[UA→GA4] Gjenskap Universal Analytics-målgrupper

Gjenskap Universal Analytics-målgrupper i Google Analytics 4

Bruk Google Regneark-tillegget GA4 Migrator for Google Analytics til å gjenskape målgrupper fra Universal Analytics-områder i Google Analytics 4-områder.

Du kan gjenskape målgrupper som er basert på dimensjoner og beregninger som er tilgjengelige i både Universal Analytics og Google Analytics 4. Målgrupper som kan gjenskapes, identifiseres som nettopp dette i verktøyet. Hvis en målgruppe ikke kan gjenskapes automatisk, kan du gjenskape den i Google Analytics 4 ved hjelp av lignende dimensjoner og beregninger.

Slik bruker du verktøyet

Du kan bruke verktøyet hvis du har disse tilgangsrettighetene:

• seer-rollen i Universal Analytics-området
  • rollen redigerer i Google Analytics 4-området

Når du har installert og aktivert Google Regneark-tillegget (nedenfor), kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Importer definisjoner av målgrupper fra Universal Analytics-området til et Google-regneark.
  2. Avgjør hvordan du vil eksportere målgrupper fra Google-regnearket til Google Analytics 4-området ditt (f.eks. om du vil bruke den eksisterende definisjonen eller først endre definisjonen i verktøyet og så eksportere målgruppen).
  3. Eksporter målgruppene fra Google-regnearket til Google Analytics 4-området.

Før du begynner

Du må få på plass følgende før du kan bruke verktøyet:

1. Installer tillegget fra Google Workspace Marketplace.

Du kan også gå til butikkoppføringen for tillegget via Google Regneark-menyen ved å følge menybanen Utvidelser > Tillegg > Finn tillegg og søke etter GA4 Migrator for Google Analytics.

2. Åpne oppføringen til tillegget, og klikk på Installer for å installere tillegget.
  3. Fullfør installasjonsprosessen ved å følge veiledningen.
  4. Når du har installert tillegget, kan du åpne Google Regneark. Bruk den Google-kontoen som minst har rollen seer i Universal Analytics-området og rollen redigerer i Google Analytics 4-området.
  5. Opprett et nytt Google-regneark, og aktiver tillegget i sidefeltet ved å velge Utvidelser > GA4 Migrator for Google Analytics™ > Overfør definisjoner av målgrupper til GA4 fra menyen.

Trinn 1: Importer definisjoner av målgrupper fra Universal Analytics-området ditt

Når du aktiverer tillegget, blir du veiledet gjennom prosessen i dialogboksen du ser.

1. Du kan starte prosessen å velge Universal Analytics-kontoen som inneholder området du vil importere målgrupper fra, fra menyen for Google Analytics-kontoer. Du ser en liste over kontoene der du minst har seer-rollen.
  2. Velg området du vil importere målgrupper fra, fra menyen for Universal Analytics-områder. Nå får du se en liste over områdene der du minst har rollen redigerer.
  3. Klikk på Importer målgrupper fra Universal Analytics.

Importeringen tar bare noen få sekunder. Du får en bekreftelsesmelding når prosessen er fullført.

Trinn 2: Avgjør hvordan de enkelte målgruppene skal eksporteres

Når importeringen er fullført, ser du et Google-regneark med målgruppenavn, definisjoner og informasjon om hvorvidt du kan eksportere definisjonene til Google Analytics 4. Hvis du kan eksportere definisjonen av målgruppen, står det «Klar til overføring» i den første kolonnen.

For hver målgruppe du kan eksportere, kan du redigere definisjonen i Google-regnearket. Hvis betingelsen i kolonne E (inkluder segmentet) for eksempel er sessions::condition::ga:country=@Canada, kan du endre det til sessions::condition::ga:country=@Frankrike (eller et annet land).

Når du har gjennomgått målgruppene, kan du eksportere dem til et Google Analytics 4-område.

Hvis du har målgrupper som ikke er kompatible med GA4, og det finnes tilsvarende dimensjoner og/eller beregninger i Google Analytics 4, kan du endre inkluderings- og/eller ekskluderingssetningen i Google-regnearket eller gjenskape målgruppene i Google Analytics 4-området.

