Mainonta ja attribuutio

[GA4] Tulosraportti

Selvitä, mitkä kanavat ja kampanjat ovat saaneet konversiokrediittiä.

Tulosraportista näet, miten hyvin kukin kanava on toiminut kaikkien konversioiden osalta.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

• Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden on kerättävä dataa.
  • Vähintään yksi tapahtuma on merkittävä konversiotapahtumaksi.
  • Jos haluat nähdä markkinointikampanjoiden kustannusdatan, tee jompikumpi seuraavista:
    • Linkitä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus aktiiviseen Google Ads-, Search Ads 360- tai Display & Video 360 ‐tiliin
    • Importoi kustannusdata datan importoinnin avulla

Lisäksi suosittelemme, että valitset raportoinnin attribuutiomalliksi dataan perustuvan attribuution.

Raportin käyttäminen

Raportin avaaminen

1. Klikkaa Google Analyticsissa vasemmalta Mainonta.
  2. Valitse Tulokset > Kaikki kanavat.

Aikavälin ja konversiotapahtumien valitseminen

Aloita valitsemalla aikaväli oikeassa yläkulmassa olevasta päivämäärävalitsimesta. Valitse sitten vähintään yksi konversiotapahtuma vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta. Kaikki konversiotapahtumat on valittu oletuksena, ja ne on koottu raportissa yhteen.

Suodattimen lisääminen (valinnainen)

Raportissa näkyy kaikkien käyttäjien data. Jos haluat nähdä tiettyä käyttäjäjoukkoa koskevan datan, valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää suodatin.

Esimerkki

Jos haluat nähdä vain Chrome-käyttäjien datan, lisää Sisällytä-suodatin (oletus), valitse Laite-kohdasta Selain-ulottuvuus, valitse ulottuvuuden arvoksi Chrome ja klikkaa OK.

Raportoitavan ulottuvuuden valitseminen

Data näkyy sekä datan visualisoinneissa että datataulukossa Oletuskanavaryhmä-ulottuvuuden mukaan eriteltynä. Valitse datataulukon yläosassa olevista avattavista valikoista, näkyykö data Liikenteen lähteen alusta-, Liikenteen lähde-, Tulotapa- vai Kampanja-ulottuvuuden mukaan.

Raportin muokkaaminen

Jos haluat muuttaa raportissa näkyvää dataa, klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa vertailuja. Muokkaa raporttia ‐paneelista voit muokata tai lisätä suodattimia.

Raportin jakaminen, lataaminen ja eksportoiminen

Jos haluat jakaa, ladata tai eksportoida taulukossa näkyvän datan, klikkaa oikeasta yläkulmasta Jaa tämä raportti .

Datan tulkitseminen

Datan visualisoinnit

Kaaviossa näkyy, kuinka paljon konversiokrediittiä kukin ulottuvuusarvo saa valitulla aikavälillä. Esimerkiksi Oletuskanavaryhmä-ulottuvuus on raportin oletusulottuvuus, ja sen arvoja ovat esimerkiksi Orgaaninen haku, Suora ja Viittaus.

Pylväskaaviosta näet, kuinka paljon konversiokrediittiä kukin ulottuvuusarvo saa yhteensä.

Jos haluat nähdä tarkempia tietoja, osoita datan visualisointielementtejä.

Datataulukko

Data näkyy datataulukossa Oletuskanavaryhmä-ulottuvuuden mukaan eriteltynä. Raportti lajitellaan oletuksena niiden kanavien mukaan, joilla on eniten konversioita. Voit lajitella raportin jonkin toisen mittarin mukaan klikkaamalla alanuolta kyseisen mittarin vierestä, ja voit valita toisen ulottuvuuden klikkaamalla alanuolta Oletuskanavaryhmä-kohdan vierestä.

Datataulukon ylimmältä riviltä näet yhteenvedon siitä, millaisia tuloksia valitut konversiotapahtumat ovat tuottaneet valitulla ajanjaksolla. Näet seuraavien mittareiden kokonaismäärät:

• Konversiot: Näin monta kertaa käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman
  • Mainoskulut: Kokonaissumma, jonka olet maksanut mainoksista
  • Hinta per konversio: Kokonaishinta jaettuna valittujen konversioiden määrällä
  • Mainosten klikkaukset: Näin monta kertaa mainoskampanjaasi klikattiin
  • Mainosten klikkauskohtainen hinta: Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta, jonka maksoit mainoskampanjasta.
  • Kokonaistulot: Ostoksista, tilauksista ja mainonnasta saatujen tulojen summa (Ostostulot plusTilaustulot plusMainostulot).
  • Mainostuotto: Valituista konversioista saadut tulot jaettuna mainosten kokonaishinnalla
Huomioitavaa
  • Kun suodatat raportin (valitsemalla osan konversiotapahtumista valitsimella tai lisäämällä ulottuvuussuodattimen), raportissa näkyvät vain konversiot ja sellaiset ehdot täyttävät kampanjat, joiden kautta konversiot on kirjattu tulleeksi. Kun kampanja on lisätty, Mainoskulut-sarakkeessa näkyvä hinta, jota käytetään Hinta per konversio- ja Mainostuotto-mittareissa, kertoo kyseisen kampanjan koko hinnan, eikä sitä jaeta edelleen.
  • Google Analytics ja Google Ads kirjaavat konversiot eri tavalla, joten datassa voi olla eroja, kun vertailet tuotteissa samaa aikaväliä.