[GA4] Løsninger til udforskning af e-handel

Opret udforskninger for at se dine e-handelsdata

Når du konfigurerer e-handelshændelserne på dit website eller i din app, kan du bruge rapporten E-handelskøb til at se dine e-handelsdata. Hvis du har tilladelsen Editor eller derover, kan du også tilpasse rapporterne, så de viser yderligere dimensioner og metrics.

Når du vil forespørge yderligere om dine data i Google Analytics (f.eks. for at udforske din betalingstragt), kan du bruge forskellige udforskningsteknikker. Denne artikel indeholder nogle forslag til, hvordan du kan se nærmere på de forskellige aspekter af dine e-handelsdata.

Har du tre minutter tilovers? Hjælp os med at gøre GA4-dokumentationsmaterialet vedrørende e-handel endnu bedre ved at deltage i en kortvarig onlineundersøgelse.
Bemærk! Eksemplerne i denne artikel er baseret på Google Analytics-demokontoen. Sørg for, at du kan få adgang til denne konto, før du følger nedenstående vejledning.

Betalingstragtens effektivitet

Du kan se de steder, hvor brugerne forlader købsprocessen, ved at oprette en betalingstragt. Hvis du f.eks. registrerer, at der er mange brugere, der forlader tragten i første trin, hvor de skal logge ind på en konto, kan du overveje at give dem mulighed for at betale som gæst eller at logge ind med en eksisterende Google- eller Twitter-konto og dermed gøre det nemmere for dem.

Hvis der er et sted i tragten, hvor der er rigtig mange brugere, der forlader den, kan det også være tegn på et teknisk problem. Det kan f.eks. være muligt for brugerne at logge ind med en anden konto, men der kan være problemer med identifikation af id'erne. Eller det kan være noget så simpelt som en side, det tager meget lang tid at indlæse.

Hvis der ikke er nogen indlysende årsag til, at brugerne forlader tragten et bestemt sted, kan du lave en undersøgelse af brugervenligheden.

Trin

1. Opret en ny tragtudforskning.

Start med skabelonen Tragtudforskning.

1. Vælg demoejendommen GA4 – Google Merchandise Store.
  2. Klik på Udforsk i navigationen til venstre.
  3. Klik på Tragtudforskning i sektionen Start en ny udforskning.

2. Tilføj trinnene i betalingstragten.

Start med at fjerne de trin, du ikke har brug for i denne udforskning.

1. Klik på Clear. ud for hvert trin under Faneindstillinger.
  2. Klik på Rediger Rediger ud for Trin.
  3. Angiv "Gå til kassen" ud for Trin 1.
  4. Vælg rullemenuen Tilføj ny betingelse, og vælg begin_checkout.
  5. Klik på OG.
  6. Angiv "Tilføj betalingsoplysninger" ud for Trin 2.
  7. Vælg rullemenuen Add new condition, og vælg add_payment_info.
  8. Angiv "Tilføj forsendelsesoplysninger" ud for Trin 3.
  9. Vælg rullemenuen Tilføj ny betingelse, og vælg add_shipping_info.
  10. Angiv "Køb" ud for Trin 4.
  11. Vælg rullemenuen Tilføj ny betingelse, og vælg purchase.
  12. Klik på Anvend.

3. (Valgfrit) Føj dataene til udforskningen.

Følgende trin viser, hvordan du kan få vist en opdeling efter land i tabellen under tragten.

1. Klik på Clear. under Faneindstillinger i sektionen Opdeling.
  2. Træk dimensionen Land fra sektionen Dimensioner til sektionen Opdeling.
Bemærk! Hvis du vil måle antallet af kunder, der har gennemført et trin i betalingstragten uden at gennemføre tidligere trin i tragten, skal du oprette en åben tragtudforskning. Hvis en bruger f.eks. lagde en vare i kurven i én session og derefter kom tilbage for at foretage købet i en efterfølgende session, tæller tragtvisualiseringen det, som om brugeren går ind i tragten igen på betalingstrinnet.

Promoveringseffektivitet

Du kan måle, hvor ofte brugerne ser dine promoveringer, og hvilken indvirkning promoveringsvisninger og klik har på omsætningen. I den udforskning, der er beskrevet i denne sektion, kan du se ændringen mht. antal varepromoveringsvisninger over tid, men du kan bruge dimensioner og metrics til at oprette mere tilpassede udforskninger.

Trin

1. Opret en ny udforskning i frit format.

Start med skabelonen Frit format.

1. Vælg demoejendommen GA4 – Google Merchandise Store.
  2. Klik på Udforsk i navigationen til venstre.
  3. Klik på Frit format i sektionen Start en ny udforskning.

2. Gør dimensioner og metrics for "promovering" tilgængelige til brug.

De nødvendige dimensioner og metrics er ikke tilgængelige som standard, så du skal tilføje dem.

1. Klik på Tilføj ikon. ud for Dimensioner under Metrics.
  2. Markér afkrydsningsfeltet Navn på varepromovering.
  3. Klik på Importér.
  4. Klik på Tilføj ikon. ud for Metrics under Metrics.
  5. Markér afkrydsningsfeltet Visninger af varepromovering.
  6. Klik på Importér.

3. Tilføj dimensionerne, og skift visualisering.

1. Træk og slip dimensionen Navn på varepromovering ind i sektionen Opdelinger.
  2. Brug funktionen "træk og slip" til at flytte metric'en Varepromoveringsvisninger til sektionen Værdier.
  3. Vælg Linjediagram under Faneindstillinger > VISUALISERING.