Op de EU gerichte gegevens en privacy

Als Google Analytics 4 gegevens verzamelt, worden er geen IP-adressen geregistreerd of opgeslagen in Analytics.

• Analytics verwijdert alle IP-adressen die van gebruikers in de EU worden verzameld voordat die gegevens worden geregistreerd via domeinen en servers in de EU.

Analytics biedt daarnaast opties om:

• Verzameling van gegevens van Google-signalen per regio uit te zetten
  • Verzameling van gedetailleerde locatie- en apparaatgegevens per regio uit te zetten

Analytics registreert geen IP-adressen

Google Analytics 4 registreert of bewaart geen afzonderlijke IP-adressen.

Analytics levert wel geschatte geolocatiegegevens door de volgende metadata af te leiden van IP-adressen: plaats (en de afgeleide breedtegraad en lengtegraad van de stad), continent, land, regio, subcontinent (en op ID gebaseerde tegenhangers).

Als Analytics meetgegevens verzamelt, worden alle IP-lookups uitgevoerd op servers in de EU voordat verkeer wordt doorgestuurd naar Analytics-servers voor verwerking.

EU-gegevens worden verzameld in de EU

Google Analytics 4 verzamelt alle gegevens van apparaten in de EU (op basis van IP-geo-lookup) via domeinen en op servers in de EU voordat verkeer wordt doorgestuurd naar Analytics-servers voor verwerking.

Als u momenteel een Content Security Policy (CSP) gebruikt, updatet u uw configuraties (img-src- en connection-src-richtlijnen) zodat de volgende domeinen worden toegestaan door Analytics:

• *.google-analytics.com
  • *.analytics.google.com

Regionale beheeropties

Google-signalen

Als u Google-signalen activeert, kunt u de verzameling van die signalen per regio aan- of uitzetten. Als u de instellingen voor Google-signalen bewerkt en verzameling voor een regio uitzet, bewaart Analytics alle historische gegevens die u heeft verzameld, maar worden er vanaf het moment van de wijziging geen aanvullende gegevens verzameld. Als u Google-signalen verzamelen uitzet, heeft u geen toegang tot rapportage voor meerdere platforms, remarketinglijsten op basis van Analytics-gegevens, rapportagefuncties voor advertenties of demografische gegevens en interesses. Meer informatie

Als u Google-signalen deactiveert, is remarketing niet beschikbaar voor de betreffende regio's. Ook gaat het volume van cross-device- en CVW-modellering aanzienlijk omlaag voor uitgezette regio's. Voor downstream conversiemodellering en -rapportage in gekoppelde Google Ads-accounts heeft het ook gevolgen.

Verzameling van gedetailleerde locatie- en apparaatgegevens

U heeft de mogelijkheid om per regio gedetailleerde gegevens over locatie en apparaat aan of uit te zetten. Analytics verzamelt deze gegevens standaard. Als u deze gegevensverzameling uitzet, verzamelt Analytics deze gegevens niet:

• Plaats
  • Latitude (van plaats)
  • Longitude (van plaats)
  • Onderversie van browser
  • User-agent-tekenreeks van de browser
  • Merk apparaat
  • Apparaatmodel
  • Apparaatnaam
  • Onderversie van besturingssysteem
  • Onderversie van platform
  • Schermresolutie

Als u de instellingen bewerkt en verzameling voor een regio uitzet, bewaart Analytics alle historische gegevens die u heeft verzameld, maar worden er vanaf het moment van de wijziging geen aanvullende gegevens verzameld.

Meer informatie

Als u de verzameling van gedetailleerde locatie- en apparaatgegevens voor een regio uitzet, gaat het volume van gemodelleerde conversies aanzienlijk omlaag voor die regio. Voor downstream conversiemodellering en -rapportage in gekoppelde Google Ads- en Search Ads 360-accounts heeft het ook gevolgen.