Comerç electrònic

[GA4] Solucions d'exploració de comerç electrònic

Crear exploracions per veure les dades de comerç electrònic

Un cop hàgiu configurat els esdeveniments de comerç electrònic al vostre lloc web o a la vostra aplicació, podeu utilitzar l'informe Compres de comerç electrònic per veure les vostres dades de comerç electrònic. Si teniu permisos d'editor o superiors, també podeu personalitzar els informes perquè mostrin dimensions i mètriques addicionals.

Si voleu consultar les dades més detalladament a Google Analytics (per exemple, per explorar l'embut de tramitació de compra), podeu fer servir diverses tècniques d'exploració. Aquest article us ofereix alguns suggeriments sobre com podeu explorar els diversos aspectes de les dades de comerç electrònic.

Teniu 3 minuts? Feu una enquesta ràpida en línia per ajudar-nos a millorar la documentació de comerç electrònic de GA4.
Nota: els exemples d'aquest article es basen en el compte de demostració de Google Analytics. Per seguir els passos que s'indiquen a continuació, primer de tot assegureu-vos que podeu accedir a aquest compte.

Rendiment de l'embut de tramitació de compra

Podeu veure els punts en què els usuaris abandonen el procés de tramitació de compra creant un embut de tramitació de compra. Per exemple, si molts usuaris abandonen en el primer pas, quan se'ls sol·licita que iniciïn la sessió en un compte, plantegeu-vos afegir una opció perquè tramitin la compra com a convidats, o bé deixeu-los iniciar la sessió amb un compte existent de Google o de Twitter per simplificar el procés.

Un percentatge d'abandonament alt en qualsevol punt també pot indicar un problema tècnic. Per exemple, si permeteu que els usuaris iniciïn la sessió amb un altre compte, és possible que tingueu problemes a l'hora d'acceptar l'autenticació OpenID. O bé podria ser per un motiu més senzill, com ara que una pàgina triga massa temps a carregar-se.

Si els motius de l'abandonament no són evidents, dueu a terme proves d'usabilitat.

Passos

1. Creeu una exploració de l'embut de conversió.

Comenceu amb la plantilla d'exploració de l'embut de conversió.

1. Seleccioneu la propietat de demostració de GA4 - Google Merchandise Store.
  2. Al menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Explora.
  3. A la secció Inicieu una exploració nova, feu clic a Exploració de l'embut de conversió.

2. Afegiu els passos a l'embut de tramitació de compra.

Comenceu traient els passos que no necessiteu per a aquesta exploració.

1. A Configuració de les pestanyes, feu clic a Clear. al costat de cada pas.
  2. Al costat de Passos, feu clic a Edita Edita.
  3. Al costat de Pas 1, introduïu "Inicieu la tramitació de compra".
  4. Seleccioneu el menú desplegable Afegeix una condició nova i trieu begin_checkout.
  5. Feu clic a I.
  6. Al costat de Pas 2, introduïu "Afegiu la informació de pagament".
  7. Seleccioneu el menú desplegable Afegeix una condició nova i trieu add_payment_info.
  8. Al costat de Pas 3, introduïu "Afegiu la informació d'enviament".
  9. Seleccioneu el menú desplegable Afegeix una condició nova i trieu add_shipping_info.
  10. Al costat de Pas 4, introduïu "Compreu".
  11. Seleccioneu el menú desplegable Afegeix una condició nova i trieu purchase.
  12. Feu clic a Aplica.

3. (Opcional) Afegiu les dades a l'exploració.

Els passos següents us mostren com es pot veure el desglossament per país a la taula que hi ha a sota de l'embut de conversió.

1. A Configuració de les pestanyes, feu clic a Clear., a la secció Desglossament.
  2. Arrossegueu la dimensió País de la secció Dimensions a la secció Desglossament.
Nota: per mesurar el nombre de clients que han completat un pas de l'embut de tramitació de compra sense completar els passos anteriors de l'embut de conversió, creeu una exploració de l'embut de conversió obert. Per exemple, si algú ha afegit alguna cosa al carretó durant una sessió i després ha tornat per completar la compra en una sessió posterior, la visualització de l'embut de conversió comptabilitzarà que la persona hi ha tornat a entrar al pas Tramitació de compra.

Rendiment de les promocions

Podeu mesurar la freqüència amb què els usuaris veuen les promocions i l'impacte que tenen en els ingressos les visualitzacions i els clics d'aquestes promocions. L'exploració que es descriu en aquesta secció mostra el canvi en les visualitzacions de promocions d'articles al llarg del temps. Tanmateix, podeu utilitzar les dimensions i les mètriques per crear exploracions més personalitzades.

Passos

1. Creeu una nova exploració de format lliure.

Comenceu amb la plantilla de format lliure.

1. Seleccioneu la propietat de demostració de GA4 - Google Merchandise Store.
  2. Al menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Explora.
  3. A la secció Inicieu una exploració nova, feu clic a Format lliure.

2. Feu que les dimensions i les mètriques de "promoció" estiguin disponibles per utilitzar-se.

Les dimensions i les mètriques necessàries no estan disponibles de manera predeterminada, o sigui que les heu d'afegir.

1. A Variables, feu clic a Icona d'afegir. al costat de Dimensions.
  2. Marqueu la casella de selecció Nom de la promoció d'articles.
  3. Feu clic a Importa.
  4. A Variables, feu clic a Icona d'afegir. al costat de Mètriques.
  5. Marqueu la casella de selecció Visualitzacions de la promoció d'articles.
  6. Feu clic a Importa.

3. Afegiu les dimensions i canvieu la visualització.

1. Arrossegueu i deixeu anar la dimensió Nom de la promoció d'articles a la secció Desglossaments.
  2. Arrossegueu i deixeu anar la mètrica Visualitzacions de la promoció d'articles a la secció Valors.
  3. A Configuració de les pestanyes > VISUALITZACIÓ, seleccioneu Gràfic de línies.