[GA4] Løsninger for utforskning av netthandelsdata

Lag utforskninger for å kunne se netthandelsdataene dine

Når du har konfigurert netthandelshendelser i appen din eller på nettstedet ditt, kan du se netthandelsdataene dine i Netthandelskjøp-rapporten. Hvis du har redigeringstilgang eller høyere tillatelse, kan du også tilpasse rapportene slik at du ser data for flere dimensjoner og beregninger.

Når du ønsker å søke ytterligere i dataene dine i Google Analytics (f.eks. for å se på betalingstrakten din), kan du bruke en rekke utforskningsteknikker. Denne artikkelen inneholder forslag til hvordan du kan utforske de ulike aspektene ved netthandelsdata.

Kan du avse tre minutter? Hjelp oss med å gjøre dokumentasjonen for GA4-netthandel bedre ved å svare på en kort nettundersøkelse.
Merk: Eksemplene i denne artikkelen er basert på data fra Google Analytics-testkontoen. For å følge fremgangsmåten nedenfor må du først påse at du kan åpne denne kontoen.

Resultater for betalingstrakten

Du kan se hvor brukerne avbryter betalingsprosessen ved å opprette en betalingstrakt. Hvis for eksempel mange brukere faller fra på det første trinnet der de må logge på en konto, kan du vurdere å legge inn et alternativ for å gjennomføre betalingsprosessen som gjest, eller la dem logge på med en eksisterende Google- eller Twitter-konto, for å forenkle prosessen.

En høy avbruddsfrekvens på et bestemt punkt kan også signalisere et teknisk problem. Selv om du for eksempel tillater at brukerne logger på med en annen konto, har du problemer med OpenID-autentiseringen. Det kan også være noe enkelt, for eksempel at det tar ekstremt lang tid å laste inn en side.

Hvis årsakene til avbruddene ikke er opplagte, kan du gjennomføre brukervennlighetstester.

Fremgangsmåte

1. Opprett en ny traktutforskning.

Begynn med malen for traktutforskning.

1. Velg demoområdet GA4 – Google Merchandise Store.
  2. I navigasjonspanelet til venstre klikker du på Utforsk.
  3. I Start en ny utforskning-delen klikker du på Traktutforskning.

2. Legg til trinnene i betalingstrakten.

Begynn med å fjerne trinnene som du ikke trenger til denne utforskningen.

1. Under Faneinnstillinger klikker du på Clear. ved siden av hvert trinn.
  2. Klikk på Rediger Rediger ved siden av Trinn.
  3. Ved siden av Trinn 1 skriver du inn «Start betalingsprosessen».
  4. Velg Legg til ny betingelse-rullegardinmenyen og så begin_checkout
  5. Klikk på OG.
  6. Skriv inn «Legg til betalingsopplysninger» ved siden av Trinn 2.
  7. Velg Legg til ny betingelse-rullegardinmenyen og så add_payment_info.
  8. Skriv inn «Legg til leveringsinformasjon» ved siden av Trinn 3.
  9. Velg Legg til ny betingelse-rullegardinmenyen og så add_shipping_info.
  10. Skriv inn «Kjøp» ved siden av Trinn 4.
  11. Velg Legg til ny betingelse-rullegardinmenyen og så purchase.
  12. Klikk på Bruk.

3. (Valgfritt:) Legg til dataene i utforskningen.

Nedenfor ser du hvordan du får opp en oversikt inndelt etter land i tabellen under trakten.

1. Under Faneinnstillinger klikker du på Clear. i Grupperinger-delen.
  2. Dra Land-dimensjonen fra Dimensjoner-delen til Grupperinger-delen.
Merk: For at du skal kunne måle antallet kunder som har fullført et trinn i betalingstrakten, men som ikke fullførte foregående trinn, må du opprette en utforskning med åpen trakt. Hvis for eksempel en bruker la noe i handlekurven i én økt og så kom tilbake for å fullføre kjøpet i en senere økt, viser traktvisualiseringen at brukeren kom tilbake på betalingstrinnet.

Kampanjeresultater

Du kan måle hvor ofte brukere ser på kampanjene dine, og hvilken innvirkning kampanjevisningene og -klikkene har på inntektene. Utforskningen som beskrives i denne delen, viser endringen i antallet visninger av varekampanjen over tid. Du kan imidlertid bruke dimensjonene og beregningene til å få mer tilpassede utforskninger.

Fremgangsmåte

1. Opprett en ny utforskning i fri form.

Start med «Fri form»-malen.

1. Velg demoområdet GA4 – Google Merchandise Store.
  2. I navigasjonspanelet til venstre klikker du på Utforsk.
  3. I Start en ny utforskning-delen klikker du på Fri form.

2. Gjør dimensjonene og beregningene for kampanjer tilgjengelige for bruk.

De obligatoriske dimensjonene og beregningene er ikke tilgjengelige som standard, så du må legge dem til.

1. Under Variabler klikker du på Legg til-ikonet ved siden av Dimensjoner.
  2. Merk av for Navnet på varekampanjen.
  3. Klikk på Importér.
  4. Under Variabler klikker du på Legg til-ikonet ved siden av Beregninger.
  5. Merk av for Visninger av varekampanjen.
  6. Klikk på Importér.

3. Legg til dimensjonene og endre visualiseringen.

1. Dra og slipp Navnet på varekampanjen-dimensjonen i Grupperinger-delen.
  2. Dra og slipp Visninger av varekampanjen-beregningen i Verdier-delen.
  3. I Faneinnstillinger > VISUALISERING velger du Linjediagram.