Trinn 3: Eksporter målgrupper til et Google Analytics 4-område

1. Bruk menyen for Google Analytics 4-områder til å velge området du vil eksportere definisjonene av målgruppene til.
  2. Klikk på Overfør for å starte prosessen.

Når den er ferdig, vises en bekreftelsesmelding.

Her ser du de gjenskapte målgruppene i Google Analytics 4

Klikk på Områdedetaljer under OmrådeAdministrator-siden.

Slik fungerer verktøyet

Gjennom Google Analytics Management API importerer verktøyet definisjoner av Universal Analytics-målgrupper til et regneark. Definisjoner av Universal Analytics-målgrupper formateres av Management API og vises i arket over gjenskapte målgrupper ved hjelp av syntaksen for Core Reporting API-segmenter.

Alle uttrykk for definisjoner av Universal Analytics-målgrupper blir parset i verktøyet og validert opp mot listen over dimensjoner og beregninger som støttes i Google Analytics 4.

Når definisjonen av målgruppen skal eksporteres til et Google Analytics 4-område, bruker verktøyet Google Analytics Admin API-funksjonalitet for målgruppestyring.

I fasen der målgruppen eksporteres, blir alle dimensjoner og beregninger i uttrykk for definisjonen av Universal Analytics-målgruppen erstattet med et tilsvarende Google Analytics 4-felt, der verdiene for dimensjonene/beregningene blir oversatt (om nødvendig).

Slik tilordnes målgruppefelt i Universal Analytics tilsvarende felt i Google Analytics 4

Universal Analytics-felt Google Analytics 4-felt Visningsnavn i Google Analytics 4
ad_group sessionGoogleAdsAdGroupName Google Ads-annonsegruppenavn knyttet til økten
age userAgeBracket Aldersgruppe
branding_interest brandingInterest Interesser
browser browser Nettleser
browser_version Ikke i samletabeller Nettleserversjon
campaign sessionCampaignName Øktkampanje
city city By
content sessionManualAdContent Det manuelle annonseinnholdet for økten
continent Ikke i samletabeller Kontinent
data_source platform Plattform
device_category deviceCategory Enhetskategori
gender userGender Kjønn
has_user_id signedInWithUserID Logget på med User-ID
hostname hostname Vertsnavn
time time Time
internal_search_keyword searchTerm Søketerm
is_mobile deviceCategory Enhetskategorien samsvarer eksakt med mobil og nettbrett
language language Språk
medium sessionMedium Øktmedium
mobile_brand_name mobileDeviceMarketingName Enhetsmerke
mobile_marketing_name mobileDeviceMarketingName Enhet
order_coupon_code orderCoupon Bestillingskupong
page_depth Event count["page_view"]
page_title pageTitle Sidetittel
pconversion_score_dim purchaseProbability7d Sannsynlighet for kjøp
platform operatingSystem Operativsystem
platform_version operatingSystemWithVersion Operativsystem med versjon
region region Region
request_url pagePathPlusQueryString Sidebane og søkestreng
request_url_1 landingPage Landingsside og søkestreng
revenue Ikke i samletabeller LTV
screen_resolution screenResolution Skjermoppløsning

session_quality_bias_

normalized_dim

purchaseProbability7d Sannsynlighet for kjøp
source sessionSource Øktkilde
source_medium sessionSourceMedium Kilde/medium for økten
sub_continent_region subcontinent Subkontinent
traffic_channel sessionDefaultChannelGroup Standard kanalgruppe for økten
transaction_id transactionID Transaksjons-ID
visit_date date(YYYYMMDD) Dato
visitor_bucket userBucket Verdiområdet for brukeren
visit_number Ikke i samletabeller Øktnummer
visits Event count["session_start"] in user scope

Utforsk dimensjoner og beregninger i Universal Analytics og Google Analytics 4

Relaterte ressurser

Les denne relaterte artikkelen om hvordan du gjenskaper UA-målgrupper i GA4, for å få informasjon om målgruppegrenser i Analytics og deling av målgrupper med Google Ads.