Reports

[GA4] Laskeutumissivu-raportti

Laskeutumissivu-raportti on valmis erittelyraportti, jonka avulla saat käsityksen siitä, mitä kävijät tekevät verkkosivustollasi. Näet, mille sivulle käyttäjä saapuu ensimmäiseksi ja kuinka monta kävijää kullekin sivulle tulee. Näin voit saada selville, mitkä sivut toimivat hyvin ja missä on parantamisen varaa.

Näin löydät raportin

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  3. Klikkaa vasemmalta Aktivoituminen > Laskeutumissivu.

Etkö näe raporttia? Jos et näe raporttia vasemmalla, raportti on voitu poistaa tai se ei sisälly oletusraportteihin. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä raportin vasempaan navigointipaneeliin. Katso, miten raportti lisätään.

Haun rajaaminen

Jos haluat tuoda esiin yhden tai muutaman laskeutumissivun datan, voit suodattaa raportin tai käyttää taulukon yläpuolella olevaa hakukenttää. Jos esimerkiksi haluat nähdä niiden sivujen liikenteen, joiden alussa on "/store", voit lisätä merkkijonon hakukenttään ja painaa Enter.

Raportin ulottuvuudet

Raportti sisältää seuraavat ulottuvuudet. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin ulottuvuuksia.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Laskeutumissivu

Istunnon ensimmäiseen katselukertaan liittyvä sivun polku ja kyselymerkkijono

Jos käyttäjä esimerkiksi saapuu osoitteeseen www.example.com/etusivu1, raportissa näkyy "/etusivu1".

Ulottuvuus täyttyy automaattisesti.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Keskimääräinen aktivoitumisen kesto istuntoa kohti

Keskimääräinen aika, jonka sivusto oli etualalla käyttäjän selaimessa tai sovelluksessa istunnon aikana

Mittari täyttyy automaattisesti.
Aktiiviset käyttäjät Sivustollasi tai sovelluksessasi käyneiden yksittäisten käyttäjien määrä Mittari täyttyy automaattisesti.
Konversiot Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman Konversiot ovat peräisin tapahtumista, jotka on merkitty konversioiksi.
Uudet käyttäjät

Niiden uusien yksittäisten käyttäjätunnusten määrä, joiden yhteydessä kirjattiin first_open- tai first_visit-tapahtuma

Mittarin avulla voit selvittää, kuinka moni käyttäjä on käynyt sivustollasi tai avannut sovelluksesi ensimmäistä kertaa.

Mittari täyttyy automaattisesti.
Istunnot Verkkosivustollasi tai sovelluksessasi alkaneiden istuntojen määrä Mittari täyttyy automaattisesti.
Kokonaistulot

Kokonaistulot ostoksista, sovelluksensisäisistä ostoksista, tilauksista ja mainostuloista

Kokonaistulot = ostokset + sovelluksensisäiset ostokset + tilaukset + mainostulot

Mittari sisältää seuraavat tapahtumat: purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew ja app_store_subscription_convert. Lisäksi siihen lasketaan mainostulot, jotka on saatu Google AdMob- tai Google Ad Manager ‑integroinnin kautta tai lähettämällä ad_impression-tapahtuma kolmannen osapuolen integroinnista.

Usein kysyttyä

Koskevatko raportissa näkyvät tiedot istuntoa vai käyttäjää?

Laskeutumissivu-raportissa näkyy istuntoa koskevia ulottuvuuksia. Tämä tarkoittaa, että Google mittaa, kun sama käyttäjä käy sivustollasi kaksi kertaa kahden eri laskeutumissivun kautta. Jos esimerkiksi käyttäjä päätyy yhden istunnon aikana sivulle A ja myöhemmin toisen istunnon aikana sivulle B, kummallekin sivulle lasketaan käynti.

Miten näen, mitä asiakkaat tekevät käytyään laskeutumissivulla?

Reitin kartoitusten avulla voit selvittää, mitä käyttäjät tekevät käytyään laskeutumissivullasi. Kun luot kartoituksen, valitset laskeutumissivun lähtöpisteeksi. Näet tämän jälkeen Analyticsissa viisi yleisintä sivua, joita käyttäjät ovat katsoneet laskeutumissivun jälkeen.