[GA4] Verkkokaupan kartoitusratkaisut

Luo kartoituksia nähdäksesi verkkokauppadataa

Kun olet ottanut verkkokauppatapahtumia käyttöön verkkosivustollasi tai sovelluksessasi, voit nähdä verkkokauppadataa Ostot verkkokaupasta ‐raportissa. Jos sinulla on vähintään muokkaajan luvat, voit myös muokata raportteja ja valita niihin lisää ulottuvuuksia ja mittareita.

Jos haluat tutkia dataasi Google Analyticsissa tarkemmin (esimerkiksi perehtyä kassasuppiloon), voit käyttää erilaisia kartoitustekniikoita. Tässä artikkelissa on ehdotuksia siihen, miten voit tutkia verkkokauppadatan eri osa-alueita.

Onko sinulla kolme minuuttia aikaa? Auta meitä parantamaan GA4:n verkkokauppaohjeita vastaamalla lyhyeen verkkokyselyyn.
Huom. Tässä artikkelissa olevat esimerkit perustuvat Google Analyticsin demotiliin. Varmista ensin, että sinulla on pääsy tälle tilille, jotta pystyt seuraamaan alla olevia ohjeita.

Kassasuppiloon liittyvät tulokset

Kun luot kassasuppilon, voit nähdä, missä kohtaa käyttäjät hylkäävät ostoprosessin. Jos monet poistuvat esimerkiksi ensimmäisessä vaiheessa, jossa heidän on kirjauduttava tilille, voit lisätä mahdollisuuden tehdä ostoksen vieraana tai kirjautua sisään Google- tai Twitter-tiliä käyttäen helpottaaksesi ostoprosessia.

Jos hylkäyksiä tapahtuu tietyssä kohdassa paljon, kyse voi olla teknisestä ongelmasta. Jos esimerkiksi annat käyttäjien kirjautua sisään toista tiliä käyttäen, ongelmia saattaa olla OpenID-todennuksen hyväksynnässä. Ongelmana voi myös olla esimerkiksi se, että tietyn sivun latautumiseen menee liian kauan.

Jos et ole varma hylkäämisen syistä, voit tehdä käytettävyystestin.

Ohjeet

1. Luo uusi suppilon kartoitus

Aloita Suppilon kartoitus ‑mallista.

1. Valitse GA4 – Google Merchandise Store ‑demomittauskokonaisuus.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Tutki.
  3. Klikkaa Aloita uusi kartoitus ‐kohdasta Suppilon kartoitus.

2. Lisää kassasuppilon vaiheet

Poista ensin vaiheet, joita et tarvitse tässä kartoituksessa.

1. Klikkaa Välilehden asetuksista kunkin vaiheen vierestä Clear..
  2. Klikkaa Vaiheet-kohdan vierestä Muokkaa Muuta.
  3. Lisää Vaihe 1 ‐kohdan viereen "Kassalle siirtyminen".
  4. Klikkaa avattavaa Lisää uusi ehto ‐valikkoa ja valitse begin_checkout.
  5. Klikkaa JA.
  6. Lisää Vaihe 2 ‐kohtaan "Maksutietojen lisäys".
  7. Klikkaa avattavaa Lisää uusi ehto ‐valikkoa ja valitse add_payment_info.
  8. Lisää Vaihe 3 ‐kohtaan "Toimitustietojen lisäys".
  9. Klikkaa avattavaa Lisää uusi ehto ‐valikkoa ja valitse add_shipping_info.
  10. Lisää Vaihe 4 ‐kohtaan "Ostos".
  11. Klikkaa avattavaa Lisää uusi ehto ‑valikkoa ja valitse purchase.
  12. Klikkaa Käytä.

3. Lisää kartoitukseen dataa (valinnainen)

Näin voit nähdä maakohtaisen erittelyn suppilon alla olevassa taulukossa:

1. Klikkaa Välilehden asetusten Erittely-kohdasta Clear..
  2. Vedä Maa-ulottuvuus Ulottuvuuksista Erittely-kohtaan.
Huom. Jos haluat mitata niiden asiakkaiden määrää, jotka ovat tehneet jonkin maksusuppilon vaiheen mutta eivät sitä edeltäviä vaiheita, luo avoimen suppilon kartoitus. Jos asiakas on esimerkiksi lisännyt jotakin ostoskoriin yhden istunnon aikana ja vienyt ostoksen loppuun toisella kertaa, suppilon visualisointi laskee hänen palanneen maksuvaiheessa.

Tarjouksiin liittyvät tulokset

Voit mitata, kuinka usein käyttäjät katsovat tarjouksiasi ja millainen vaikutus tarjousten katselukerroilla ja klikkauksilla on tuloihisi. Alla kuvatussa kartoituksessa näkyy tuotetarjouksen katselukertojen muutos ajan mittaan. Voit halutessasi räätälöidä kartoituksia lisäämällä ulottuvuuksia ja mittareita.

Ohjeet

1. Luo uusi vapaamuotoinen kartoitus

Aloita Vapaamuotoinen-mallista.

1. Valitse GA4 – Google Merchandise Store ‑demomittauskokonaisuus.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Tutki.
  3. Klikkaa Aloita uusi kartoitus ‐kohdasta Vapaamuotoinen.

2. Tuo tarjouksia koskevat ulottuvuudet ja mittarit saataville

Tarvittavat ulottuvuudet ja mittarit eivät ole oletuksena käytettävissä, joten sinun on lisättävä ne.

1. Klikkaa Muuttujat-paneelin Ulottuvuudet-kohdan vierestä Lisää-kuvake.
  2. Valitse Tuotetarjouksen nimi ‐ruutu.
  3. Klikkaa Importoi.
  4. Klikkaa Muuttujat-paneelin Mittarit-kohdan vierestä Lisää-kuvake.
  5. Valitse Tuotetarjouksen katselukerrat ‐ruutu.
  6. Klikkaa Importoi.

3. Lisää ulottuvuudet ja vaihda visualisointi

1. Vedä ja pudota Tuotetarjouksen nimi ‐ulottuvuus Erittelyt-kohtaan.
  2. Vedä ja pudota Tuotetarjouksen katselukerrat ‐mittari Arvot-kohtaan.
  3. Siirry kohtaan Välilehden asetukset > VISUALISOINTI ja valitse Viivakaavio.