[GA4] Sådan tilskriver du kredit for vigtige hændelser

Denne artikel fortsætter fra Sådan annoncerer du for ikke-konverterede brugere og indeholder en vejledning til, hvordan du bruger Google Analytics til at måle dine annoncers effektivitet.

Forstå tilskrivning

Det er vigtigt at identificere, hvilke marketingaktiviteter der virker, og hvilke der ikke gør, så du kan finde ud af, hvor du vil bruge din tid og dine penge. Det er f.eks. nyttigt at vide, om dine mailkampagner genererer flere vigtige hændelser, eller om dine annoncer på sociale medier faktisk ikke får så mange brugere til at konvertere.

Tilskrivning betyder, at der tilskrives kredit for vigtige hændelser (eller meningsfulde interaktioner) til forskellige marketingaktiviteter på en brugers rejse hen mod den vigtige hændelse. Hvis en bruger f.eks. ser din annonce på sociale medier, søger efter dig på en søgemaskine og derefter besøger dit website. Nogle dage senere ser vedkommende en displayannonce, vender tilbage til dit website og gennemfører en vigtig hændelse. Det er nyttigt at vide, at hvert af disse berøringspunkter har medvirket til at konvertere brugeren.

Om tilskrivningsmodeller

Tilskrivningsmodeller er regler, der afgør, hvordan kredit for vigtige hændelser tilskrives hvert af de forskellige berøringspunkter på en brugers rejse til vigtige hændelser. Nogle tilskrivningsmodeller lægger vægt på den første interaktion, andre lægger vægt på den sidste interaktion, nogle lægger vægt på alle interaktioner osv.

Google Analytics bruger som standard den datadrevne tilskrivningsmodel. Den datadrevne tilskrivningsmodel fordeler kredit for den vigtigste hændelse baseret på data for hver vigtig hændelse. Hver enkelt datadrevne tilskrivningsmodel er specifik for dig og dine vigtige hændelser. Du kan ændre dine tilskrivningsindstillinger under Tilskrivningsindstillinger på Administratorsiden.

I Google Analytics finder du værktøjer, der kan hjælpe dig med at få indblik i følgende:

• Hvordan folk finder dit website.
  • Hvilke der er de mest almindelige stier til vigtige hændelser.
  • Hvordan forskellige tilskrivningsmodeller tilskriver kredit til forskellige berøringspunkter.

Se, hvordan folk finder dit website

Rapporten Brugeranskaffelse og rapporten Trafikanskaffelse giver mulighed for at se, hvor dine brugere kommer fra, på forskellige måder. Rapporten Brugeranskaffelse viser dig, hvordan brugere, der ikke i forvejen kender dit website, finder dit website, mens rapporten Trafikanskaffelse viser dig, hvordan nye og tilbagevendende brugere finder dit website.

Se de mest almindelige stier for vigtige hændelser

Rapporten Vigtige hændelsesstier giver dig en nem metode til at se dine kunders mest almindelige stier for vigtige hændelser, og hvordan forskellige tilskrivningsmodeller fordeler kredit på disse stier. Rapporten bruger som standard den datadrevne tilskrivningsmodel, men du kan bruge rullemenuen øverst i rapporten til at vælge en anden tilskrivningsmodel.

Datavisualiseringen øverst i rapporten viser, hvor meget kredit hvert segment i stien for den vigtige hændelse modtager ved hjælp af den valgte tilskrivningsmodel. Du kan vælge den vigtige hændelse lead_form_submit fra rullemenuen øverst til venstre i rapporten.

Sammenlign tilskrivningsmodeller

Du kan også bruge rapporten Sammenligning af modeller til at sammenligne forskellige tilskrivningsmodellers indvirkning på værdisætningen af dine marketingkanaler. Du kan f.eks. bruge rapporten til at sammenligne, hvordan der tilskrives kredit til forskellige berøringspunkter via henholdsvis modellen datadrevet tilskrivning for betalingskanaler og organiske kanaler og modellen "Betalingskanaler og organiske kanaler – sidste klik".

Hvad er næste trin?

Dette er afslutningen på denne serie af selvstudier. Her er nogle ressourcer, du kan tjekke for at få flere oplysninger om, hvad der er beskrevet i serien: