[UA→GA4] Återskapa Universal Analytics-målgrupper

Återskapa dina Universal Analytics-målgrupper i Google Analytics 4

Använd Google Kalkylark-tillägget GA4-migrering för Google Analytics för att återskapa målgrupper från en Universal Analytics-egendom i en Google Analytics 4-egendom.

Du kan återskapa målgrupper som utgår från dimensioner och mätvärden som är tillgängliga i både Universal Analytics och Google Analytics 4. Målgrupper som kan återskapas identifieras som sådana i verktyget. Om en målgrupp inte är tillgänglig för återskapande kan du återskapa den i Google Analytics 4 med liknande dimensioner och mätvärden.

Så här använder du verktyget

För att kunna använda verktyget behöver du följande typer av åtkomst:

• rollen Läsbehörig för Universal Analytics-egendomen
  • rollen Redigerare för Google Analytics 4-egendomen

Gör så här efter att du har installerat och aktiverat Google Kalkylark-tillägget (nedan):

1. Importera målgruppsdefinitioner från din Universal Analytics-egendom till ett Google-kalkylark.
  2. Bestäm hur du vill exportera målgrupper från Google Kalkylark till Google Analytics 4-egendomen (till exempel genom att använda den befintliga definitionen eller först redigera definitionen i verktyget och sedan exportera den).
  3. Exportera dina målgrupper från Google Kalkylark till Google Analytics 4-egendomen.

Innan du börjar

Du behöver göra följande innan du kan börja använda verktyget.

1. Installera tillägget från Google Workspace Marketplace.

Du hittar också butiksuppgifterna om tillägget via menyn i Google Kalkylark genom att välja Tillägg > Tillägg > Hämta tillägg och söka efter GA4-migrering för Google Analytics.

2. Öppna uppgifterna om tillägget och klicka på Installera för att installera det.
  3. Följ anvisningarna för att slutföra installationen.
  4. Öppna Google Kalkylark efter att ha installerat tillägget. Använd samma Google-konto som har minst rollen Läsbehörig för din Universal Analytics-egendom och minst rollen Redigerare för din Google Analytics 4-egendom.
  5. Skapa ett nytt Google-kalkylark och aktivera sidofältet för tillägg genom att välja Tillägg > GA4 Migrator for Google Analytics™ > Migrate audience definitions to GA4 i menyn.

Steg 1: Importera målgruppsdefinitioner från din Universal Analytics-egendom

När du aktiverar tillägget visas följande dialogruta som vägleder dig genom processen.

1. Starta genom att använda menyn Google Analytics Account för att välja Universal Analytics-kontot som innehåller egendomen från vilken du vill importera målgrupper. Du ser en lista över konton som du har minst rollen Läsbehörig för.
  2. Använd menyn Universal Analytics Property för att välja egendomen vars målgrupper du vill importera. Du ser en lista över egendomar som du har minst rollen Redigerare för.
  3. Klicka på Import audiences from Universal Analytics.

Importen bör ta några sekunder. Du ser en bekräftelse när processen är klar.

Steg 2: Bestäm hur du ska exportera varje målgrupp

När importen är klar ser du ett Google-kalkylark med målgruppsnamn, definitioner och information om huruvida du kan exportera definitionerna till Google Analytics 4. Om du kan exportera målgruppsdefinitionen anges den som redo att migrera i den första kolumnen.

För varje målgrupp som du kan exportera kan du redigera definitionen i Google Kalkylark. Om till exempel villkoret i kolumn E (Include segment) är sessions::condition::ga:country=@Canada kan du ändra det till sessions::condition::ga:country=@France (eller ett annat land).

Efter att du har granskat dina målgrupper kan du exportera dem till en Google Analytics 4-egendom.

För målgrupper som inte är kompatibla med GA4 och det finns jämförbara dimensioner och/eller mätvärden i Google Analytics 4 kan du redigera inkluderings- och/eller uteslutningssatserna i Google-kalkylarket eller återskapa målgrupperna i Google Analytics 4-egendomen.

