E-handel

[GA4] Konfigurer e-handelshændelser

Sæt dig ind i, hvordan brugerne interagerer med de produkter og tjenester, du sælger

Når du ved, hvordan brugerne interagerer med de produkter og tjenester, du sælger, får du lettere ved at optimere shoppingoplevelsen på dit e-handelswebsite eller i din e-handelsmobilapp. Du kan f.eks. måle, hvilke produkter brugerne oftest får vist, og hvilken indvirkning produktplacering, promoveringer og bannere har på antallet af konverteringer.

Har du tre minutter tilovers? Hjælp os med at gøre GA4-dokumentationsmaterialet vedrørende e-handel endnu bedre ved at deltage i en kortvarig onlineundersøgelse.

Aktivér indsamling af e-handelsdata

Du skal føje e-handelshændelser til dit website eller din app eller i din Google Tag Manager-container for at indsamle e-handelsdata. Da disse hændelser ikke er nyttige uden yderligere kontekst, bliver de ikke sendt automatisk. Når du tilføjer hændelserne, og nogen bruger websitet eller appen, begynder du at se e-handelsdata i Analytics.

Bemærk! Hvis du administrerer dit website med brug af Shopify som dit websiteværktøj eller dit CMS, spores nogle hændelser automatisk via Shopify Pixel.

Brug følgende rullemenuer til at få oplysninger om, hvordan hændelserne skal sendes:

Google-tag (websites)

Du kan placere e-handelshændelser hvor som helst neden for det sted, hvor du har placeret Google-tagget. Eksempelvis kan hændelserne placeres alle nedenstående steder.

<!DOCTYPE html>
<html lang="da">
<head>
    <!-- Placer dit tag her -->
    <!-- Du kan placere e-handelshændelser her -->

<title>Sidens titel</title>
    <!-- Du kan placere e-handelshændelser her -->
</head>
<body>
    <!-- Du kan placere e-handelshændelser her -->
    <!-- Den del af dit website, brugerne kan se -->
    <!-- Du kan placere e-handelshændelser her -->
</body>
</html>

Se Konfigurer hændelser for at få flere oplysninger om, hvordan du sender hændelser. Se Mål e-handel for at få flere oplysninger om hver enkelt hændelse. Se Om Google-tagget for at få flere oplysninger om placering af dit Google-tag.

Google Tag Manager (websites)

Du kan placere en e-handelshændelse overalt i dit datalag. Når en e-handelshændelse er i datalaget, og du har oprettet et Google Analytics 4-konfigurationstag, skal du oprette et Google Analytics 4-hændelsestag for hændelsen.
Følg denne vejledning for at oprette et Google Analytics 4-hændelsestag for hændelsen:
  1. I Google Tag Manager skal du klikke på Tags > Ny.
  2. Klik på Tagkonfiguration > Google Analytics: GA4-hændelse.
  3. Vælg dit Google Analytics 4-konfigurationstag i Konfigurationstag.
  4. Angiv navnet på hændelsen i Hændelsesnavn (f.eks. view_item_list).
  5. I Hændelsesparametre skal du tilføje en række for hver parameter på hændelsesniveau.
    Parametre på hændelsesniveau er parametre, som du inkluderer i hændelsen uden for matricen items, f.eks. parametrene item_list_id og item_list_name i hændelsen view_item_list.
  6. Angiv et navn for parameteren i Parameternavn.
  7. Klik på + ud for feltet under Værdi, og vælg en eksisterende variabel, eller tilføj en ny.
  8. Gem og udgiv containeren.

Hvis en hændelse skal aktiveres ud fra en betingelse (f.eks. når en person klikker på en knap), skal du oprette en trigger og derefter føje triggeren til Google Analytics 4-hændelsestagget.

Se Konfigurer hændelser for at få flere oplysninger om, hvordan du sender hændelser. Se Mål e-handel for at få flere oplysninger om hver enkelt hændelse, herunder om e-handelsparametre.

Google Analytics til Firebase (mobilapps)

Når du har installeret Google Analytics til Firebase-SDK'et, kan du se Mål e-handel i Firebase-dokumentationen for at få flere oplysninger om de specifikke e-handelshændelser. Alle hændelser er de samme som for web, men kodestykkerne varierer afhængigt af, hvilket programmeringssprog du bruger.
Hvis du har installeret Google Analytics til Firebase-SDK'et, kan du også føje Tag Manager til din app, så du kan fjernkonfigurere hændelser og parametre via Tag Manager.

