Hoe gegevens worden opgeslagen en getoond

[GA4] Uitgebreide datasets voor Google Analytics 360

Deze functie is alleen beschikbaar voor Google Analytics 360-property's.

Met uitgebreide datasets in Google Analytics 360 kunt u de rij (overig) in een rapport of verkenning uitbreiden naar maximaal 2 miljoen rijen gegevens. Uitgebreide datasets zijn beschikbaar voor zowel standaard als aangepaste rapporten voor Google Analytics 360-property's. Uitgebreide datasets kunnen ook worden opgevraagd met de Google Analytics API of Looker Studio.

In dit artikel:

Beperkingen en kanttekeningen

• Uitgebreide datasets zijn alleen beschikbaar voor Google Analytics 360-property's.
  • U kunt maximaal 100 uitgebreide datasets maken per Google Analytics 4 360-property. Als u deze limiet nadert, kunt u bestaande uitgebreide datasets verwijderen die u niet meer gebruikt.

Gebruik uitgebreide datasets alleen als u doorlopend gedetailleerde gegevens nodig heeft in een rapport.

U kunt verkenningen gebaseerd op alle gegevens gebruiken voor eenmalige rapportagebehoeften.
  • De advertentierapporten komen op dit moment niet in aanmerking voor uitgebreide gegevens.
  • Uw rapport kan niet meer dan 6 dimensies of 12 statistieken bevatten. Dit omvat dimensies die worden gebruikt in filters en vergelijkingen.
  • Als de uitgebreide gegevens die u aanvraagt, nog steeds meer dan 2 miljoen rijen bevatten, kan uw rapport nog steeds een rij (overig) bevatten. Als best practice raden we u aan alleen de nodige dimensies in rapporten op te nemen. Opmerking: Aanvullende statistieken hebben geen invloed op de rij (overig).
  • Als u een aangepaste dimensie archiveert, kunt u uitgebreide datasets met die dimensie verwijderen. Meer informatie over archiveren
  • Vanaf het moment dat u uitgebreide gegevens aanvraagt in een rapport, duurt het 48 uur voordat gegevens uit de rij (overig) worden verplaatst. Na 48 uur bevat het rapport vanaf dat moment uitgebreide gegevens.

Een uitgebreide dataset aanvragen

Als u een uitgebreide dataset wilt aanvragen, heeft u voor de property de rol Bewerker of Beheerder nodig. Neem contact op met uw Google Analytics-beheerder als u vragen heeft over uw rechtenniveau.

1. Ga in uw Analytics-account naar een in aanmerking komend rapport met een rij (overig).
  2. Selecteer de gewenste primaire en/of secundaire dimensies en pas filters of vergelijkingen toe.
  3. Klik bovenaan het rapport op het icoon voor gegevenskwaliteit.
  4. Klik op Deze gegevens uitvouwen.
  5. Geef op de pagina Uitgevouwen details van gegevens een naam en een beschrijving op.
  6. Klik op Maken.

Wacht 48 uur en ga dan terug naar het rapport. Het rapport bevat nu uitgebreide gegevens. Google Analytics breidt de gegevens uit tot 52 dagen vóór de datum waarop het verzoek is ingediend. Ook worden nieuwe gegevens voortaan opgenomen.

Configuraties voor uitgebreide datasets bekijken

Als u een lijst van de uitgebreide datasets voor uw property wilt bekijken, heeft u voor de property de rol Bewerker of Beheerder nodig.

1. Zorg ervoor dat u het gewenste account en de gewenste property selecteert in Beheerder.
  2. Selecteer in de kolom Property de optie Uitgebreide datasets.

Op de pagina Uitgebreide datasets ziet u een tabel met rijen voor elk van uw aangevraagde uitgebreide datasets. In de tabel staan de naam, de aanmaakdatum, de eerste keer dat de dataset beschikbaar was en een beschrijving van elke dataset.

Klik bovenaan de tabel op Informatie over quotum als u wilt zien hoe dicht u bij de limiet van 100 uitgebreide datasets zit.

Klik op een rij om de pagina Uitgebreide gegevens te openen voor elke dataset. U kunt zien welke dimensies, statistieken en filters de dataset bevat.

Een uitgebreide dataset verwijderen

Als u een uitgebreide dataset wilt verwijderen, heeft u voor de property de rol Bewerker of Beheerder nodig.

1. Zorg ervoor dat u het gewenste account en de gewenste property selecteert in Beheerder.
  2. Selecteer in de kolom Property de optie Uitgebreide datasets.
  3. Klik op de rij met de uitgebreide dataset die u wilt verwijderen.
  4. Klik op de pagina Uitgebreide gegevens op de knop Verwijderen bovenaan de pagina.
  5. Klik in de bevestigingspop-up op Verwijderen.

Niet-ondersteunde dimensies en rapporten

Niet alle dimensies of rapporten worden ondersteund. Als een van de volgende situaties van toepassing is op het rapport, kunt u in Analytics 360 geen uitgebreide dataset maken. U ziet dan nog steeds de rij (overig):

• bevat dimensies voor kanaalgroepering,
  • is een overzichtskaart,
  • heeft meer dan 6 dimensies of 12 statistieken, waaronder dimensies die worden gebruikt in vergelijkingen en filters,
  • bevat een filter dat een OF-clausule gebruikt.