[GA4] Mäta konverteringar av typen Visning med användarengagemang

Mäta när en person konverterar inom tre dagar efter att hen har tittat på en YouTube-video

En konvertering av typen Visning med användarengagemang (EVC) innebär att någon tittade på en YouTube-video i minst tio sekunder och därefter konverterade på din webbplats eller i din app inom tre dagar efter att ha tittat på videon.

Anvisningar

Så här mäter du konverteringar av typen Visning med användarengagemang:

1. Länka ditt Google Ads-konto så att data kan flöda mellan Ads och Analytics
  2. Aktivera Google-signaler för att samla in data från användare som har aktiverat annonsanpassning och är inloggade

Resultat

Konverteringshändelser av typen Visning med användarengagemang är tillgänglig i hela Analytics (till exempel i målgruppsverktyget) och i rapporter där annonsnätverkstyp är en tillgänglig dimension (till exempel rapporter med konverteringsinformation, Google Ads-kampanjer, Användarförvärv).

När du konfigurerar egendomen registrerar Analytics källa/media för YouTube-visningar med användarengagemang som google/cpc och kampanjen som kopplad YouTube-kampanj.

Anmärkningar

Olika antal händelser registreras beroende på rapporteringsidentitet

För närvarande kan konverteringshändelserna first_open och first_visit räknas på olika sätt i de enskilda rapporterna från Konverteringar > first_open/first_visit och i andra rapporter som visar antalet händelser, beroende på vilken rapportidentitet du använder för egendomen.

När du använder:

• User-ID och enhet kopplas alla first_open/first_visit-händelser för en användare till det första datumet i det datumintervall då de utlöstes
  • Endast efter enhet kopplas alla händelser till datumen då de utlöstes