikaväliltä näkyy vain osa datasta" ‐varoitus, jos suppiloraportin aikaväli on mittauskokonaisuuden tapahtumadatan säilytysajan ulkopuolella. Tämä varoitus näkyy esimerkiksi silloin, jos mittauskokonaisuuden datan säilytysaika on kaksi kuukautta ja raportin aikaväli kuusi kuukautta. Pääset varoituksesta eroon muuttamalla aikaväliä.
  • Tallennettu raportti vastaa suppilon kartoitusta raportin tallennushetkellä. Tallennettua raporttia ei siis ole linkitetty kartoitukseen. Kun olet tallentanut raportin, kartoitukseen tekemäsi muutokset eivät vaikuta raporttiin. Myöskään raportin muutokset eivät vaikuta kartoitukseen.