[GA4] Konversiotapahtumien luominen ja muokkaaminen

Lue, miten voit muokata tapahtumia ja luoda uusia tapahtumia aiempien pohjalta

Yleistä

Joskus tapahtuma mittaa melkein sitä, mitä haluat mitata konversiona. Oletetaan esimerkiksi, että haluat mitata vahvistussivulle saapuvien käyttäjien määrää. Page_view-tapahtuma kertoo, kun joku saapuu sivulle, mutta et voi merkitä tapahtumaa konversioksi, koska silloin konversioiksi laskettaisiin kaikkien sivujen katselukerrat.

Sen sijaan voit muokata Google Analyticsissa tapahtumia ja luoda uusia tapahtumia aiemmin luotujen pohjalta. Näin voit merkitä tapahtumat konversioiksi muuttamatta sivustosi tai sovelluksesi asetuksia.

Luominen vs. muokkaaminen

Voit luoda ja muokata tapahtumia Google Analyticsissa. Muokkaamalla tapahtumaa voit muuttaa aiemmin luotua tapahtumaa siten, että se mittaa haluamaasi asiaa. Luomalla uuden tapahtuman teet aiemmin luodusta tapahtumasta kopion, jolloin voit mitata haluamaasi asiaa muuttamatta alkuperäistä tapahtumaa.

Tärkeää: Muokkaukset korvaavat aiemmin luodut tapahtumat. Harkitse tarkkaan, ennen kuin korvaat tapahtumia, koska tällä voi olla ei-toivottuja seurauksia. Vältä esimerkiksi page_view-tapahtuman muokkaamista, sillä tapahtuma ei välttämättä enää tämän jälkeen kerää katselukertadataa sivustosi muilta sivuilta.

Tapahtuman luominen Analyticsissa

Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten luot uuden tapahtuman page_view-tapahtuman pohjalta. Tässä esimerkissä haluat tapahtuman käynnistyvän, kun joku lähettää yhteystietonsa ja siirtyy vahvistussivulle. Voit merkitä tämän tapahtuman konversioksi, jotta näet yhteystietonsa lähettäneiden ihmisten määrän.

Jos haluat lisätietoja siitä, miten voit luoda tapahtuman aiemmin luodun tapahtuman pohjalta ja merkitä sen konversioksi, katso tämä YouTube-video, jossa kerrotaan tapahtumien luomisesta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa.

Vaihe 1: Luo tapahtuma

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Tapahtumat.
  2. Valitse Luo tapahtuma.
  3. Lisää Oman tapahtuman nimi ‐kohtaan enintään 40 merkin pituinen nimi (tässä esimerkissä thank_you).
  4. Lisää vastaavuusehtojen Arvo-kohtaan aiemmin luodun tapahtuman tarkka nimi (tässä esimerkissä page_view).
  5. Klikkaa Lisää ehto.
  6. Valitse Parametri-kohdan avattavasta valikosta page_location.
  7. Valitse Operaattori-kohdasta "sisältää (ohita kirjainkoko)".
  8. Lisää sivun nimi Arvo-kohtaan (tässä esimerkissä thank-you.html).
  9. Klikkaa Luo.

Uusi tapahtuma näkyy Omat tapahtumat ‐taulukossa, mutta se ei näy Järjestelmänvalvoja > Datan näyttäminen > Tapahtumat ‑kohdan Aiemmin luodut tapahtumat ‐taulukossa, ennen kuin Analytics on käsitellyt tapahtuman.

Vaihe 2: Merkitse uusi tapahtuma konversioksi

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Konversiot.
  2. Klikkaa Uusi konversiotapahtuma.
  3. Lisää uuden tapahtuman nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Tapahtuman muokkaaminen Analyticsissa

Tässä osiossa kerrotaan, miten voit muokata Analyticsissa toisen tapahtuman perusteella luotua tapahtumaa. Tietoa Googlen tarjoamien tapahtumien muokkaamisesta on täällä.

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Tapahtumat.
  2. Valitse Luo tapahtuma.
  3. Klikkaa Omat tapahtumat ‑taulukosta muokattavaa tapahtumaa.
  4. Vie kohdistin Määritykset-taulukon oikean yläkulman päälle, niin näet muokkauskuvakkeen.
  5. Klikkaa "Muokkaa".
  6. Muokkaa tai lisää ehtoja tai parametreja.
  7. Klikkaa Tallenna.

Rahallisten arvojen yhdistäminen konversioihin

Jos haluat mitata tapahtumaan liittyviä tuloja, lisää tapahtumaan value- ja currency-parametrit. Näitä parametreja suositellaan verkkokauppatapahtumille, mutta voit lisätä ne mihin tahansa muuhunkin tapahtumaan.

Value-parametrin on oltava numero (esim. 50), ja sen yhteydessä on käytettävä currency-parametria. Currency-parametrin arvon on oltava ISO 4217 ‐muodossa (esim. USD Yhdysvaltain dollarille). Jos parametri puuttuu tai on virheellinen, tapahtumia kirjataan oikea määrä, mutta niitä ei lähetetä Google Adsiin.

Seuraavasta esimerkistä näet, miten voit lisätä arvon tapahtumaan, joka on luotu Analyticsissa toisen tapahtuman pohjalta.

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Tapahtumat.
  2. Avaa omien tapahtumien taulukko klikkaamalla Luo tapahtuma.
  3. Klikkaa muokattavaa tapahtumaa.
  4. Klikkaa Parametrien määritys ‑kohdasta Lisää muutos.
  5. Lisää Parametri-kenttään currency.
  6. Lisää Uusi arvo ‐kenttään valuuttatyyppi (esim. USD).
  7. Valitse Lisää muutos.
  8. Lisää Parametri-kenttään value.
  9. Lisää Uusi arvo ‐kenttään arvo (esim. 50, jos summa on 50 dollaria).
  10. Klikkaa Tallenna.

Reaaliaikaisen raportin Tapahtumien määrä / Tapahtuman nimi ‐kortista näet kuhunkin Google Analyticsin keräämään tapahtumaan liittyvien parametrien määrän 30 viime minuutin aikana. Tapahtumaparametrin avain ‐sarakkeesta voit nähdä kaikki tapahtumaan liittyvät tapahtumaparametrit ja varmistaa, että edellä mainitut kaksi parametria on lisätty oikein.

Jos lisäät arvon tapahtumaan Analyticsissa, arvot näkyvät Konversiot-raportissa. Näet tarkempaa tietoa konversiotapahtumasta klikkaamalla sitä. Tapahtuman arvo ‑sarakkeessa näkyy konversiotapahtumista laskettu arvo.