Reports

[GA4] Collectie Bedrijfsdoelen

Krijg een aangepaste collectie rapporten in Google Analytics op basis van de informatie die u over uw bedrijf geeft

De collectie Bedrijfsdoelen biedt een op maat gemaakte reeks rapporten op basis van de informatie die u over uw bedrijf geeft wanneer u Google Analytics voor het eerst instelt. De collectie vervangt de collectie Levenscyclus als u tijdens het instellen bedrijfsinformatie opgeeft.

Als u bijvoorbeeld Online verkoop optimaliseren selecteert tijdens de instelling, wordt de collectie Levenscyclus vervangen door de collectie Bedrijfsdoelen, met daarin de rapporten Gebruikersacquisitie, Verkeersacquisitie en andere rapporten.

De collectie bevat rapporten met informatie die relevant is voor uw bedrijfsdoelen.

Toegang tot de collectie

De collectie vervangt de collectie Levenscyclus als u tijdens het instellen bedrijfsinformatie opgeeft. Analytics biedt standaard de collectie Levenscyclus in plaats van de collectie Bedrijfsdoelen als een van de volgende punten op u van toepassing is:

• U heeft de property vóór 27 maart 2023 gemaakt.
  • U heeft geen bedrijfsinformatie opgegeven tijdens de instelling.
  • U bent met de Installatieassistent gemigreerd vanuit een Universal Analytics-property.

Iedereen met toegang tot de property ziet dezelfde reeks rapporten.

Standaardrapporten

De volgende tabel toont de standaardrapporten die u ziet wanneer u Analytics voor het eerst instelt, op basis van het bedrijfsdoel dat u tijdens het instellen selecteert. U ziet het onderwerp en de rapporten voor elk bedrijfsdoel dat u selecteert.

Het overzichtsrapport in elk onderwerp biedt een set kaarten die informatie voor dat bedrijfsdoel samenvat.

Doel Onderwerp Standaardrapporten

Leads stimuleren
Bezoekersstatistieken analyseren en nieuwe klanten aantrekken

Leads stimuleren

Overzicht

Gebruikersacquisitie

Verkeersacquisitie

Landingspagina

Online verkoop stimuleren
Koopgedrag analyseren en de verkoop verhogen

Online verkoop stimuleren

Overzicht

E-commerceaankopen

Promoties

Aankooptraject

Afrekentraject

Merkbekendheid vergroten
Vertel meer over uw bedrijf

Merkbekendheid vergroten

Overzicht

Google Ads-campagnes

Demografische gegevens

Pagina's en schermen

Gebruikersgedrag onderzoeken
Kom meer te weten over hoe mensen uw site of app gebruiken

Gebruikersgedrag onderzoeken

Overzicht

Gebeurtenissen

Conversies

Pagina's en schermen

Basislijnrapporten
Meerdere typen rapporten
N.v.t. Alle rapporten in Levenscyclus

De collectie Bedrijfsdoelen toevoegen

Als u bedrijfsinformatie wijzigt, stemt Google Analytics de collectie Bedrijfsdoelen nu niet op u af. De collectie Bedrijfsdoelen vindt u wel in de rapportbibliotheek, zodat u sommige of alle rapporten in de collectie aan uw property kunt toevoegen.

De collectie Bedrijfsdoelen toevoegen:

1. Klik aan de linkerkant op Rapporten.
  2. Klik op Bibliotheek (linksonder).
    Als u Bibliotheek niet ziet, heeft u niet de rol Bewerker en kunt u de navigatie niet wijzigen.
  3. Klik op Collectie bewerken om de rapporten in de collectie Bedrijfsdoelen te wijzigen.
  4. Als u de collectie Bedrijfsdoelen wilt toevoegen aan uw navigatie, klikt u op Actiemenu voor collectie > Publiceren.