Dimensions and metrics

[GA4] Engagementsrate og afvisningsprocent

Du kan bruge metric'ene engagementsrate og afvisningsprocent til at måle engagement på dit website eller i din app

Om disse metrics

Engagementsrate og afvisningsprocent er vigtige metrics i Google Analytics, som giver dig mulighed for at måle og analysere brugerengagement med dit website eller din app.

Begge metrics defineres som engagerede sessioner.

• En session er en periode, hvor en bruger interagerer med dit website eller din app.
  • En engageret session er en session, som varer længere end 10 sekunder, omfatter en konverteringshændelse eller omfatter mindst 2 sidevisninger eller skærmvisninger.

Engagementsraten er den procentdel af engagerede sessioner på dit website eller i din mobilapp. Afvisningsprocenten er det modsatte af engagementsraten. Afvisningsprocenten er den procentdel af sessionerne, der ikke var engagerede.

Engagementsrate viser med andre ord den procentdel af besøg på dit website eller i din app, der involverede en eller anden form for meningsfuldt engagement.

Eksempel

En bruger kan f.eks. besøge dit website, læse indhold i mindre end 10 sekunder og derefter forlade websitet. Da de var på dit website, aktiverede de ikke hændelser, og de besøgte ikke andre sider.

I dette tilfælde ville sessionen ikke tælle som en engageret session, da brugeren ikke matchede kriterierne for en engageret session (sessionen varede under 10 sekunder, der forekom ikke nogen konverteringshændelse, og der ikke var mindst 2 sidevisninger eller skærmvisninger). Hvis dette var den eneste session på dit website, ville engagementsraten være 0 %, og afvisningsprocenten ville være 100 %.

Føj metrics til dine rapporter

Som standard indeholder de fleste rapporter i Google Analytics ikke metrics for engagementsrate eller afvisningsprocent. Du skal tilpasse rapporten for at se disse metrics. Du kan tilpasse en rapport, hvis du er redaktør eller administrator. Du kan kun føje metrics til detaljerede rapporter.

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Vælg Rapporter Rapporter på menuen til venstre.
  3. Gå til den rapport, du vil tilpasse, f.eks. rapporten Sider og skærme.
  4. Klik på Tilpas rapport [Tilpas rapport] øverst til højre i rapporten.
    Vigtigt!: Hvis du ikke kan se knappen, har du ikke rollen Redaktør eller Administrator.
  5. Klik på Metrics under Rapportdata.Et screenshot af menuen Tilpas rapport med valgmuligheden Metrics fremhævet
    Hvis du kun kan se Tilføj kort, og du ikke kan se Metrics, har du åbnet en oversigtsrapport. Du kan kun føje metrics til en detaljeret rapport.
  6. Klik på Tilføj metric (nederst i menuen til højre).
  7. Skriv "Engagementsrate". Hvis en metric ikke vises, er den allerede inkluderet i rapporten.
  8. Skriv "Afvisningsprocent". Hvis en metric ikke vises, er den allerede inkluderet i rapporten.
  9. Klik på Anvend.
    Et screenshot af menuen Metrics, hvor de to metrics er fremhævet
  10. Gem ændringerne af den aktuelle rapport.

Metrics for engagementsrate og afvisningsprocent tilføjes som de sidste to kolonner i tabellen. Hvis du har mange metrics i tabellen, skal du muligvis rulle til højre for at se disse metrics.

Foretag migrering fra Universal Analytics

Hvis du migrerer fra Universal Analytics og vil forstå, hvorfor beregningen af afvisningsprocent er anderledes end i Google Analytics 4, kan du læse [UA→GA4] Sammenligning af metrics: Google Analytics 4 ift. Universal Analytics.

Øg din engagementsrate

Hvis din engagementsrate er lav, kan du overveje at bruge rapporter og udforskninger i Analytics til at dykke dybere og se, om den er ensartet lav, eller om det er et resultat af visse kanaler, o dig deeper to see whether it's uniformly low or whether it's the result of certain channels, kilde/medium-par, sider eller skærme eller noget andet.

Hvis nogle få sider eller skærme f.eks. har en lav engagementsrate, kan du undersøge, om indholdet hænger godt sammen med den marketing, du bruger til at dirigere brugere til disse sider eller skærme. Du kan også tjekke, om disse sider eller skærme giver brugerne nemme stier til de næste skridt, du vil have dem til at tage.

Hvis en bestemt kanal har en lav engagementsrate, kan du gennemgå din marketing for denne kanal. Hvis brugere, der kommer fra Displaynetværket, f.eks. genererer en afvisning, skal du sørge for, at dine annoncer er relevante for dit websiteindhold.

Hvis problemet er mere generelt, skal du se nærmere på din målingskode, så du sikrer, at alle de nødvendige sider er tagget, og at de er tagget korrekt. Hvis du indsamler data fra en app, skal du sikre dig, at du har konfigureret Google Analytics til Firebase SDK korrekt.