Verificer din konfiguration i realtid

Det kan tage op til 24 timer, før rapporter og udforskninger er udfyldt med dine e-handelsdata. I mellemtiden kan du tjekke, om du har konfigureret dine e-handelshændelser korrekt, ved at aktivere fejlretningstilstand. Når du har aktiveret fejlretningstilstand, kan du bruge DebugView til at se dine data i realtid.

Føj parametre til e-handelshændelser

Parametre giver kontekst om de måder, hvorpå kunder interagerer med de produkter eller tjenester, du sælger. Oplysninger om de specifikke produkter eller tjenester, du sælger, hører til vareniveau (dvs. inden for matrixen items). Oplysninger om brugerinteraktioner med disse produkter eller tjenester tilhører hændelsesniveau (dvs. uden for matrixen items).

Eksempel: En bruger klikker på en købsknap på dit website for at aktivere en hændelse af typen purchase. Sammen med hændelsen purchase kan du medtage det samlede beløb, som kunden har brugt (på hændelsesniveau), og det beløb, som en bestemt vare koster (på vareniveau).

Følgende kodestykke for Google-tagget viser, hvor disse parametre skal placeres:

gtag("event", "view_item", {
  // Event-level parameters
  items: [
    {
      // Item-level parameters
    }
  ]
});

De anbefalede e-handelsparametre indsamles automatisk i dimensioner og metrics i Analytics, der er tilgængelige til rapportering. Alle parametre, der fungerer som attributter for dine data (f.eks. farve eller størrelse på en skjorte), udfylder dimensioner, mens parametre, der fungerer som kvantitative målinger (f.eks. tal, gennemsnit, forhold og procenter), udfylder metrics.

Se Tilpassede dimensioner og metrics, hvis du sender tilpassede parametre i dine e-handelshændelser og gerne vil se dem i dine rapporter.

Se Konfigurer hændelsesparametre for at få flere oplysninger om konfiguration af hændelsesparametre.

Om e-handelshændelser

Google Analytics indeholder en række foruddefinerede hændelser, der kan hjælpe dig med at indsamle oplysninger om, hvordan brugerne interagerer med din butik. Da e-handelshændelser automatisk udfylder dimensioner og metrics, og Google udfører beregninger for at give dig mere værdifuld indsigt, skal du bruge disse hændelser i stedet for at oprette dine egne tilpassede hændelser.

Kampagner

Med kampagner kan du annoncere for én del af dit website eller din app via en anden del af dit website eller din app. Kampagner omfatter f.eks. bannere og pop op-vinduer, der leder kundernes opmærksomhed hen på opdateringer og rabatter, som er vigtige for din virksomhed.

Du kan måle, hvornår brugerne interagerer med dine kampagner, og hvilken indvirkning disse kampagner har på konverteringer ved at tilføje hændelserne view_promotion og select_promotion. Du kan få flere oplysninger under Anvend kampagner.

Når du føjer disse hændelser til dit website eller din app, skal du sørge for at inkludere parametrene promotion_id og promotion_name på hændelsesniveau. Parametrene kan hjælpe dig med at identificere de kampagner, som brugerne interagerer med. Du kan selv vælge kampagnenavn og id, men sørg for at tildele navne og id'er konsekvent på hele dit website eller i din app.

Hvis du vil måle, hvornår en person foretager et køb, efter vedkommende har set eller klikket på en kampagne, skal du sørge for at føje mindst én af parametrene – promotion_id eller promotion_name – til alle efterfølgende e-handelshændelser.

Refusioner

Du kan måle fulde og delvise refusioner ved hjælp af hændelsen refund. En fuld refusion inkluderer alle de købte varer, mens en delvis refusion kun omfatter nogle af de købte varer. Sørg for at inkludere hver refunderet vare i en items-matrix, uanset om du udsteder en fuld eller delvis refusion. Du kan få flere oplysninger ved at gå til Foretag et køb, eller udsted en refusion.

Se dine e-handelsdata

Dine e-handelsdata udfylder dimensioner og metrics, som du kan få adgang til overalt på Google Analytics – i BigQuery og ved hjælp af Google Analytics Data API.

Rapporterne Antal e-handelskøb og Oversigt over indtægtsgenerering viser automatisk oplysninger om e-handel. Udforskninger, BigQuery og Data API giver dig mulighed for at udføre ad hoc-analyser og gøre det muligt at udvikle tilpassede værktøjer uden for Analytics. Du kan se, hvordan du analyserer dine e-handelsdata, i Løsninger til e-handelsudforskning.