Steg 3: Exportera målgrupper till en Google Analytics 4-egendom

1. Använd menyn Google Analytics 4 Property för att välja egendomen du vill exportera målgruppsdefinitionerna till.
  2. Klicka på Migrate för att starta processen.

Ett bekräftelsemeddelande visas när åtgärden är klar.

Här kan du se dina återskapade målgrupper i Google Analytics 4

Gå till Administratör. Under Egendom klickar du på Information om egendomen.

Så fungerar verktyget

Verktyget använder Google Analytics Management API för att importera målgruppsdefinitioner från Universal Analytics till ett kalkylark. Målgruppsdefinitionerna från Universal Analytics formateras av Management API och visas i kalkylarket för återskapande med den äldre segmentsyntaxen för Core Reporting API.

Alla uttryck för målgruppsdefinitioner från Universal Analytics analyseras av verktyget och valideras mot listan över mätvärden och dimensioner som stöds i Google Analytics 4.

För att exportera målgruppsdefinitionen till en Google Analytics 4-egendom använder verktyget funktionen för målgruppshantering i Google Analytics Admin API.

Under steget för målgruppsexport ersätts varje dimension och mätvärde i ett uttryck för en målgruppsdefinition från Universal Analytics med ett motsvarande Google Analytics 4-fält. Vid behov översätts dimensions- och mätvärdesvärdena.

Karta för konvertering av målgruppsfält från Universal Analytics till Google Analytics 4

Universal Analytics-fält Google Analytics 4-fält Visningsnamn i Google Analytics 4
ad_group sessionGoogleAdsAdGroupName Namn på Google Ads-annonsgrupp för session
age userAgeBracket Ålder
branding_interest brandingInterest Intressen
browser browser Webbläsare
browser_version Inte i aggregeringstabeller Webbläsarversion
campaign sessionCampaignName Sessionens kampanj
city city Ort
content sessionManualAdContent Sessionens manuella annonsinnehåll
continent Inte i aggregeringstabeller Kontinent
data_source platform Plattform
device_category deviceCategory Enhetskategori
gender userGender Kön
has_user_id signedInWithUserID Inloggad med användar-id
hostname hostname Värdnamn
hour hour Timme
internal_search_keyword searchTerm Sökterm
is_mobile deviceCategory Enhetskategorin matchar mobil och surfplatta exakt
language language Språk
medium sessionMedium Sessionens medium
mobile_brand_name mobileDeviceMarketingName Enhetens varumärke
mobile_marketing_name mobileDeviceMarketingName Enhet
order_coupon_code orderCoupon Beställningskupong
page_depth Antal händelser["page_view"]
page_title pageTitle Sidrubrik
pconversion_score_dim purchaseProbability7d Sannolikhet för köp
platform operatingSystem Operativsystem
platform_version operatingSystemWithVersion Operativsystem med version
region region Region
request_url pagePathPlusQueryString Sidsökväg + sökfrågesträng
request_url_1 landingPage Målsida + sökfrågesträng
revenue Inte i aggregeringstabeller LTV
screen_resolution screenResolution Skärmupplösning

session_quality_bias_

normalized_dim

purchaseProbability7d Sannolikhet för köp
source sessionSource Sessionens källa
source_medium sessionSourceMedium Källa/medium i session
sub_continent_region subcontinent Subkontinent
traffic_channel sessionDefaultChannelGroup Sessionens standardkanalgrupp
transaction_id transactionID Transaktions-id
visit_date date(YYYYMMDD) Datum
visitor_bucket userBucket Användarsegment
visit_number Inte i aggregeringstabeller Sessionsnummer
besök Antal händelser["session_start"] vid användaromfattning

Utforska dimensioner och mätvärden i Universal Analytics och Google Analytics 4

Relaterade resurser

Läs den här relaterade artikeln om hur du återskapar UA-målgrupper i GA4 om du vill ha mer information om målgruppsgränser i Analytics och om hur du delar målgrupper med Google Ads.