Reports

[GA4] Google Ads-kampanjerapporten

Rapporten om Google Ads-kampanjer er en forhåndsdefinert detaljert rapport som viser hvor effektivt Google Ads-kampanjene dine genererer trafikk og konverteringer til appen din eller nettstedet ditt.

Merk: Denne artikkelen handler om standardrapporten. Du kan tilpasse denne rapporten ved å bruke filtre eller sammenligninger, eller ved å bruke andre dimensjoner, beregninger eller diagrammer. Finn ut mer

Se rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  3. Klikk på Brukeranskaffelse > Oversikt til venstre.
  4. Klikk på Se Google Ads-kampanjer på kortet Økter etter Google Ads-kampanje.

Ser du ikke rapporten? Hvis du ikke ser rapporten til venstre, er den kanskje fjernet, eller så inngår den ikke i standardsettet av rapporter. Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre. Finn ut hvordan du kan legge til rapporten

Ser du etter kostnadsdata? For å se kostnadsdata for kampanjen går du til resultatrapporten for Google Ads-kampanjer i Annonsering-delen.

Dimensjoner i rapporten

Du ser at hver dimensjon inneholder teksten «økt». «Økt» indikerer at dimensjonen beskriver brukerens nyeste økt, uavhengig av om hen er en ny eller returnerende bruker. Finn ut mer om omfang

Rapporten inneholder disse dimensjonene. Hvis du har rollen redigerer eller administrator, kan du legge til dimensjoner i og fjerne dem fra rapporten.

Dimensjon Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Google Ads-kontonavnet knyttet til økten Navnet på Google Ads-kontoen som inneholder annonsen som førte til en økt. Du kan se hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Google Ads-annonsegruppenavn knyttet til økten Navnet på annonsegruppen i Google Ads som inneholder annonsen som førte til en økt. Du kan se hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Google Ads-annonsenettverkstypen knyttet til økten Plasseringen av annonsen din (google.com, søkepartnere, Displaynettverket) som førte til en økt. Du kan se hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Google Ads-kampanjen knyttet til økten Kampanjen som var tilknyttet starten av økten, og som førte til en økt. Du kan se hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Google Ads-søkeordtekst knyttet til økten Det samsvarende søkeordet som førte til en økt. Du kan se hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Google Ads-søket knyttet til økten Søket som førte til en økt. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Gjennomsnittlig engasjementstid per økt Den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Konverteringer Antallet ganger brukere utløste en konverteringshendelse. Du kan fylle ut denne beregningen ved å merke en hendelse som en konvertering.
Økter med engasjement Antallet økter som varte i minst 10 sekunder, eller som hadde minst én konverteringshendelse eller minst to side- eller skjermvisninger. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Økter med engasjement per bruker Det gjennomsnittlige antallet økter med engasjement per bruker. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Engasjementsandel

Prosentandelen av økter som var økter med engasjement. Finn ut mer.

Engasjementsandel = økter med engasjement / totalt antall økter

Engasjementsandelen er det motsatte av fluktfrekvensen.

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Antall hendelser Antallet ganger brukere utløste en hendelse. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Hendelser per økt Det gjennomsnittlige antallet hendelser per økt. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Økter

Antallet økter som ble påbegynt i appen eller på nettstedet.

En økt er en periode når det er brukerinteraksjoner på nettstedet ditt eller i appen din.

En økt starter når brukeren

• åpner appen din i forgrunnen
  • ser på en side eller skjerm uten at en økt er aktiv på det aktuelle tidspunktet (brukerens forrige økt er f.eks. tidsavbrutt)

Økter avsluttes (får tidsavbrudd) som standard etter 30 minutter med inaktivitet. Det finnes ingen øvre grense for hvor lenge økter kan vare.

Finn ut mer om økter.

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Totalinntekt Totalinntekten fra kjøp, kjøp i apper, abonnementer og annonseinntekter.

Denne beregningen er summen av hendelsene purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew og app_store_subscription_convert samt annonseinntektene, som fylles ut via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller ved å sende «ad_impression»-hendelsen fra en integrering med en tredjepart.

Viktig: Når du konfigurerer kjøpshendelsen, må du oppgi verdier for både verdi- og valutaparameterne. Ellers får du ikke se kjøpsdata i beregningen for totalinntekt.
Brukere

Antallet unike brukere som har besøkt appen din eller nettstedet ditt. En bruker er enhver bruker som har en økt med engasjement, eller som fører til at Analytics samler inn noe av dette:

Denne beregningen fylles ut automatisk.