[GA4] Lösningar för utforskning av e-handel

Skapa utforskningar för att se e-handelsdata

När du har ställt in e-handelshändelser på din webbplats eller i din app kan du se din e-handelsdata i rapporten E-handelsköp. Om du har redigeringsbehörighet eller högre kan du även anpassa rapporterna så att de visar ytterligare dimensioner och mätvärden.

När du vill undersöka din data ytterligare i Google Analytics (till exempel för att utforska tratten för kassabetalning) kan du använda olika utforskningstekniker. I den här artikeln beskriver vi några sätt att utforska de olika aspekterna av din e-handelsdata.

Har du tre minuter över? Hjälp oss att förbättra dokumentationen av e-handel i GA4 genom att svara på en kort onlineenkät.
Obs! Exemplen i artikeln utgår från Google Analytics-demokontot. Se till att du har åtkomst till kontot så att du kan följa med i anvisningarna nedan.

Resultat av kassatratten

Du kan se vid vilka punkter användare lämnar kassaprocessen genom att skapa en kassatratt. Anta till exempel att många användare hoppar av vid det första steget där du ber dem logga in på ett konto. Då kan du underlätta processen genom att lägga till ett alternativ för att betala som gäst eller låta användarna logga in med sitt Google- eller Twitter-konto.

Om många användare överger processen vid en viss punkt kan det även tyda på ett tekniskt problem. Till exempel kanske du låter användarna logga in med ett annat konto men har problem med att acceptera OpenID-autentisering. Det kan också vara något så enkelt som att inläsningen av en sida tar för lång tid.

Om anledningarna till avhoppen inte är uppenbara kan du köra ett användbarhetstest.

Anvisningar

1. Skapa en ny trattutforskning.

Utgå från mallen Trattutforskning.

1. Välj demoegendomen GA4 – Google Merchandise Store.
  2. Klicka på Utforska i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på Trattutforskning i avsnittet Starta en ny utforskning.

2. Lägg till stegen i kassatratten.

Börja med att ta bort steg som du inte behöver för utforskningen.

1. Klicka på Clear. vid varje steg i Flikinställningar.
  2. Klicka på Redigera Redigera vid Steg.
  3. Skriv ”Begin checkout” vid Steg 1.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till nytt villkor och välj begin_checkout.
  5. Klicka på Och.
  6. Skriv ”Add payment information” vid Steg 2.
  7. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till nytt villkor och välj add_payment_info.
  8. Skriv ”Add shipping information” vid Steg 3.
  9. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till nytt villkor och välj add_shipping_info.
  10. Skriv ”Purchase” vid Steg 4.
  11. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till nytt villkor och välj purchase.
  12. Klicka på Använd.

3. (Valfritt) Lägg till data i utforskningen.

Så här ser du en uppdelning per land i tabellen nedanför tratten:

1. Gå till Flikinställningar och klicka på Clear. i avsnittet Uppdelning.
  2. Dra dimensionen Land från avsnittet Dimensioner till avsnittet Uppdelning.
Obs! Om du vill mäta antalet kunder som slutförde ett steg i kassatratten utan att ha slutfört tidigare steg i tratten kan du skapa en öppen trattutforskning. Om en användare till exempel lägger en artikel i kundvagnen under en session och sedan kommer tillbaka för att slutföra köpet i en senare session, räknas användaren som återvändande vid kassasteget i visualiseringen av tratten.

Resultat av erbjudanden

Du kan mäta hur ofta användare tittar på dina erbjudanden och hur visningar och klick på dessa erbjudanden påverkar intäkterna. Utforskningen som beskrivs i det här avsnittet visar förändringen av antalet visningar av produkterbjudanden över tid. Du kan använda dimensioner och mätvärden för att skapa mer anpassade utforskningar.

Anvisningar

1. Skapa en ny utforskning med fritt format.

Utgå från mallen Fritt format.

1. Välj demoegendomen GA4 – Google Merchandise Store.
  2. Klicka på Utforska i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på Fritt format i avsnittet Starta en ny utforskning.

2. Gör dimensioner och mätvärden av typen Kampanj tillgängliga.

Nödvändiga dimensioner och mätvärden är inte tillgängliga som standard, så du måste lägga till dem manuellt.

1. Klicka på Lägg till en ikon. vid Dimensioner i Variabler.
  2. Markera kryssrutan Artikelkampanjens namn.
  3. Klicka på Importera.
  4. Klicka på Lägg till en ikon. vid Mätvärden i Variabler.
  5. Markera kryssrutan Visningar av artikelkampanj.
  6. Klicka på Importera.

3. Lägg till dimensioner och ändra visualiseringen.

1. Dra och släpp dimensionen Artikelkampanjens namn till avsnittet Uppdelningar.
  2. Dra och släpp mätvärdet Visningar av artikelkampanj till avsnittet Värden.
  3. Under Flikinställningar > VISUALISERING väljer du Linjediagram.