Adverteren en attributie

[GA4] Prestatierapport

Ontdek welke kanalen en campagnes conversiekrediet hebben gekregen.

Gebruik het prestatierapport om te zien hoe elk kanaal presteert voor al uw conversies.

In dit artikel:

Voordat u begint

• Uw Google Analytics 4-property moet gegevens verzamelen.
  • U moet minstens 1 gebeurtenis markeren als conversiegebeurtenis.
  • Voer een van de volgende handelingen uit om de kostengegevens voor marketingcampagnes te bekijken:
    • Uw Google Analytics 4-property koppelen aan een actief Google Ads-account, Search Ads 360-account of Display & Video 360-account met uitgaven
    • Kostengegevens importeren via Gegevens importeren

We raden u ook aan uw attributiemodel voor rapportage in te stellen op Data-driven attributie.

Het rapport gebruiken

Het rapport openen

1. Klik links in Google Analytics op Advertenties.
  2. Ga naar Prestaties > Alle kanalen.

Periode en conversiegebeurtenissen selecteren

Selecteer eerst een periode in het dropdownmenu van de datumkiezer rechtsboven. Selecteer vervolgens een of meer conversiegebeurtenissen in het dropdownmenu linksboven in het rapport. Standaard zijn alle conversiegebeurtenissen geselecteerd en worden deze in het rapport samengevoegd.

Een filter toevoegen (optioneel)

In het rapport worden gegevens van alle gebruikers getoond. Klik linksboven op Filter toevoegen om de gegevens van een specifieke groep gebruikers te bekijken.

Voorbeeld

Als u alleen gegevens voor Chrome-gebruikers wilt bekijken, voegt u het filter Opnemen toe (het standaardfilter) en selecteert u de dimensie Browser (onder Apparaat), kiest u Chrome als dimensiewaarde en klikt u op OK.

Een dimensie selecteren voor rapportage

Uw gegevens worden in zowel de visualisaties als de tabel getoond, uitgesplitst naar de dimensie Standaard kanaalgroep. Gebruik de dropdownmenu's bovenaan de gegevenstabel om gegevens te bekijken per Bronplatform, Bron, Medium of Campagne.

Rapport aanpassen

Klik rechtsboven op Vergelijkingen bewerken om te wijzigen wat er in het rapport wordt getoond. In het deelvenster Rapport aanpassen kunt u filters bewerken of toevoegen.

Een rapport delen, downloaden of exporteren

Klik rechtsboven op Dit rapport delen  om de gegevens die op dat moment in de tabel staan, te delen, te downloaden of te exporteren.

De gegevens begrijpen

Gegevensvisualisaties

In het diagram ziet u hoeveel conversiekrediet elke dimensiewaarde krijgt in de geselecteerde periode. De dimensie Standaard kanaalgroep is bijvoorbeeld de standaarddimensie van het rapport en de waarden zijn onder andere Organische zoekresultaten, Direct en Verwijzing.

In het staafdiagram ziet u hoeveel conversiekrediet elke dimensiewaarde in totaal krijgt.

Plaats de cursor op de elementen van de gegevensvisualisatie voor specifiekere informatie.

Gegevenstabel

In de gegevenstabel zijn uw gegevens uitgesplitst naar de dimensie Standaard kanaalgroep. Het rapport wordt standaard gesorteerd op de kanalen met het hoogste aantal conversies. Klik op de pijl-omlaag naast een van de andere statistieken om op die statistiek te sorteren, of klik op de pijl-omlaag naast Standaard kanaalgroep om een andere dimensie te selecteren.

De bovenste rij van de gegevenstabel is een overzicht van de prestaties van de geselecteerde conversiegebeurtenissen in de geselecteerde periode. De rij toont de totalen voor deze statistieken:

• Conversies: het aantal keren dat uw gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd
  • Advertentiekosten: het totale bedrag dat u heeft betaald voor uw advertenties
  • Kosten per conversie: de totale kosten gedeeld door het aantal geselecteerde conversies
  • Advertentieklikken: het totale aantal keren dat gebruikers op uw advertentiecampagne hebben geklikt
  • Kosten per klik van advertenties: de gemiddelde kosten die u per klik heeft betaald voor uw advertentiecampagne.
  • Totale opbrengst: de som van de opbrengst uit aankopen, abonnementen en advertenties (Aankoopopbrengst plus Abonnementsopbrengst plus Advertentieopbrengst)
  • Rendement op advertentie-uitgaven: de opbrengst voor de geselecteerde conversies gedeeld door de totale kosten voor uw advertenties
Opmerkingen:
  • Als u het rapport filtert (door een subset van conversiegebeurtenissen te selecteren in de kiezer of door een dimensiefilter toe te voegen), worden in het rapport alleen de conversies en de toegeschreven campagnes getoond die aan uw criteria voldoen. Als een campagne is opgenomen, tonen de kosten in de kolom Advertentiekosten die worden gebruikt in de statistieken Kosten per conversie en Rendement op advertentie-uitgaven de totale kosten van de campagne. Deze kosten worden niet verder uitgesplitst.
  • Google Analytics en Google Ads schrijven conversies niet op dezelfde manier toe. U kunt daarom verschillen in de gegevens zien als u dezelfde periode voor elk product vergelijkt.