Reports

[GA4] Het rapport Google Ads-campagnes

Het rapport Google Ads-campagnes is een kant-en-klaar rapport Details dat aangeeft hoe effectief uw Google Ads-campagnes verkeer en conversies naar uw website of app hebben gestimuleerd.

Opmerking: In dit artikel wordt het standaardrapport beschreven. U kunt het rapport aanpassen door filters of vergelijkingen toe te passen of door dimensies, statistieken of diagrammen te wijzigen. Meer informatie

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik links op Acquisitie > Overzicht.
  4. Klik op de kaart Google Ads-campagne voor sessies per sessie op Google Ads-campagnes bekijken.

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Zoekt u kostengegevens? Als u kostengegevens van campagnes wilt bekijken, gaat u naar het prestatierapport voor Google Ads-campagnes in het gedeelte Advertenties.

Dimensies in het rapport

U ziet dat elke dimensie de tekst Sessie bevat. Sessie geeft aan dat de dimensie de meest recente sessie van een gebruiker beschrijft, ongeacht of de gebruiker nieuw of terugkerend is. Meer informatie over bereiken

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Google Ads-accountnaam voor sessie De accountnaam in Google Ads van de advertentie die tot een sessie heeft geleid. Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Google Ads-advertentiegroepnaam voor sessie De naam van de advertentiegroep in Google Ads van de advertentie die tot een sessie heeft geleid. Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Google Ads-advertentienetwerktype voor sessie De locatie waar uw advertentie is getoond (google.com, zoekpartners, Display Netwerk) die tot een sessie heeft geleid. Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Google Ads-campagne voor sessie De campagne die aan het begin van een sessie is gekoppeld en die tot een sessie heeft geleid. Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Google Ads-zoekwoordtekst voor sessie Het overeenkomende zoekwoord dat tot een sessie heeft geleid. Zie Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Google Ads-zoekopdracht voor sessie De zoekopdracht die tot een sessie heeft geleid. Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Gemiddelde engagementduur per sessie De gemiddelde engagementduur per sessie. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Conversies Het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Vul deze statistiek in door een gebeurtenis te markeren als een conversie.
Sessies met engagement Het aantal sessies dat 10 seconden of langer duurde, of 1 of meer conversiegebeurtenissen of 2 of meer schermweergaven opleverde. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Sessies met engagement per gebruiker Het gemiddelde aantal sessies met engagement per gebruiker. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Engagementpercentage

Het percentage sessies dat sessies met engagement waren. Meer informatie

Engagementpercentage = sessies met engagement / totale aantal sessies

Het engagementpercentage is het tegenovergestelde van het bouncepercentage.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Aantal gebeurtenissen Het aantal keren dat gebruikers een gebeurtenis hebben geactiveerd. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Gebeurtenissen per sessie Het gemiddelde aantal gebeurtenissen per sessie. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Sessies

Het aantal sessies dat is gestart op uw website of in uw app.

Een sessie is een periode waarin een gebruiker interactie heeft met uw website of app.

In deze 2 situaties start er een sessie:

• De gebruiker opent uw app op de voorgrond.
  • De gebruiker bekijkt een pagina of scherm terwijl er op dat moment geen sessie actief is (er is bijvoorbeeld een time-out voor een eerdere sessie).

Standaard wordt een sessie beëindigd (time-out) na 30 minuten inactiviteit van de gebruiker. Er geldt geen limiet voor de duur van een sessie.

Meer informatie over sessies

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Totale opbrengst De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.

Belangrijk: Geef waarden op voor de waarde- en valutaparameters wanneer u de aankoopgebeurtenis instelt. Anders ziet u geen aankoopgegevens voor de statistiek Totale opbrengst.
Gebruikers

Het aantal verschillende gebruikers dat uw website of app heeft bezocht. Een gebruiker is een gebruiker die een sessie met engagement heeft of als Analytics dit verzamelt:

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.