[GA4] Samle inn granulære posisjons- og enhetsdata

Du kan slå på eller av innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata på regionsnivå. Analytics samler inn slike data som standard. Hvis du slår av denne funksjonen, blir følgende data ikke samlet inn av Analytics:

• by
  • underversjon av nettleser
  • brukeragentstreng for nettleser
  • enhetsmerke
  • enhetsmodell
  • enhetsnavn
  • underversjon av operativsystem
  • underversjon av plattform
  • skjermoppløsning

Hvis du endrer disse innstillingene og slår av innsamling av data i en region, tar Analytics vare på eventuelle historiske data du har samlet inn (iht. innstillingene for oppbevaring av data), men fra og med endringstidspunktet samles det ikke inn nye data.

1. Klikk på Oppbevaring av data under Innsamling og redigering av dataadministratorsiden.
  2. Slå på bryteren for Innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata.
  3. Når du slår på bryteren, samles disse dataene inn i alle regionene. Slik velger du hvilke regioner disse dataene skal samles inn i:
    1. Klikk på Pil ned i den samme delen.
    2. Klikk på Innstillinger ved siden av Innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata er tillatt i X av Y regioner.
    3. Slå bryteren på eller av for hver region, alt etter hvor du vil tillate datainnsamling og ikke.
    4. Klikk på Bruk.

Hvis du slår av innsamlingen av granulære posisjons- og enhetsdata i en region, reduseres volumet av modellerte konverteringer betydelig for denne regionen. Nedstrøms konverteringsmodellering og rapportering i tilknyttede Google Ads- og Search Ads 360-kontoer påvirkes også.