Reports

[GA4] Rapporten Teknikinformation

Rapporten Teknikinformation är en fördefinierad detaljrapport som hjälper dig att identifiera vilken teknik besökare använder för att komma åt din webbplats eller app, inklusive webbläsare, skärmupplösning, appversion och operativsystem.

Obs! Den här artikeln beskriver standardrapporten. Du kan anpassa rapporten genom att tillämpa filter eller jämförelser eller genom att ändra dimensioner, mätvärden eller diagram. Läs mer

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Engagemang > Händelser till vänster.

Ser du inte rapporten? Om du inte ser rapporten till vänster kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Appversion Appens versionsnamn (Android) eller korta paketversion (iOS). Denna dimension fylls automatiskt.
Webbläsare Den webbläsare som användaraktivitet härrörde från. Vanliga webbläsare är Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer, Opera och Safari. Denna dimension fylls automatiskt.
Enhetskategori Den typ av enhet som användaraktiviteten härrörde från. Enhetskategorierna är desktop, mobile och tablet. Denna dimension fylls automatiskt.
Enhetens modell Den mobila enhetens modellnamn (till exempel iPhone 5s, SM-J500M) Denna dimension fylls automatiskt.
Operativsystem Operativsystemet som användes av besökarna på din webbplats eller i din app (till exempel Android, Chrome OS, iOS, Windows) Denna dimension fylls automatiskt.
Operativsystemsversion Operativsystemsversionen som användes av besökarna på din webbplats eller i din app (till exempel 9.3.2, 5.1.1) Denna dimension fylls automatiskt.
Operativsystem och versionsnummer Operativsystemet och versionen som användes av besökarna på din webbplats eller i din app Denna dimension fylls automatiskt.
Plattform Metoden med vilken användare kom till din webbplats eller app. Plattformarna är Android, iOS och Web. Denna dimension fylls automatiskt.
Plattform/enhetskategori

Metoden med vilken användare kom till din webbplats eller app. Plattformarna är Android, iOS och Web.

Den typ av enhet som användaraktiviteten härrörde från. Enhetskategorierna är desktop, mobile och tablet.

Denna dimension fylls automatiskt.
Skärmupplösning Bredden och höjden (i pixlar) på skärmen som användaraktiviteten härrörde från Exempel: 1920x1080, 1440x900, 1366x768 Denna dimension fylls automatiskt.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Genomsnittlig engagemangstid

Den genomsnittliga tid då din webbplats var i fokus i användarens webbläsare eller då din app var i förgrunden på användarens enhet.

Genomsnittlig engagemangstid = total varaktighet för användarengagemang / antal aktiva användare

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Konverteringar Antalet gånger som användare utlöste en konverteringshändelse Fyll mätvärdet genom att märka en händelse som en konvertering.
Engagerade sessioner

Engagerade sessioner: antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre och hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller fler sid- eller skärmvisningar

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagerade sessioner per användare

Genomsnittligt antal engagerade sessioner per användare.

Antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre och som hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagemangsgrad

Procentandelen sessioner som var engagerade sessioner.

Engagemangsgrad = engagerade sessioner / totalt antal sessioner

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Antal händelser Antalet gånger som användare utlöste en händelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Nya användare

Antalet nya unika användar-id:n som registrerade händelsen first_open eller first_visit.

Med detta mätvärde kan du mäta antalet användare som interagerade med din webbplats eller öppnade din app för första gången.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Användare

Antalet separata användare som besökte din webbplats eller app. Till användare räknas alla användare som har en engagerad session eller när Analytics samlar in något av följande:

Detta mätvärde fylls automatiskt.